Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Team Orion Vortex Brushless motor >

Team Orion Vortex Brushless motor

Team Orion Vortex Brushless motor

Old 12-16-2007, 07:21 AM
  #376  
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

Originally Posted by K_King View Post
Hey guys quick question about my 7.5........

It seems like its "Dead." Now Ive never run a BL motor before, and in my T4 it has really no punch at all, I would say its around the same speed as my 19T as well. Its a Brand New Motor, so Im not worried about it being messed up, but it just doesnt seem right to me, unless a 7.5 just isnt that fast.

My other question is that when I slow down it has super locking brakes, the other thing is that sometimes I hear a clicking sound, as if its skipping on the spur/pinion, but the mesh is fine. Its obviously not like a brushed motor, so Im trying to figure BL out so far.
What speedo you use? Have you checked it if everything is OK with?Have you calibrate the esc with your radio? Have you checked your speedo-motor connection? Is it hardwired or you use some kind of connectors?
Born2Run is offline  
Old 12-16-2007, 07:42 AM
  #377  
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

Anyone running a turing car with Vortex 4.5T & Mamba max esc?
Born2Run is offline  
Old 12-16-2007, 08:16 AM
  #378  
Tech Elite
iTrader: (47)
 
K_King's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 4,233
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Originally Posted by Born2Run View Post
What speedo you use? Have you checked it if everything is OK with?Have you calibrate the esc with your radio? Have you checked your speedo-motor connection? Is it hardwired or you use some kind of connectors?
Im running a GTB Spectrum with an M11. The wire is an Orion wire and its new as well. Hardwired straight to the motor. ESC was calibrated as well.
K_King is offline  
Old 12-16-2007, 09:22 AM
  #379  
Super Moderator
iTrader: (213)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 31,091
Trader Rating: 213 (100%+)
Default

Originally Posted by Born2Run View Post
Anyone running a turing car with Vortex 4.5T & Mamba max esc?
wyd runs the mamba with the vortex motor
Marcos.J is offline  
Old 12-16-2007, 09:45 AM
  #380  
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

I would like to know what FDR are running with the 4.5T.
Born2Run is offline  
Old 12-16-2007, 01:24 PM
  #381  
Super Moderator
iTrader: (213)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 31,091
Trader Rating: 213 (100%+)
Default

Originally Posted by Born2Run View Post
I would like to know what FDR are running with the 4.5T.
Marcos.J is offline  
Old 12-17-2007, 01:29 PM
  #382  
Tech Addict
 
Thistle's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Manitoba, Canada
Posts: 502
Default

Originally Posted by Quante View Post
My guess is simply does not spin... When someone's sensors are damaged, the motor usually cogs. I'm not sure, but does the sphere work when the sensor wire isnt attached?
I'm going with your positive connector- top deck theory, but how does your positive connector hit the top deck when its hooked up to the battery?

Did the sparks come from within the motor? Open it up, look for burn marks or a burny smell. That'll tell you if its fried.
The sparks and smoke came from the motor... and it's the motor that smells burnt. The way the battery was mounted, the terminals were at the rear of the car... the positive was close to the top-deck.
I've examined the top deck, and there are no burn marks where the terminal may have touched the top-deck.
Thistle is offline  
Old 12-23-2007, 05:28 PM
  #383  
Tech Elite
iTrader: (67)
 
BlackedOutREVO's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts: 3,791
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

Why wont my motor work when I try to run it in reverse?

at 0 timing, it works fine going normal (in my TC car) But for my off road car I had to flip 2 wires, and it makes a weird sound, and spins slow, with a novak, and orion motor it did the same thing

Im using a LRP TC sphere, do I have to re-program my esc, or whats wrong?
BlackedOutREVO is offline  
Old 12-23-2007, 05:36 PM
  #384  
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2001
Location: Lund, Sweden
Posts: 159
Default

Originally Posted by K_King View Post
Hey guys quick question about my 7.5........

It seems like its "Dead." Now Ive never run a BL motor before, and in my T4 it has really no punch at all, I would say its around the same speed as my 19T as well. Its a Brand New Motor, so Im not worried about it being messed up, but it just doesnt seem right to me, unless a 7.5 just isnt that fast.

My other question is that when I slow down it has super locking brakes, the other thing is that sometimes I hear a clicking sound, as if its skipping on the spur/pinion, but the mesh is fine. Its obviously not like a brushed motor, so Im trying to figure BL out so far.
Check that the motor screws aren´t too long, they will touch the fan inside the motor if they are.
Mr_Orange is offline  
Old 12-23-2007, 05:39 PM
  #385  
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2001
Location: Lund, Sweden
Posts: 159
Default

Originally Posted by BlackedOutREVO View Post
Why wont my motor work when I try to run it in reverse?

at 0 timing, it works fine going normal (in my TC car) But for my off road car I had to flip 2 wires, and it makes a weird sound, and spins slow, with a novak, and orion motor it did the same thing

Im using a LRP TC sphere, do I have to re-program my esc, or whats wrong?
Flipping the wires only works with sensorless. The TC-spec doesnt have reverse in the software but the GTB do.
Mr_Orange is offline  
Old 12-23-2007, 06:41 PM
  #386  
Tech Champion
iTrader: (12)
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,285
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

All Bl motor change small size rotor have more RPM !
was arrived Orion 2.5T , 3T & 4T
RC MARKET is offline  
Old 12-23-2007, 07:08 PM
  #387  
Tech Elite
iTrader: (67)
 
BlackedOutREVO's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts: 3,791
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

Originally Posted by Mr_Orange View Post
Flipping the wires only works with sensorless. The TC-spec doesnt have reverse in the software but the GTB do.
Im not buying a GTB...... I was just going to run it till my BL system comes for it...

Thanks
BlackedOutREVO is offline  
Old 12-23-2007, 07:32 PM
  #388  
Tech Lord
iTrader: (32)
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,267
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Originally Posted by RC MARKET View Post
All Bl motor change small size rotor have more RPM !
was arrived Orion 2.5T , 3T & 4T
How big is the rotor now? 12mm?
syndr0me is offline  
Old 12-23-2007, 09:04 PM
  #389  
Tech Champion
iTrader: (12)
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,285
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Originally Posted by syndr0me View Post
How big is the rotor now? 12mm?
sorry not have open !
RC MARKET is offline  
Old 12-23-2007, 09:05 PM
  #390  
Tech Champion
iTrader: (12)
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,285
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Tekin R1 & R1 Pro was arrived ,
can use 2.5T , 3T & 4T ...



www.rcmarket.com.hk
RC MARKET is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.