R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-14-2003, 09:28 PM   #16
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 485
Default 12th scale

I use this setup in both 12th scale and TC. I do have digital servos in both cars. The 12th scale has a KO digital and the TC has a the airtronics digital. I do not see any nervousness out of my servos in either cars.
Joneser is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2003, 09:29 PM   #17
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 53
Default

Hi Marvi,

Nope, if you want ot run the HighRate receiver you'll need the receiver pack with a healthy 6VDC out to power both the Rx and the digital servo that the HRS needs.

Cheers
chiplouie is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2003, 09:33 PM   #18
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 53
Default

Hi Izzy,

No, I mean that I only had a digital servo with me. The HRS REQUIRES a digital servo to operate and I only wanted to bring one servo with me. The Hitec DCX receiver I brought with me worked fine too it's just a conventional FM receiver with a dual conversion front end for the tuner. I don't have a Futaba PCM receiver so I could not test it.

Cheers
chiplouie is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 12:06 AM   #19
Tech Adept
 
j0n0's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Melbourne
Posts: 201
Send a message via ICQ to j0n0
Default

I have KO mars R, is there a spectra module designed for the Mars or if not, which one do i need ?

TIA guys...
j0n0 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 01:45 PM   #20
Tech Adept
 
Eddie M's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Canada
Posts: 205
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by izzyracer
Be careful on using the Spectra on the 3PK's. I have switch to 3PK from 3PJ because of the ease of use in settings and figuring out that the Spectra works. It sure does work but the servo' exhibit a shaking movement in neutral position that does not occur in the 3PJ, I have 2 spectras and they both do the same. Now I'm back using the 3PJ until I get enough Crystals to use on the regular module. The 3pk is good when you want ease in settings and use of digital servos.
Oh yah, these are all base on a non-digital servo/receiver setup.

This is exactly what happen to my 3pk and Spectra module! I end up sale the Spectra and stack with the standard module.

I have try with Futaba 9550 and KO digital FET servo and the shaking presist...
Eddie M is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 03:44 PM   #21
Tech Addict
 
KenSmith's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Aledo, TX
Posts: 600
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to KenSmith Send a message via Yahoo to KenSmith
Default Spectra and 3PK...works for me!

I finally tested my Spectra module (75mhz) with my 3PK last night. Everything worked like a charm on HRS (and digital servo) and in PPM mode (with analog servo). No glitching or anything out of the ordinary. I have been successfully using it with my 3pjs for over a year and a half.
Gotta love the crystaless mode (with XXtra receiver), but I agree that I am tempted to drill 2 holes in side for easy access to frequency dials. I agree that those slots on top must be for upcoming crystaless module from Futaba (or Novak)....for now I will remove when need to dial in a new frequency.

Love the new setup!!
Ken
KenSmith is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 03:46 PM   #22
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 53
Default

Hi Izzy & Eddie,

What receivers and servos did you use when you had this problem? My 3PK and Futaba R203HF and Hitec DCX receivers are working perfectly with a Hitec HS5245MG servo using the Hitec Spectra module.

Cheers
chiplouie is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 05:14 PM   #23
Tech Adept
 
rc-racer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Toronto, Ontario Canada
Posts: 166
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
I agree that those slots on top must be for upcoming crystaless module from Futaba (or Novak
I e-mailed Novak to see if they had plans to make a "switch" module for the 3PK. The response was "no". They didn't go into any more detail than that

Hopefully Futaba will come through with a module
rc-racer is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 07:53 PM   #24
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 3,117
Trader Rating: 69 (100%+)
Default

thanks im going back to my fm receiver for the moment
marvi is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 07:58 PM   #25
Tech Master
 
psycho's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 1,520
Default

Sorry j0n0. That's why we don't have KO radios!
psycho is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 08:38 PM   #26
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 485
Default Novak

I talked with Charlie when he was in cleveland for the indoor champs and he said that they would not work on a module without the ok from the company. Airtronics was all for it and I think you will see JR to follow. I guess futaba does not want someone to take away sales of crystals or cash in on their product. I have been told that crytals cost around .04 a piece and are sold for 30 dollars a pair.

I contacted futaba when I was deciding on a radio and they would give no information.
Joneser is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2003, 11:57 PM   #27
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 53
Default Spectra mods

Hi Ken and All,

After my testing of my new Spectra module in the 3PK Tx I decided that it's a pain in tha tail to change freqs so I just bought a new Lynx3D for the DCX, extra crystals and Spectra module in the radio system on eBay.

Once I get this new Spectra module I'm going to crack it open and add a new set of switches so I can change frequencies without drilling holes or having to R&R the module. I'll tell you how to do it and what part numbers you'll need to order to get it to work once I get the second Spectra module.

This is just too neat a feature to not have!


Cheers
chiplouie is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2003, 12:24 AM   #28
Tech Elite
 
izzyracer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Southern California
Posts: 2,729
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by chiplouie
Hi Izzy & Eddie,

What receivers and servos did you use when you had this problem? My 3PK and Futaba R203HF and Hitec DCX receivers are working perfectly with a Hitec HS5245MG servo using the Hitec Spectra module.

Cheers
I am using either a Hitec Dual conversion or the XXtra novak receiver.
__________________
Izzy
izzyracer is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2003, 12:30 AM   #29
Tech Adept
 
j0n0's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Melbourne
Posts: 201
Send a message via ICQ to j0n0
Default

Quote:
Originally posted by psycho
Sorry j0n0. That's why we don't have KO radios!
damn that sucks then oh well...
j0n0 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2003, 08:18 AM   #30
Tech Adept
 
Eddie M's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Canada
Posts: 205
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by chiplouie
Hi Izzy & Eddie,

What receivers and servos did you use when you had this problem? My 3PK and Futaba R203HF and Hitec DCX receivers are working perfectly with a Hitec HS5245MG servo using the Hitec Spectra module.

Cheers
I have try the following receiver

Futaba R113ip
Futaba FP123F

and the following digital servo
Fubaba S9450
KO Pros PS-2123


The shake won't go away unless I use the standard module
Eddie M is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Futaba 3PK w/Spectrum Pro Module and extras melman R/C Items: For Sale/Trade 7 04-13-2008 06:41 PM
Ko Propo Helios w/Spectrum module, Mini Z module, Twister 2 Absolutely have to go!!!! tcdrvr2 R/C Items: For Sale/Trade 2 12-10-2007 11:01 PM
3pk module and 2 receivers spectrum module and receiver madmiki Australia For Sale/Trade 3 09-12-2007 02:32 AM
Futaba 3PJS with Hitec Spectrum Module Nitro_Crash R/C Items: For Sale/Trade 2 03-30-2006 02:38 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:22 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net