Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Gm Brushless Systems >

Gm Brushless Systems

Gm Brushless Systems

Old 01-15-2007, 05:58 AM
  #16  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
AngryAsian's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 550
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Should've stuck with the GTB andy! LoL..

oh.. but glad to see you ditched the schu for the Cyclone. YOu still at the shop?

In the GTB's case - a stuttering motor was usually a sensor problem and had to be sent back. Hopefully you can sort it out. I experienced it once - turned out to be a bad sensor harness.
AngryAsian is offline  
Old 02-14-2007, 07:37 PM
  #17  
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 845
Default

will the GENIUS 80 run both sensored & sensorless motors ??


http://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=7167
GENIUS 100 .... something better then the 95

Last edited by Rojna; 02-14-2007 at 07:54 PM.
Rojna is offline  
Old 02-15-2007, 12:54 AM
  #18  
Tech Addict
 
Eirik's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oslo, Norway
Posts: 627
Default

The Genius 80 will handle both sensored and sensoless motors!

The Genius 100 is the same speedo as the 95, just a different casing for more cooling.....
Eirik is offline  
Old 02-15-2007, 06:44 AM
  #19  
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Default

and a new software where no additional programming is needed

sorta plug and play :-)
Martin Hofer is offline  
Old 02-15-2007, 10:41 AM
  #20  
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2001
Location: Europe
Posts: 177
Default

Soon the handheld programmer will be out, hopefully that will make it easier to adjust it.
Attached Thumbnails Gm Brushless Systems-programer.jpg  
moonman is offline  
Old 02-15-2007, 10:59 AM
  #21  
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2001
Location: Europe
Posts: 177
Default

GM 2007 products
http://www.gm-racing.de/rwdownload/d..._racing_07.pdf

Cad image of the genius 100
Attached Thumbnails Gm Brushless Systems-genius-100.jpg  
moonman is offline  
Old 03-02-2007, 12:41 PM
  #22  
Tech Master
iTrader: (4)
 
subman's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Edmonton,Canada
Posts: 1,237
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I can't find my manual right now and my car is stuck in heli mode can someone tell me how to get back to forward/brake mode.
or a link to the manual online
Thx
subman is offline  
Old 03-02-2007, 03:18 PM
  #23  
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Default

switch on, wait for beep signalising mode, push and hold set button for 4 secs then you'll hear "beeeep ... beep beep"
forward
brake (and hold brake)

than you'll hear 2 beeps signalising mode selection is done




You see many people ask me bout this, even though they have their manual :-) I know the escs signals by heart
Martin Hofer is offline  
Old 03-02-2007, 04:07 PM
  #24  
Tech Master
iTrader: (4)
 
subman's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Edmonton,Canada
Posts: 1,237
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

thanks so much!!! any tips on using it?
subman is offline  
Old 03-03-2007, 10:20 AM
  #25  
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Default

what you mean with tips?

what parameters should be set?

here's the most important stuff I'm currently using

maxamp 200 (maybe sometimes as low as 150, depending on track)
softgas 100
turbo 5 (2 - 5 depending on track)
Timing 30
minbrake 15
maxbrake 85
fullbrake 90 (with spool)
reserved 6
frequency 1
Martin Hofer is offline  
Old 03-03-2007, 11:49 AM
  #26  
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 39
Default

Hi

Can anyone send me the manual for Genius 95/100?
English prefer.

thanks alot
RC Synergy is offline  
Old 03-04-2007, 04:23 PM
  #27  
Tech Lord
iTrader: (32)
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,267
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Has anybody run the Genius ESC with a Novak motor? If so, what kind of results do you get, with and without the sensors connected?
syndr0me is offline  
Old 03-05-2007, 09:47 PM
  #28  
Tech Lord
iTrader: (32)
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,267
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

http://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AA?wgr=853

It looks like GM's new motors are coming to market soon. There's all kinds of interesting stuff, including some motors available as star/wye or delta winding.
syndr0me is offline  
Old 03-05-2007, 10:25 PM
  #29  
Tech Master
iTrader: (4)
 
subman's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Edmonton,Canada
Posts: 1,237
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I'm having a problem with it stuttering (like it's missing a phase) and when it does run it cuts out. I'm going to change the motor and see if that helps
subman is offline  
Old 03-05-2007, 10:26 PM
  #30  
Tech Lord
iTrader: (22)
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Originally Posted by subman
I'm having a problem with it stuttering (like it's missing a phase) and when it does run it cuts out. I'm going to change the motor and see if that helps
Possible short in coil? Been there.
UN4RACING is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.