R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-07-2011, 06:47 AM   #2236
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 678
Trader Rating: 10 (92%+)
Default

martin, in the next update, can you make the gm's with roar zero timing modes with telemetry functional?

we have gone back to no timing speedies, and its now that the temp cut off is required more than any time, as we push the gearing right to the limit of temperature thresholds
captain stacker is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 07:50 AM   #2237
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi!

I want buy gm 100 used #7167 maybe some user want sale?

__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2011, 08:47 AM   #2238
Tech Addict
 
Join Date: May 2006
Location: Portugal
Posts: 547
Default

Quote:
Originally Posted by captain stacker View Post
martin, in the next update, can you make the gm's with roar zero timing modes with telemetry functional?

we have gone back to no timing speedies, and its now that the temp cut off is required more than any time, as we push the gearing right to the limit of temperature thresholds
I think since update firmware 11.6 you have that: Description: flash all three LEDs in the neutral point, if no Power software is activated.
@Roar website:
Graupner GmbH & Co. GM-Genius 120
Yellow, Red, and Green blink fast and at the same time in neutral position when the zero mode is active V13.0
Users must use Mode 0-5 after factory reset or after delivery. Modes 6-9 have high speed timing, no LED blinking. No high speed timing is allowed to set with PC-software. Mode 2 is factory setting. If high speed timing, no LED blinking.
Graupner GmbH & Co. GM-Genius 150
Yellow, Red, and Green blink fast and at the same time in neutral position when the zero mode is active V13.0
Users must use Mode 0-5 after factory reset or after delivery. Modes 6-9 have high speed timing, no LED blinking. No high speed timing is allowed to set with PC-software. Mode 2 is factory setting. If high speed timing, no LED blinking.
Graupner GmbH & Co. GM-Genius 75
Yellow, Red, and Green blink fast and at the same time in neutral position when the zero mode is active Software Version V13.0
Users must use Mode 0-5 after factory reset or after delivery. Modes 6-9 have high speed timing, no LED blinking. No high speed timing is allowed to set with PC-software. Mode 2 is factory setting. If high speed timing, no LED blinking.
Graupner GmbH & Co. GM-Genius 90
Yellow, Red, and Green blink fast and at the same time in neutral position when the zero mode is active V13.0
Users must use Mode 0-5 after factory reset or after delivery. Modes 6-9 have high speed timing, no LED blinking. No high speed timing is allowed to set with PC-software. Mode 2 is factory setting. If high speed timing, no LED blinking.

All other functions are available, and i think Martin said that some posts ago.

Last edited by jorgesimes; 01-07-2011 at 09:02 AM.
jorgesimes is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 03:34 AM   #2239
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 678
Trader Rating: 10 (92%+)
Default

nope, I'm in blinking mode now, and when I activate the telemetry setting, the lights go out.
captain stacker is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 02:26 PM   #2240
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by captain stacker View Post
nope, I'm in blinking mode now, and when I activate the telemetry setting, the lights go out.
Some bug?

Post it on http://forum.gm-racing.de

m.
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 04:54 PM   #2241
Tech Addict
 
Join Date: May 2006
Location: Portugal
Posts: 547
Default

Quote:
Originally Posted by captain stacker View Post
nope, I'm in blinking mode now, and when I activate the telemetry setting, the lights go out.
Send me your file setup and i will check it out jorgesimes at gmail dot com
jorgesimes is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 12:31 AM   #2242
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 678
Trader Rating: 10 (92%+)
Default

I'm simpy using mode 2 after factory reset.

And when I make the telemetry active, no more flashing lights.
captain stacker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 03:07 AM   #2243
Tech Addict
 
Join Date: May 2006
Location: Portugal
Posts: 547
Default

sorry for asking but how you active telemetry?
jorgesimes is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 03:31 AM   #2244
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 678
Trader Rating: 10 (92%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jorgesimes View Post
sorry for asking but how you active telemetry?
telemetry function active = tick
Attached Thumbnails
GM Brushless-gmtelemetry.jpg  
captain stacker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 03:56 AM   #2245
Tech Addict
 
Join Date: May 2006
Location: Portugal
Posts: 547
Default

that i know. And allready tried here and its all ok for me. Telemetry ticked and all 3 leds flash. There's something you must be doing wrong. My sugestion:

1. Discharge your capacitor;
2. Upgrade firmware - http://www.gm-racing.de/rwdownload/index.php?dl=154
3. Do a factory reset;
4. Receive data into Genius PC Tool (Check the number of values received);
5. Pick Telemetry;
6. Send Data;
7. Choose mode 2 on the ESC.

Now check for the flashing lights.
jorgesimes is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 04:14 AM   #2246
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 678
Trader Rating: 10 (92%+)
Default

no I'm not doing anything wrong. I have used the GM for over 1 year now and have them in 3 of my cars.

I play with the settings all the time, but now we need to use '0 timing' on our speed controls.

modes 2-5 are blinking modes.

anytime I activate telemetry, lights dont blink anymore.

have the latest genius AS software
captain stacker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 04:37 AM   #2247
Tech Addict
 
Join Date: May 2006
Location: Portugal
Posts: 547
Default

I have done it right now here and if everything is ok for me should be for you to. I can guarantee you that your doing something wrong and that telemetry is possible with zero timing. It's kind a strange that a firmware released in april and after 4 updates no one notice that...
jorgesimes is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 04:45 AM   #2248
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 678
Trader Rating: 10 (92%+)
Default

does your temp cut off work with 0 timing?
captain stacker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 04:59 AM   #2249
Tech Addict
 
Join Date: May 2006
Location: Portugal
Posts: 547
Default

Temp cut off, as long as you have a motor with NTC, is always active, even you haven't ticked telemetry. If we are talking about the motor, because for the ESC it always work.
jorgesimes is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 06:50 AM   #2250
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 217
Default

Has anybody had much success using an lrp x12 13.5t with this controller?

Tried it once before but just got massive motor fade and heat problems. Any suggestions apart from the "how to" on what ratio and timing to start with. Running on a tight indoor track (10m X 25m), carpet with quite a bit of grip.
YZFAndy is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Novak Brushless Tekin mini rage Brushless 1/18 price to sell IOwNMkeG R/C Items: For Sale/Trade 3 05-01-2008 05:49 PM
brushless, spektrum receivers, charger, brushless losi 8 tschenck R/C Items: For Sale/Trade 17 04-08-2008 07:18 AM
WTT: 1/10 scale NIB car kits for Brushless RC18T or other Brushless 1/10 car Bohh R/C Items: For Sale/Trade 3 04-06-2008 07:26 PM
NOVAK GTB BRUSHLESS RACING ESC 2.4GHZ + 13.5 BRUSHLESS MOTOR meronr R/C Items: For Sale/Trade 12 01-29-2008 02:18 PM
Brushless B4 Brushless T4 Clodzilla 4 ThunderQuake truggy Ofna Lx Pro buggy pcnutz R/C Items: For Sale/Trade 29 12-11-2005 01:12 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:45 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net