Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Alex Racing Barracuda R2 & R3 >

Alex Racing Barracuda R2 & R3

Alex Racing Barracuda R2 & R3

Old 08-04-2004, 02:57 PM
  #12016  
Tech Elite
iTrader: (27)
 
Turbonium's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Oklahoma
Posts: 2,302
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

aren't the Alex shims .01 mm? Tamiya 10mm set has some that are .01 and .03mm. i think Yokomo has some too.

http://64.70.208.72/speedtechrc/320.html
Turbonium is offline  
Old 08-04-2004, 03:02 PM
  #12017  
Tech Elite
 
Herminator's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: England
Posts: 2,280
Default

Originally posted by tamiyadriver
aren't the Alex shims .01 mm? Tamiya 10mm set has some that are .01 and .03mm. i think Yokomo has some too.

http://64.70.208.72/speedtechrc/320.html
trust me not to look in the easiest place

thanks
Herminator is offline  
Old 08-04-2004, 05:56 PM
  #12018  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by Herminator
I waited a day before asking again are you colouring in the pixels by hand?
not really
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 08-04-2004, 08:16 PM
  #12019  
Tech Fanatic
iTrader: (2)
 
Deves's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SOCAL
Posts: 769
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hi all, I'm wondering if anyone can tell me what a good spring rate, or type setup for a asphalt parking lot would be? I raced my car ( stock r2) last weekend at an annual parking lot challenge and had pretty good speed down the straight but need to get through the infield faster.
I qualified 11th out of 30 and finished 5th in the B main, Hmmm maybe I need more speed too. Right now I'm using the stock springs with 30wt in the shocks and long span arms. Should I look for different springs I.E. Yokomo or Rayspeed? I like the idea of being able to easily identify the springs, so maybe the Alex springs aren't the best choice for me. Should I invest in mid span arms?
Also what's a good gear combo for a 27 turn stock motor. I'm using a 72 tooth spur and 25 to 28 pinion but my choices are limited with this car. I know alot of you guys probably run mod but maybe somebody reading this has a good idea. If I can get my car working faster then I wouldn't have a problem running 19 turn or mod.
Thanks for reading,
Deves is offline  
Old 08-04-2004, 09:34 PM
  #12020  
Tech Adept
 
COLEKO's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: La Mirada
Posts: 206
Default

Also what's a good gear combo for a 27 turn stock motor. I'm using a 72 tooth spur and 25 to 28 pinion but my choices are limited with this car

Im racing with the R3 but for gears im using 48 pitch 70 tooth Xenon spur with 24 to 25 pinion for a monster stock and a 21 pinion for Binary. sofar really good.
COLEKO is offline  
Old 08-04-2004, 10:10 PM
  #12021  
Tech Fanatic
iTrader: (2)
 
Deves's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SOCAL
Posts: 769
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

coleko, which binary motor do you have the Quad mag or the roar legal version? if it's the quad doesn't your gear combo heat up motor considerbly?
Deves is offline  
Old 08-04-2004, 10:19 PM
  #12022  
Tech Adept
 
COLEKO's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: La Mirada
Posts: 206
Default

coleko, which binary motor do you have the Quad mag or the roar legal version? if it's the quad doesn't your gear combo heat up motor considerbly?

No heating issues with the quad Mag. But its sick fast with that gearing. Im racing this weekend and Ill temp it after my run for you... I race outdoor asphalt.
COLEKO is offline  
Old 08-04-2004, 10:30 PM
  #12023  
Tech Fanatic
iTrader: (2)
 
Deves's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SOCAL
Posts: 769
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

You racing at La mirada Sunday?
Deves is offline  
Old 08-04-2004, 10:41 PM
  #12024  
Tech Adept
 
COLEKO's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: La Mirada
Posts: 206
Default

You racing at La mirada Sunday?

Ya ill be there
COLEKO is offline  
Old 08-04-2004, 10:52 PM
  #12025  
Tech Fanatic
iTrader: (2)
 
Deves's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SOCAL
Posts: 769
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Coleco YGPM
Deves is offline  
Old 08-05-2004, 08:41 AM
  #12026  
Tech Master
iTrader: (10)
 
Car Breaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Grave Yard
Posts: 1,295
Trader Rating: 10 (100%+)
Default newbies question

I have been interest in Cuda for long
and have some question about this peice of art.
1. what is the pro and con of R2 and R3?
2 Can I convert R2 to R3 since many parts are interchangable?
3 if the answer for the previous question is positive, what parts do i need to change?

I have a R2 coming in. just want to know more about the car
thanks
Car Breaker is offline  
Old 08-05-2004, 11:24 AM
  #12027  
TC3
Tech Regular
 
TC3's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 319
Default

Originally posted by seaball
dave,

the anti squat worked well. the car is rotating better than ever. if i could only get some rip out of it.

-chris
did u check ur diff if it is thight enough ?
or maybe the onway does slip ?
TC3 is offline  
Old 08-05-2004, 01:20 PM
  #12028  
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 58
Default

hey guys

as any one had problems with the spool bind up on lock???

im sick of scratching my head about it??

thanks jimmy maddison
jimmy_maddison is offline  
Old 08-05-2004, 02:13 PM
  #12029  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by jimmy_maddison
hey guys

as any one had problems with the spool bind up on lock???

im sick of scratching my head about it??

thanks jimmy maddison
Spool..??? want to expand on that Jimmy.?? then I might be a ble to help
-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 08-05-2004, 02:21 PM
  #12030  
Tech Regular
 
Gazza_D's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Bath, England
Posts: 327
Default

Hi Dave,
Jimmy had a problem when running the spool on his R3. On full lock it was binding, very noisy and scrubbing speed like nothing else. Havent noticed the same problem on my R2 but I dont use anywhere near full lock.

Its almost like the outputs of the spool are 3 maybe 4mm too long!!!! as the bones sit snuggly much further in.

Any ideas
Gazza_D is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.