AMB question

Reply

Old 02-08-2007, 07:39 AM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Aug 2004
Location: Lauderhill, Fl
Posts: 210
Trader Rating: 13 (100%+)
Default AMB question

I just got a AMB and installed it in my car and the question is what color should the led be? I have seen it being green. But my is yellow. Why is that?

Thanks
ftfl99 is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-2007, 07:51 AM
  #2  
Tech Adept
 
Join Date: May 2005
Location: Apeldoorn, the Netherlands
Posts: 111
Default

Yellow/Orange is normal. No things to worry.


Rob Janssen
Rob Janssen is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-2007, 08:35 AM
  #3  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I got some that are green and some that are orange lights. I just figured it was some that were older then others. Some I bought new and some used. They all work the same.
Yeti35 is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-2007, 09:13 AM
  #4  
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2004
Location: Iceland
Posts: 588
Default

The color of the LED was changed when they slightly updated the transponder. Mine are all orange and they're pretty old so I assume the green one is newer.
andsetinn is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-2007, 09:52 AM
  #5  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Aug 2004
Location: Lauderhill, Fl
Posts: 210
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

good, thanks everybody
ftfl99 is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-2007, 01:33 PM
  #6  
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 35
Default

Originally Posted by Yeti35
I got some that are green and some that are orange lights. I just figured it was some that were older then others. Some I bought new and some used. They all work the same.
I heard some real old ones dont work with the new ambrc3 decoder
sagino is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-2007, 06:13 PM
  #7  
Tech Champion
iTrader: (79)
 
F. Mendoza's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: SoCal
Posts: 7,265
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

I always thought green was the older of the two. Orange was newer, so I was told. Someone please clarify.
F. Mendoza is offline  
Reply With Quote
Old 02-08-2007, 06:52 PM
  #8  
Tech Master
 
Join Date: Aug 2005
Location: Michigan
Posts: 1,049
Default

I bought mine the first month they came out, and my led is green.
John Warner is offline  
Reply With Quote
Old 02-09-2007, 01:09 AM
  #9  
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2004
Location: Iceland
Posts: 588
Default

Here is a quote supposedly from AMB "Orange is the new color of the LED." Found it in the RC-Tech forums.
andsetinn is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2007, 04:55 AM
  #10  
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 35
Default

Here is photo of old transponder don't work with new decoders
Attached Thumbnails AMB question-oldambpt.jpg  
sagino is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2007, 05:55 AM
  #11  
Tech Master
iTrader: (26)
 
Ed Anderson's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: N.J.
Posts: 1,375
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

I've tried ones with both green and orange LEDs, and they both work on the "rc3".

But I have never seen that stile, are they common in the US?
Ed Anderson is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2007, 06:04 AM
  #12  
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 35
Default

No idea if they are common is US but guess John Warner has one if he has very early one
sagino is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2007, 06:57 AM
  #13  
Tech Champion
 
Mason's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ocala, Florida
Posts: 5,146
Default

They should all work. check the wires, and get the PT off the graphite chassis. also make sure you plug it in properly. I had a guy just this past sunday ranting that he knows he ran more laps than the computer was saying. after racing was over he let me know that it was plugged in backwards so it was only counting when the signal wire was pushing power. please double check this stuff.

Ed, that pt's ears have been cut off.
Mason is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2007, 12:02 PM
  #14  
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 35
Default

Originally Posted by Mason
They should all work.
They dont all work, old ones same as photo dont work. Works on old decoder but not on new type.
sagino is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2007, 12:57 PM
  #15  
Tech Master
iTrader: (26)
 
Ed Anderson's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: N.J.
Posts: 1,375
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by Mason
Ed, that pt's ears have been cut off.

Yea, I kinda figured that.

But I have never seen one with an open end like that. I talked with sagino, and Terry about this, but I haven't ran into any problems yet. The oldest ones I have were bought in 01. They have plastic over the end.

We have two tracks in the area that bought the "rc" when they first came out, so there might be some around here.

I would think they should all work. AMB isn't acknowleding it yet.
Ed Anderson is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service