R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-30-2007, 11:25 PM   #1
Tech Rookie
 
Ledsleds's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Bakersfield
Posts: 10
Angry Newbi help please..

Hi all, I just finished my TC3 it has a factory Fantom modified 10 to 1 in it with a Cyclone 2 novak ESC plus I added the racing shottky on the motor "Novak" and I'm running a 3000 pak one matched sony SMC and one Dyna-fun, anyway I got it running ran the sony pack no problems thought all was good to go. put the Dyna pack in it after cool down and ran it again and poof my ESC melted on one side my Dyna pack melted the heat shrink around it and I know my ESC is toast it show's prgram led but goes full throttled then smokes when I hook it back up ...everything is wired right where is my mistake or did i make one and yes the esc has the Power Capacitor on it ?? or is the Dyna pack the wrong ? any help please ..
Ledsleds is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2007, 11:44 PM   #2
Tech Lord
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Not much any one can do now? Get a shovel and bury it out back.
Seriously though sorry to hear it. May have just been an old speedo. Or a bad connection.
Probably best to get a new system? I would look into a brushless system like the new XBR. Heres a couple of links. These are very affordable.

http://rcforum.co.kr/news/entry/NOV...rushless-Motors

http://rcforum.co.kr/news/entry/NOV...h-Speed-Control
UN4RACING is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2007, 08:33 AM   #3
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 213
Default

Did you put the Schottky on backwards?
Yub, yub, cmdr! is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2007, 02:08 PM   #4
Con
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brownsville Ont Canada
Posts: 178
Default

Sounds like you may have hooked the batt up backwards.You will smoke the speed control in a second when you do this.Been there .....done that
Con is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newbi Need help w/Motor plz. xrcbuggy Electric On-Road 5 09-29-2005 09:23 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:31 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net