R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2007, 03:27 PM   #1
Tech Master
 
yeaklet4's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,631
Trader Rating: 34 (97%+)
Default spektrum in a m8 glitching and shuttinf off

ok i have a futaba ver 1 esc same as the lrp comp1 and a air 94157 servo the rx shuts off and glitches bad. i tried differnt servos and same thing. but i tride a differnt esc and it works great. when using the futaba esc you can see the light on the rx like blinking and then shuts off. what do i do i realy like that esc.
yeaklet4 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2007, 04:35 PM   #2
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

Try the external capacitor for the Spektrum reciever. Some ESCs have too low of a voltage output to work well with the Spektrum recievers, especially in cases of weak batteries or 4 cell. Running the capacitor or a reciever battery pack usually takes care of it.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 09:04 AM   #3
Tech Champion
 
RCGaryK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 7,331
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Also, if you have the ability to increase the BEC voltage that would help as well. Run both a power cap on the ESC and use the SPM1600 Voltage protector and you should see the problem eliminated. Also, if you have had your receiver since before May of last year, it wouldn't hurt to send it in for a Free firmware upgrade too.
__________________
Site Content Specialist- Surface
HorizonHobby.Com

Horizon Hobby is on YouTube with hundreds of different videos! Visit us at
http://www.youtube.com/HorizonRCdotCom
RCGaryK is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 10:48 AM   #4
Tech Master
 
yeaklet4's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,631
Trader Rating: 34 (97%+)
Default

how do you change the bec voltage i did not know that some you could change?
yeaklet4 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 02:14 PM   #5
Tech Champion
 
RCGaryK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 7,331
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

I'm not sure if you can with the Futaba, check your manual. I believe on the Keyance and I know on the KO VFS-1 you have the ability to do this.
__________________
Site Content Specialist- Surface
HorizonHobby.Com

Horizon Hobby is on YouTube with hundreds of different videos! Visit us at
http://www.youtube.com/HorizonRCdotCom
RCGaryK is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 02:46 PM   #6
Tech Elite
 
schmelme's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,294
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Run the capacitor with any lrp or just junk it and get a novak LOL
schmelme is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2007, 02:44 PM   #7
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 401
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Hey I nkow this is off the subject but can anyone tell me how to get a copy of the operators manual for an M8?
NUCRPTRACER is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2007, 03:17 PM   #8
Tech Fanatic
 
bukil's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: BenTooWrah
Posts: 998
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by NUCRPTRACER
Hey I nkow this is off the subject but can anyone tell me how to get a copy of the operators manual for an M8?
Click here.
__________________
☆ ActivRC ☆
bukil is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2007, 09:57 PM   #9
Tech Adept
 
bozla's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Japan
Posts: 175
Default

You havenīt left the fast response button on or something have you? Futaba and sanwa fast response wonīt mix.
bozla is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2007, 10:57 PM   #10
Tech Master
 
yeaklet4's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,631
Trader Rating: 34 (97%+)
Default

yes the response is on but i put on the cap and it seemed to fix the problem
yeaklet4 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glitching with the Spektrum Mirco Receiver Tornado_Racing Electric On-Road 28 09-08-2006 10:25 AM
GTB Glitching Vegaspilot Electric Off-Road 4 06-11-2006 10:28 AM
Wont Stop Glitching... Do I Need Spektrum? Nrctc3 Rookie Zone 12 02-15-2005 05:45 PM
Glitching Newbies Electric On-Road 10 12-07-2004 10:02 PM
Glitching??????? howard hudson Electric On-Road 5 10-14-2004 04:35 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:19 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net