R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-03-2008, 12:49 PM   #1036
Tech Elite
 
yyhayyim's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Weston, FL
Posts: 3,424
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Mdoc View Post
Im suprised that serpent hasnt done anything to fix that problem, the car has been out long enough now......
Hmmm...I've had 3 serpents and none have had such a pblm...however, when I have seen this before on Cyclones...and it was due to overtighetning the spur gear onto the spur adapter...If you screw it tight, it bends out of shape and it will wobble. Its not supposed to be tightened...just snugged in a bit...screw it in untill you feel a bit of resistance...that's all...

Just try a new Spur gear and carefully screwit in the adapter, but do not tighten it...
yyhayyim is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2008, 12:57 PM   #1037
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Location: Colorado, Above The Rest
Posts: 992
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by yyhayyim View Post
Hmmm...I've had 3 serpents and none have had such a pblm...however, when I have seen this before on Cyclones...and it was due to overtighetning the spur gear onto the spur adapter...If you screw it tight, it bends out of shape and it will wobble. Its not supposed to be tightened...just snugged in a bit...screw it in untill you feel a bit of resistance...that's all...

Just try a new Spur gear and carefully screwit in the adapter, but do not tighten it...
I encountered that same problem with the kit gear. It seems as though a second set screw helps fix the problem somewhat.

-E
__________________
Team BSR
Team Power Push
Protoform Race Bodies
KSKT Racing - #1 in SK Racing Chassis
Darkside Motorsports - "WE ARE WHAT'S NEXT." - www.darksidems.com
THE DARKSIDE is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2008, 03:57 PM   #1038
Tech Regular
 
terryh's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 343
Default

Quote:
Originally Posted by yyhayyim View Post
Hmmm...I've had 3 serpents and none have had such a pblm...however, when I have seen this before on Cyclones...and it was due to overtighetning the spur gear onto the spur adapter...If you screw it tight, it bends out of shape and it will wobble. Its not supposed to be tightened...just snugged in a bit...screw it in untill you feel a bit of resistance...that's all...

Just try a new Spur gear and carefully screwit in the adapter, but do not tighten it...
I'm really surprised to hear that you have had 3 Serpents yet not experienced the problem! Your the first person I have come across who hasn't. In fact, I know a fair amount of guys now who have stripped spurs because of it. Also, it's definately not as simple a problem as overtighting the spur to the holder.

I have now spent a fair bit of time trying to cure my 'wobble', and it's easy, drink less beer And, this is what I posted on another forum:

When you place the spurgear holder onto the layshaft, the screwheads of the carbon spur plate end up resting against the first pully and I'm sure this dosn't help, so I installed a 1mm x 4mm shim between the two. I also very carefully fitted the spurgear holder to the layshaft using 2No. M3 x 6 grub screws (make sure you hold the spur holder tight against the shim when you tighten up). The reason I used 2 is that the ID of the holder is larger than the OD of layshaft, using 2 grub screws opposite each other allows you the chance to rebalance this by getting the holder centrally located.

Another tip is to get rid of the standard 102t spur and replace it with a Tamiya item.

HTH

I would just like to add that I think the S400 is the easiest car to drive that I have ever owned, but, it is Serpent's first attempt at EP so you just know there will be issues, lets hope there listening and start doing something about it
terryh is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 03:06 PM   #1039
Tech Fanatic
 
jammincrtjames's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: GA
Posts: 969
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I don't have that problem with my new S400. Im not sure why...but I don't notice any wobble.
__________________
NEXUS RACING www.nexusracing.com | FANTOM RACING www.fantomracing.com
ORCA www.orcarc.com | TURTLE TRAX / www.turtletraxraceway.com
--------------------------------------------------
"If you're not first...you're last!"
jammincrtjames is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 01:19 PM   #1040
Tech Champion
 
TimPotter's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Boynton Beach Fl > Randoph NJ
Posts: 7,481
Trader Rating: 14 (100%+)
Send a message via AIM to TimPotter
Default

I have talked to a few of the Serpent people in the US, and they have inferred that some new parts are being developed for some of the issues that have arisen. ( so they are listening )

The car really is suffering from being much more popular then was anticipiated. I am looking forward to a great '08 with the s400 as well as the other new products that are being worked on...


Quote:
Originally Posted by terryh View Post
I would just like to add that I think the S400 is the easiest car to drive that I have ever owned, but, it is Serpent's first attempt at EP so you just know there will be issues, lets hope there listening and start doing something about it
__________________
Clean Title & Escrow|p3|TRF|Tamiya|SerpentAmerica|FSEARA|Team Butter|RC 3|Munno |RCTECH #29|EAMotorsports|BMI|Novak|SpeedPassion|RadioPost
TimPotter is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 01:22 PM   #1041
Tech Regular
 
XACDesigns's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Georgia, USA
Posts: 312
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via MSN to XACDesigns
Default

just got done assembling my S400. This car went together very well and, in my opinion, has the same quality as my previous xray. Can't wait to run it!
XACDesigns is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 02:17 PM   #1042
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
Default serpent s400 front diff

Recently i have tried the rear diff in the front with good success for gym floor type track i had to try soemthing to eliminate the push effect the spool seems to produce, does anyone have any idea what oil to use in the rear with this set up?
steven brock is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2008, 05:36 AM   #1043
Tech Elite
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via MSN to kschu
Default

hi guys, i jus bought a S400 ...i jus run it 1 lap y'day n few laps today. it's a great car out of d box.

i change d standard spur to kawada 96. it's work perfect..
1 thing i nt get use is it's nt enuf steering for me..i jus migrate from HB to Serpent.

