R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-18-2007, 05:25 AM   #1
Tech Master
 
Wing Chun's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Gold Coast,Australia
Posts: 1,025
Trader Rating: 12 (100%+)
Default Help please with interference

Hi guy's
I raced last night and got major interference, I run a Ko Pro po VFS-1 hara 2.2. I use a ultimate shotkie diode and a cap. I also use a much more shotkie as a extra precaution at the same time. I used a orion V2 8x1 and checked the enbell capacitor and that was fine the light was working. There was no one on or near my frequence I was using and I have never had the problem until 3 weeks ago and I have not changed anything. My comm has plenty of beef on it still. Is there anything I can buy to help with this problem and do any of you guy's have any idea's on how to help get ride of this problem. With out saying spectrum please.
Thanks in advance
Addam
Wing Chun is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 06:36 AM   #2
Tech Lord
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Did you try trueing the comm and replaceing the brushes and cleaning it?
UN4RACING is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 07:10 AM   #3
Tech Master
 
Charles Godwin's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: UK (England)
Posts: 1,129
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Are the brushes run-in? I had a bit of glitching because i didn't run them in long enough. Is there any dirt and dust in the receiver and speedo case? That can cause a bit of interference.

Charles
__________________
DXR | CML Distribution | Paint by Turnip Paint | TKRgraphics.com
Charles Godwin is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2007, 02:42 PM   #4
Tech Master
 
Wing Chun's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Gold Coast,Australia
Posts: 1,025
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Thanks Guy's for your help on this
2 days before the race I fully rebuilt the car and did the com and ran in the brushes. I have checked the receiver and servo and they are clean. Do you guy's know of any way to stop this. I once noticed that Surikan had 4 small motor caps on his endbell, would any of this help or is there something else I can do.
Addam
Wing Chun is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 05:45 AM   #5
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

Its a long shot, but make sure your crystals have a good fit, I had to very slightly bend the pins inwards and it stopped me getting interference once.

hth
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 06:31 AM   #6
Tech Regular
 
Boosta's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Old Hatfield
Posts: 431
Default

Trf what tranny are you using and how old is it? i suffered with interferance for ages and tried everything to get rid of it (new rx,xtal, changed wiring around etc) then found that it was the throttle pot on the tranny used a diffrent tranny and viola problem solved. might be worth a try
Boosta is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 09:29 AM   #7
Tech Addict
 
imjonah's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Colorado
Posts: 704
Default Related question

Does AM interfere with FM

Say I have a channel 4 FM Radio, will someone using an AM CHannel 4 radio interfere with me?
imjonah is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 10:52 AM   #8
Tech Addict
 
Iceracer's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canada
Posts: 656
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by imjonah
Does AM interfere with FM

Say I have a channel 4 FM Radio, will someone using an AM CHannel 4 radio interfere with me?
Yes the AM signal will be seen as noise and interference.
Iceracer is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 02:57 PM   #9
Tech Master
 
Wing Chun's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Gold Coast,Australia
Posts: 1,025
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Boosta
Trf what tranny are you using and how old is it? i suffered with interferance for ages and tried everything to get rid of it (new rx,xtal, changed wiring around etc) then found that it was the throttle pot on the tranny used a diffrent tranny and viola problem solved. might be worth a try
Hi Boosta
It is a Ko Mars II. IT is in great nick. It is 2 years old.
Thanks Mate
Addam
Wing Chun is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 03:17 PM   #10
Tech Addict
 
Iceracer's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canada
Posts: 656
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Does the problem only occur at the track? Can you make it happen on the bench?
Iceracer is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2007, 08:28 PM   #11
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: CORONA , CALIF.
Posts: 4,054
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

try 3 pieces of servo tape under your reciever and speedo ..! has worked for me for many years !!! over 18 . in all my cars !!!! also ran Orion v2 8 turn and 10t without problems give it a try . and good luck !!!!
__________________
Mark Barden .
mb racer is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2007, 01:31 AM   #12
Tech Regular
 
Boosta's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Old Hatfield
Posts: 431
Default

Quote:
Originally Posted by TRFMAD
Hi Boosta
It is a Ko Mars II. IT is in great nick. It is 2 years old.
Thanks Mate
Addam
no worries dude mine was a ko vantage II with the dodgy pot so may be worth a try even if it's just to rule it out. Hope you get it sorted fella interferance is the worst for sure
Boosta is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2007, 04:09 AM   #13
Tech Master
 
Wing Chun's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Gold Coast,Australia
Posts: 1,025
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Iceracer
Does the problem only occur at the track? Can you make it happen on the bench?
Happen's at the track and even in practice when no one is around at all. Never on the work desk. I also never get servo twitch just just between the speedy and motor.
Thanks Mate
Addam
Wing Chun is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2007, 04:33 AM   #14
Tech Addict
 
AngryAsian's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 550
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

My car never glitched on the desk.

But when you run it OUTSIDE and at range. sometimes it'll do something a bit nasty. Don't count on the desk test. It doesn't work!!

Hows the antenna?
Tx voltage?
Position of esc cap? Too near to the Rx?
Wiring? - near the Rx?
Battery connectors - solid connections? No loose fittings?
Motor leads - all solid? No bad soldering?
Inside of Rx case - clean? No carpet, dust etc?
Rx connectors - all solid? No nicks and cuts?
Tx - sure it works? Didn't drop it recently did you?

Xtals - does it work better on another set?
Chassis - no CF contacting electrical components?
Servo - not too much for the BEC? - Check your linkages.

Just a check-list.. some might've been mentioned before.
AngryAsian is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2007, 05:44 AM   #15
Tech Master
 
Charles Godwin's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: UK (England)
Posts: 1,129
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Have you moved the PT from where you normally have it? I had glitching from this and it started glitching less that 5ft away from where i was standing. Moved it back to the usual spot where i have it and it was cured.....

Charles
__________________
DXR | CML Distribution | Paint by Turnip Paint | TKRgraphics.com
Charles Godwin is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
interference help riley1131 Electric On-Road 11 01-21-2007 11:21 AM
Interference makytc4 Electric On-Road 5 06-11-2006 05:17 AM
ESC Interference? ksj44 Electric On-Road 19 10-19-2005 08:39 AM
Interference please help Mr-s413bt Australian Racing 17 05-04-2004 10:43 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:19 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net