R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-08-2008, 05:53 AM   #796
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Send a message via MSN to makytc4
Default

Quote:
Originally Posted by Ian S View Post
Mine did this when I hadn't set up the neutral, throttle high point and brake high point properly.

Are you running sensored or sensorless?
set up sppedo as of manual. th highpoint 100. th curve 0, th brake 100. says in manual to put throttle on stick to reverse before reset in manual. running sensored with orion 10.5 tried different motor made no difference tried going to 40mhz made no difference
makytc4 is offline  
Old 01-08-2008, 06:02 AM   #797
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,524
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Victor Vector View Post
Piece o' cake !! Installed, programmed with Richie's numbers.

Bugged that the sensor loom is soooooo short. I plonked the speedo in with the sensor plug on the inside of the car to make the motor wires short, only to discover the non stretchability of that loom.

And them signal wires are sooooooo long!!

Damm, I'm just tooooo fussy.

Sounds teriffic zooming round the toy room. Testing Weds night at Big Dads.

Jacko
longer senor wires are available from SP or
grab a senor wire off a LRP motor, had to do that for the B4.
skypilot is offline  
Old 01-08-2008, 06:28 AM   #798
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by makytc4 View Post
says in manual to put throttle on stick to reverse before reset in manual.
Sorry I dont understand this bit.

The procedure is:

1) Turn on the speedo with the setup button pressed
2) Realease the button when it starts to beep and then press the button again to store the nutral point
3) go to full throttle on the transmitter and press the button to store throttle high point
4) go to full brake/reverse on the transmitter and press the button to store the brake high point.

If this is what you have done and it still has a problem then it may be a faulty unit.
__________________
Team Schumacher UK
Ian S is offline  
Old 01-08-2008, 07:20 AM   #799
Tech Elite
 
Victor Vector's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2006
Location: Over Here
Posts: 2,788
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Major rebalance needed as the SP set up is 33 gr lighter than the ol' Novak kit !!
__________________
Jack Balchin.
Timezone Hooligan
IBEW Local 48-retired (Definitely, great pension.)
Victor Vector is offline  
Old 01-08-2008, 07:22 AM   #800
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,221
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

I'm not trying to sound negative or direct, but the proper procedure is in the directions included with the box. I did it last night and mines fine today.

Quote:
Originally Posted by Ian S View Post
Sorry I dont understand this bit.

The procedure is:

1) Turn on the speedo with the setup button pressed
2) Realease the button when it starts to beep and then press the button again to store the nutral point
3) go to full throttle on the transmitter and press the button to store throttle high point
4) go to full brake/reverse on the transmitter and press the button to store the brake high point.

If this is what you have done and it still has a problem then it may be a faulty unit.
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline  
Old 01-08-2008, 08:24 AM   #801
Tech Champion
 
AdrianM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tampa, FL
Posts: 5,914
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by abailey21 View Post
I'm not trying to sound negative or direct, but the proper procedure is in the directions included with the box. I did it last night and mines fine today.
Those are the instructions from the user's manual....just translated from Engrish to English
__________________
Adrian Martinez
What I run: Schumacher Mi5/Associated RC10R5.1/Associated RC12R5.2/Futaba/HobbyWing/Team EA Motorsports/BSR Racing
Where I run: Florida Indoor R/C Complex/Thunder Racing/Florida On Road State Series
AdrianM is offline  
Old 01-08-2008, 09:36 AM   #802
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by abailey21 View Post
I'm not trying to sound negative or direct, but the proper procedure is in the directions included with the box. I did it last night and mines fine today.
Adam - Im not trying to sound too blunt or anything but im the one GIVING the help

I had the same problem as someone else and am describing the set-up procedure in slightly easier to underatand english.
__________________
Team Schumacher UK
Ian S is offline  
Old 01-08-2008, 10:11 AM   #803
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,221
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Paul (Mutley) Schumacher UK DOES have Speed Passion speed controls and motors in stock and shipping, give them a call.

