R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-31-2006, 09:28 PM   #1
Tech Adept
 
Racingfreak6's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Livonia,Michigan
Posts: 166
Default DPD issue

Is it normal on the dpd for the first cell to have the highest ir than any of the other cells in the pack?I tried a couple packs and the first cell is always the highest.
Racingfreak6 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 12:34 AM   #2
Tech Fanatic
 
turboxrayt1fk05's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: ri
Posts: 978
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

simple , the first cell is the one that takes the most abuse of all and goes down the line from there
turboxrayt1fk05 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 04:12 AM   #3
Tech Elite
 
BSchorr's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 4,820
Trader Rating: 92 (100%+)
Send a message via AIM to BSchorr Send a message via Yahoo to BSchorr Send a message via Skype™ to BSchorr
Default

What I want to know is... When the DPD is in teh 30 pulse mode, does it automatically go into the 5 amp linear tray mode? or what? Cuase i would like to have it not, and to stop before it goes tot he 5 amp linear mode
__________________
Proline ~ Genesis R/C Products ~ First Premier Satellites
BSchorr is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 08:45 AM   #4
Tech Adept
 
Racingfreak6's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Livonia,Michigan
Posts: 166
Default

But it is a brand new pack and hasent been run.Is it maybe because it hasent been cycled enough?
Racingfreak6 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 09:53 AM   #5
Tech Fanatic
 
turboxrayt1fk05's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: ri
Posts: 978
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

yes , does goes into 5amp linear mode after the very first cell hits 0.9v , why dont know , but i do know if u got a brand new pack you should charge it 1st then
discharge it to 0.9v on dpd or any other discharger that has a 0.9v cutoff to equalize the pack.
turboxrayt1fk05 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 09:56 AM   #6
Tech Fanatic
 
turboxrayt1fk05's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: ri
Posts: 978
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

also remember , when you buy a matched pack , its not equalize its just been matched so each cell would have run time , volt and IR .
turboxrayt1fk05 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!! ESC Issue Chris__RC Electric Off-Road 6 08-31-2008 01:31 PM
AE 18B Battery Issue Staufman Electric Off-Road 0 09-14-2007 06:19 PM
XXX-S Issue Sweeney921 Electric On-Road 18 01-22-2007 08:07 AM
OS .12 5p issue Black_Widow Nitro On-Road 4 12-18-2006 10:19 AM
Help with steering issue, please. LSUsportsfreak Electric Off-Road 10 06-17-2006 09:55 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:27 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net