Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
spektrum antenna >

spektrum antenna

spektrum antenna

Old 03-19-2007, 08:14 PM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (30)
 
PoLsKiE's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,256
Trader Rating: 30 (100%+)
Default spektrum antenna

i have spektrum pro on my airtronics m8 and it tipped over on the module side and cracked the antenna tab on the inside only 1 tab and it is really loose and comes out a bit but my question i this i bought this spektrum pro system new in last month on ebay it says they want a reciept for proof of purchase what do i do now i dont have a reciept exept for a invoice if that will work if not do they sell the antenna itself? i can replace it let me know guys i need help thanks
PoLsKiE is offline  
Old 03-19-2007, 09:09 PM
  #2  
Tech Champion
iTrader: (3)
 
RCGaryK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 7,331
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

A receipt is necessary for any warantee work. If it's bought off of eBay, it's nearly impossible to prove that it was NIB or that you are the first owner (warantee is not transferrable). The antenna is not available seperately for purchase and the modules are not user-serviceable
RCGaryK is offline  
Old 03-19-2007, 09:11 PM
  #3  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (30)
 
PoLsKiE's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,256
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

so technically im screwed?
PoLsKiE is offline  
Old 03-19-2007, 09:13 PM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (67)
 
BlackedOutREVO's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts: 3,791
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

Originally Posted by PoLsKiE
so technically im screwed?

yeh kinda seems that way

unless u can fix it
BlackedOutREVO is offline  
Old 03-19-2007, 09:20 PM
  #5  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (30)
 
PoLsKiE's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,256
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

i mean its fully funtional no problem its just its loose andyou can pull it somewhat out do they do servicing...new or used for a cost?
PoLsKiE is offline  
Old 03-19-2007, 09:31 PM
  #6  
Tech Elite
iTrader: (67)
 
BlackedOutREVO's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts: 3,791
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

idk, i know some brands do that for a cost.... but idk for shure
BlackedOutREVO is offline  
Old 03-19-2007, 09:31 PM
  #7  
Tech Champion
iTrader: (3)
 
RCGaryK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 7,331
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

You can have it serviced for a fee.
RCGaryK is offline  
Old 03-19-2007, 09:33 PM
  #8  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (30)
 
PoLsKiE's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,256
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

any special procedure to do before i send it in or somthing
PoLsKiE is offline  
Old 03-19-2007, 09:35 PM
  #9  
Tech Elite
iTrader: (67)
 
BlackedOutREVO's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts: 3,791
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

im pretty shure just send it in
BlackedOutREVO is offline  
Old 03-19-2007, 09:57 PM
  #10  
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 41
Default

her is what idid to mine when it happend to me let me know if you would like to do it ill tell you how real easy
Attached Thumbnails spektrum antenna-mvc-012s.jpg  
jeremiahdenton is offline  
Old 03-19-2007, 10:28 PM
  #11  
Tech Regular
iTrader: (13)
 
arr see car's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Ozzie living in Merrigum...Shepparton...Victoria
Posts: 426
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by jeremiahdenton
her is what idid to mine when it happend to me let me know if you would like to do it ill tell you how real easy
I to have done the same to mine and my brothers . Easy to do and you dont have to worry about the antenna being knocked and you can lye the controller down with out any problems.

I would be doing this mod. Solve all your problems.
arr see car is offline  
Old 03-20-2007, 05:53 AM
  #12  
Tech Fanatic
iTrader: (38)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 876
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

I did that same thing with my helios radio and spektrum TX. Might as well just do the mod, no need to send it back just to fix a tab.
mattnin is offline  
Old 03-20-2007, 06:39 AM
  #13  
Tech Adept
 
StoneMan's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Maple, Ontario, Canada
Posts: 133
Default

I have done the same thing to. All I did to fix is open up the case, the tab is probably inside. I pulled the antenae out a little, CA glued the tab back on
LET IT DRY and pushed it back in. It works fine and still pivots.
StoneMan is offline  
Old 03-20-2007, 08:32 AM
  #14  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 268
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by PoLsKiE
i mean its fully funtional no problem its just its loose andyou can pull it somewhat out do they do servicing...new or used for a cost?
The same thing happened to my M11. I was told by Spektrum that I had to send the module in for service with turnaround time being about 10 business days. This wasn't acceptable at the time so I opened the module and came up with a simple, low-tech temporary solution. I just wedged a small piece of paper towel into the barrel that supports the antenna, which provides enough resistance that the antenna stays vertical. I've gotten so used to it that it has become a permanent fix. I will eventually relocate the antenna from the Spektrum module to the original antenna location on the M11 which should provide much better durability.

Hope this helps, Pete
Pete Thomas is offline  
Old 03-20-2007, 09:29 AM
  #15  
Tech Elite
iTrader: (44)
 
bvoltz's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bedtime with Teddi
Posts: 3,635
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

I just sent in my Pro RX for a little service...

Goto this page: http://www.horizonhobby.com/Support/...t/Default.aspx

Open and print the "Service Center Repair Request Form" PDF file.

Fill it out and send it in.

1 week in total shipping time

1 week for service

You should have it back in two weeks...

Hope this helps...
bvoltz is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.