Ian, sorry man, I misread that Thanks

Were working on the instructions by the way
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline  
Old 01-08-2008, 10:40 AM   #804
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Send a message via MSN to makytc4
Default

Quote:
Originally Posted by Ian S View Post
Sorry I dont understand this bit.

The procedure is:

1) Turn on the speedo with the setup button pressed
2) Realease the button when it starts to beep and then press the button again to store the nutral point
3) go to full throttle on the transmitter and press the button to store throttle high point
4) go to full brake/reverse on the transmitter and press the button to store the brake high point.

If this is what you have done and it still has a problem then it may be a faulty unit.

yeah followed completely. the bit i mean is where it says a) switch off the esc turn on the transmitter set the direction of throttle channel to reverse

maybe i shouldnt have put the channel in reverse did everybody else do this
makytc4 is offline  
Old 01-08-2008, 10:47 AM   #805
Tech Addict
 
mutley001's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent, UK
Posts: 662
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by abailey21 View Post
Paul (Mutley) Schumacher UK DOES have Speed Passion speed controls and motors in stock and shipping, give them a call.

Ian, sorry man, I misread that Thanks

Were working on the instructions by the way
Thanks Adam, Phoned them this morning too but they said they didn't! guess they mudt have arrived after I phoned! Will try again.

Thanks for your efforts Adam

Paul
__________________
ARC R11 2017
ARC R10 2013
EA Motorsports www.teameamotorsports.com
Team EAM
mutley001 is offline  
Old 01-08-2008, 11:03 AM   #806
Tech Addict
 
mutley001's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent, UK
Posts: 662
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Nope, just phoned them again, and the motors are in the country but in customs! Oh well, just have to wait I guess!

Looking forward to running it though if all reports are true!
Cheers

Paul
__________________
ARC R11 2017
ARC R10 2013
EA Motorsports www.teameamotorsports.com
Team EAM
mutley001 is offline  
Old 01-08-2008, 11:05 AM   #807
Tech Fanatic
 
lutach's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Kearny, NJ
Posts: 806
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by makytc4 View Post
yeah followed completely. the bit i mean is where it says a) switch off the esc turn on the transmitter set the direction of throttle channel to reverse

maybe i shouldnt have put the channel in reverse did everybody else do this
That is for Futaba radio. I used my Spektrum in Normal not reversed, followed the easy calibration and was done.
lutach is offline  
Old 01-08-2008, 11:13 AM   #808
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Send a message via MSN to makytc4
Default

ahh that would make a lot of sense ill try that now
makytc4 is offline  
Old 01-08-2008, 11:28 AM   #809
Tech Master
 
Join Date: Aug 2001
Location: England
Posts: 1,470
Send a message via ICQ to MattW
Default

KO radio needs to have throttle channel reversed - trust me on this one
MattW is offline  
Old 01-08-2008, 11:58 AM   #810
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Send a message via MSN to makytc4
Default

cant get it to do it know only wants to do it when the cars under load. also tried taking the capactitor see that was to fault didnt make a difference
makytc4 is offline  
Closed Thread

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale Speedpassion 5.5 brushless motor Marcos.J R/C Items: For Sale/Trade 1 08-24-2008 06:36 PM
Speedpassion GT Brushless ESC -- Great Deal or8ital R/C Items: For Sale/Trade 3 07-17-2008 05:06 PM
For Sale: Speedpassion GT Brushless Speedo, 13.5 and 10.5 L.Fairtrace R/C Items: For Sale/Trade 4 04-04-2008 01:36 PM
For Sale Speedpassion 2.5 brushless motor Marcos.J R/C Items: For Sale/Trade 6 03-22-2008 06:10 PM
For Sale Speedpassion 10.5 brushless motor Marcos.J R/C Items: For Sale/Trade 2 03-03-2008 05:52 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:21 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net