Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
duratrax ice motor run in ? >

duratrax ice motor run in ?

duratrax ice motor run in ?

Old 01-11-2007, 12:37 PM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (34)
 
yeaklet4's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,631
Trader Rating: 34 (97%+)
Default duratrax ice motor run in ?

does it give you an amp draw or does it just run the motor thanks
yeaklet4 is offline  
Old 01-11-2007, 12:44 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (11)
 
XMSRacing's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Milwaukee
Posts: 1,013
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Gives you amps till it shuts down at 10 amps.

If it does that, just turn down the voltage a bit - let it run - and see if youc an slowly turn it up.
XMSRacing is offline  
Old 01-11-2007, 02:24 PM
  #3  
Tech Fanatic
iTrader: (7)
 
gubbs3's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: MN
Posts: 752
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

A lot of people I race with run them in at 3.6v with one of those little break in fans attached. A good stock motor usually will draw 10+ amps. If you need to drop the voltage to keep it from shutting down, you've got a pretty good motor!
gubbs3 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.