HB support is suck in my place thus make me migrate to serpent....bt i get more confident when using serpent to tackle corner than cyclone....


any1 of u have setting for low traction track ? i'm using LS250 bodyshell...
kschu is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2008, 05:41 PM   #1044
Tech Fanatic
 
Racer Z's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Chesapeake,VA
Posts: 928
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kschu View Post
hi guys, i jus bought a S400 ...i jus run it 1 lap y'day n few laps today. it's a great car out of d box.

i change d standard spur to kawada 96. it's work perfect..
1 thing i nt get use is it's nt enuf steering for me..i jus migrate from HB to Serpent.

HB support is suck in my place thus make me migrate to serpent....bt i get more confident when using serpent to tackle corner than cyclone....


any1 of u have setting for low traction track ? i'm using LS250 bodyshell...
What surface are you running on? (Carpet-Rubber/Asphalt Rubber) I posted my set up on this forum a while back. I will hunt it down for you if you need it!!
__________________
RC AMERICA, HUDY, XRAY, Nexus Racing, Desoto Racing, 301 Raceway(RIP). XRAY T4/NT1 coming for that #1 spot!! AKA-Melvin Aulston
Racer Z is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 01:13 AM   #1045
Tech Elite
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via MSN to kschu
Default

i running on asphalt - rubber.....i'm using sorex tyre with med insert. i few d car seem like nt enuf steering when entering corner n exit corner....

pls advise bro...
__________________
Give the best while u can !
kschu is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 07:17 AM   #1046
Tech Fanatic
 
Racer Z's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Chesapeake,VA
Posts: 928
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kschu View Post
i running on asphalt - rubber.....i'm using sorex tyre with med insert. i few d car seem like nt enuf steering when entering corner n exit corner....

pls advise bro...
Try going lower on your front oil or more holes open in the front shocks. Personally I like working on one end of the car at a time. If entry steering is the first concern lets tackle that one first. From your settings now try to soften the front first. Second if there is a sway bar on the front go to a softer one or remove it. Before I get to deep in the set up...Are you running a spool in the front or a oneway? If you have a spool in the car try changing that for a oneway before you do anything else. The car is pretty good out of the box for most conditions!! Going to a one way will increase on and off power steering!! Hope this helps!!
__________________
RC AMERICA, HUDY, XRAY, Nexus Racing, Desoto Racing, 301 Raceway(RIP). XRAY T4/NT1 coming for that #1 spot!! AKA-Melvin Aulston
Racer Z is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 05:49 PM   #1047
Tech Elite
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via MSN to kschu
Default

i'm using spool right now.. i dun think i will change to one way for d time being cos i dun hv d budget yet. i will try softer spring. now my shock piston is 3 hole....front stabiliser bar i use d softer from cyclone.
__________________
Give the best while u can !
kschu is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 06:03 PM   #1048
Tech Fanatic
 
Racer Z's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Chesapeake,VA
Posts: 928
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kschu View Post
i'm using spool right now.. i dun think i will change to one way for d time being cos i dun hv d budget yet. i will try softer spring. now my shock piston is 3 hole....front stabiliser bar i use d softer from cyclone.
When you get the funds your answer will be in the one-way. It is a night and day difference!! I tried the spool and found that the one-way was ten times better!! Gives you tons of steering all around!!
__________________
RC AMERICA, HUDY, XRAY, Nexus Racing, Desoto Racing, 301 Raceway(RIP). XRAY T4/NT1 coming for that #1 spot!! AKA-Melvin Aulston
Racer Z is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 07:22 PM   #1049
Tech Regular
 
XACDesigns's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Georgia, USA
Posts: 312
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via MSN to XACDesigns
Default

anyone drop one of the o-rings, or replace with different o-rings out of the stock shock configuration?
XACDesigns is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 09:58 AM   #1050
Tech Champion
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,172
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by XACDesigns View Post
anyone drop one of the o-rings, or replace with different o-rings out of the stock shock configuration?
Shock inside foam need keep to change it to had more respond !
RC MARKET is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Second Touring Car? Mi3 or Serpent S400 SocialRC12 Electric On-Road 16 08-11-2009 12:04 PM
Serpent S400 Electric Touring Car yyhayyim R/C Items: For Sale/Trade 13 11-07-2007 06:08 PM
Serpent S400 EP Touring Car CheeYong Malaysian R/C Racers 54 11-05-2007 05:57 AM
SERPENT S400 TOURING ELECTRIC CAR Team Kamikaze Electric On-Road 4 08-30-2007 06:38 PM
New Serpent S400 EP 1/10 Touring Car!!!!! Roniel_R Electric On-Road 3 05-26-2007 06:58 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:23 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net