Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Alex Racing Barracuda R2 & R3 >

Alex Racing Barracuda R2 & R3

Like Tree4Likes

Alex Racing Barracuda R2 & R3

Old 01-29-2005, 10:38 AM
  #13861  
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2004
Location: Malta
Posts: 267
Default

Is there a good setup for an R3 on asphalt outdoors, modified racing, using two normal diffs, i.e. front and rear. Just to have other ideas

Will be working on such a setup too, and will post it here once the cuda is handling great
dhiracing.com is offline  
Old 01-30-2005, 01:11 PM
  #13862  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Bling bling, KO pimped cuda. The tape on the reciever is holding the cap away from the shaft, i wasnt going to risk not fastening it down as theres only a few mm between the two.
Attached Thumbnails Alex Racing Barracuda R2 & R3-dscf0555.jpg  
berger is offline  
Old 01-30-2005, 01:16 PM
  #13863  
wyd
Tech Legend
iTrader: (51)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,220
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

RcMonk your Cuda was almost silent running on the track last night. It was so quite I had to see if you had a belt setup on it or not. Mine was never that quite. No one would ever know you had a shaft car.
wyd is offline  
Old 01-30-2005, 01:19 PM
  #13864  
Tech Addict
iTrader: (16)
 
AZ_Ron's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Tan Valley, AZ
Posts: 649
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Hey guys...one issue I had last week...
I took the rubber tires off the car to put foams on, and on the front and rear, the 28mm foams rubbed the ball links... do you have to run the low profile hubs front and rear in order to run foams??

R
AZ_Ron is offline  
Old 01-30-2005, 01:35 PM
  #13865  
Tech Regular
 
RcMonk's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Philly burbs
Posts: 389
Default

Cool!! Sometimes you can't really tell if your car is quiet or not from the drivers stand plus a whole bunch of other cars buzzing around. Yeah, I cleaned all the gears and the whole drivetrain before heading to the race. Too bad I wasn't as fast as I wanted to be.

Originally posted by wyd
RcMonk your Cuda was almost silent running on the track last night. It was so quite I had to see if you had a belt setup on it or not. Mine was never that quite. No one would ever know you had a shaft car.
RcMonk is offline  
Old 01-30-2005, 01:38 PM
  #13866  
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2004
Location: Munich, Germany
Posts: 377
Default

@RCMonk: Did you received the outdrives before the weekend? Did you tested them?
speedy-932 is offline  
Old 01-30-2005, 01:54 PM
  #13867  
wyd
Tech Legend
iTrader: (51)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,220
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

Originally posted by RcMonk
Cool!! Sometimes you can't really tell if your car is quiet or not from the drivers stand plus a whole bunch of other cars buzzing around. Yeah, I cleaned all the gears and the whole drivetrain before heading to the race. Too bad I wasn't as fast as I wanted to be.
Hell mine where never that quite. I wasn't near as fast as I thought I should be. My car was slow and didn't steer well. Car sucked all night long. I had no rip.
wyd is offline  
Old 01-30-2005, 02:45 PM
  #13868  
Tech Addict
iTrader: (16)
 
AZ_Ron's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Tan Valley, AZ
Posts: 649
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Any ideas on my foam clearance probs guys?? I need to set up two more cars for the Tempe carpet track, but only had the one set of low profile hubs. I'm thinking if I change those 'shock end' style tierod ends to the ball cup style, they might clean... Any ideas?

Thanks!

R
AZ_Ron is offline  
Old 01-30-2005, 02:54 PM
  #13869  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by AZ_Ron
Any ideas on my foam clearance probs guys?? I need to set up two more cars for the Tempe carpet track, but only had the one set of low profile hubs. I'm thinking if I change those 'shock end' style tierod ends to the ball cup style, they might clean... Any ideas?

Thanks!

R
The PAL/ALEX hub is the only way.. unless you want to try out TC4 C-hubs up front and Pro4 hubs in the Rear
-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 01-30-2005, 03:00 PM
  #13870  
Tech Addict
iTrader: (16)
 
AZ_Ron's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Tan Valley, AZ
Posts: 649
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

I guess I'm confusef as to why someone would manufacture a car that you can run foam tires on out of the box...

I guess if I don't have any other choice I'll have to buy two sets... anyone have a spare set or two they'd be willing to lose?

Thanks!!
AZ_Ron is offline  
Old 01-30-2005, 03:06 PM
  #13871  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by AZ_Ron
I guess I'm confusef as to why someone would manufacture a car that you can run foam tires on out of the box...

I guess if I don't have any other choice I'll have to buy two sets... anyone have a spare set or two they'd be willing to lose?

Thanks!!
PAL no longer makes the Small hub... but ALEX Racing Does now..... Hit up Master "STEVE" at Speedtech to see if he can get them for you
-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 01-30-2005, 03:57 PM
  #13872  
wyd
Tech Legend
iTrader: (51)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,220
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

Originally posted by AZ_Ron
I guess I'm confusef as to why someone would manufacture a car that you can run foam tires on out of the box...

I guess if I don't have any other choice I'll have to buy two sets... anyone have a spare set or two they'd be willing to lose?

Thanks!!
In Japan where the car comes from they run rubber tires so clearance is never a problem.
wyd is offline  
Old 01-30-2005, 03:59 PM
  #13873  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by wyd
In Japan where the car comes from they run rubber tires so clearance is never a problem.
...Rubber tires for life
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 01-30-2005, 04:21 PM
  #13874  
wyd
Tech Legend
iTrader: (51)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,220
Trader Rating: 51 (100%+)
Default

Originally posted by JDM_DOHC_SiR
...Rubber tires for life
I think I want to run rubber tires more this year. Most tracks run foams but I will be looking o run rubber tires more because I'm getting sick of cutting foams down to almost nothing to race with and get one week out of them.
wyd is offline  
Old 01-30-2005, 04:22 PM
  #13875  
Tech Addict
iTrader: (16)
 
AZ_Ron's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Tan Valley, AZ
Posts: 649
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

How do rubbers work on Ozite??
Can you keep up with the foam guys?

R
AZ_Ron is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.