R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-03-2004, 01:13 PM   #7291
Tech Elite
 
Horatio's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3,056
Default

Quote:
Originally posted by Randman
Yeah, I had a glitch that I couldn't figure out ever since I got the CGM. I sold all of my electronics, radio, car, everything, and I'm starting again with all new stuff.
Crikey! You don't mess about do you!
Horatio is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 01:53 PM   #7292
Tech Prophet
 
Randy Caster's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,675
Trader Rating: 46 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by Horatio
Crikey! You don't mess about do you!
Not when I have to pull off the track because I can hardly control the car...
Randy Caster is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 02:17 PM   #7293
Tech Fanatic
 
Join Date: Sep 2003
Location: Lake Elsinore, ca
Posts: 873
Default

Quote:
Originally posted by Randman
Not when I have to pull off the track because I can hardly control the car...

So why the change to a belt. I have only driven the shaft cars so far.
__________________
FT B44 - FT J82
LRP TC SPHERE - Futaba Fasst
Orion Lipo & Vortex motors
" Go that way really fast, if something gets in your way, turn"
tcmerf is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 02:35 PM   #7294
Tech Elite
 
Horatio's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3,056
Quote:
Originally posted by Randman
Not when I have to pull off the track because I can hardly control the car...
Yeah, fair enough - but why get rid of the car as well? Or do you just fancy a change?
Horatio is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 02:47 PM   #7295
Tech Prophet
 
Randy Caster's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,675
Trader Rating: 46 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by tcmerf
So why the change to a belt. I have only driven the shaft cars so far.
Not so much changing to a belt, I'm changing to a Losi. I drove the car before the SD and it had more cornerspeed than anything Ive seen, but it lacked power coming out of the corners. Now that Losi has released the HD belt, the drivetrain should be very free, and have the power out of the corners, as well as the speed through the corners. I also switched to a shaft because I was running a lot of stock, but now that I'll be running mod motors, the belt will be plenty powerful.
Randy Caster is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 02:56 PM   #7296
Tech Elite
 
Horatio's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3,056
Default

Yeah, the Losi brigade at our local tracks are plenty quick enough overall, though I'd say they lose out a little on the straight line with Stock or 19 spec motors. I drove one last week, it felt well planted but lacked the punch of the SD IMO.

Let us know how you get on with it!
Horatio is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 03:14 PM   #7297
Tech Prophet
 
Randy Caster's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,675
Trader Rating: 46 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by Horatio
Yeah, the Losi brigade at our local tracks are plenty quick enough overall, though I'd say they lose out a little on the straight line with Stock or 19 spec motors. I drove one last week, it felt well planted but lacked the punch of the SD IMO.

Let us know how you get on with it!
I have a feeling the one you drove didn't have any of the belt mods done to it then, because they definately make a noticiable difference..
Randy Caster is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 07:45 PM   #7298
Tech Elite
 
edseb's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Laguna Niguel, California
Posts: 2,421
Default

O kay. I hope I'm not repeating a post here, but this forum is long. Anyway, my question is do the new shocks accept the old springs from the Worlds belt car? Don't want to have to get all new springs for this car too.
__________________
RC Car Action Editor and Photographer
Carl Hyndman
edseb is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 07:58 PM   #7299
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2003
Location: South Beach Miami
Posts: 415
Default

Quote:
Originally posted by edseb
O kay. I hope I'm not repeating a post here, but this forum is long. Anyway, my question is do the new shocks accept the old springs from the Worlds belt car? Don't want to have to get all new springs for this car too.
all the old springs fit and if you get the rayspeed bottom spring holders you can use almost all the springs out there...
Chris Tosolini is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 08:29 PM   #7300
Tech Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: Arizona
Posts: 1,197
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by Randman
Not when I have to pull off the track because I can hardly control the car...
Had the same problem when we got the Rayspeed, but only with stock and sometimes 19 turn. Switched to 27band and havent glitched had any problems since.
pops is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2004, 09:14 PM   #7301
Tech Prophet
 
Randy Caster's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,675
Trader Rating: 46 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by pops
Had the same problem when we got the Rayspeed, but only with stock and sometimes 19 turn. Switched to 27band and havent glitched had any problems since.
I was using a japanese edition 3pk on 40mhz. It was really awesome during practice, never had to worry about a clip, but I couldn't have it serviced to see if thats what was causing the glitch. I'm switching back to a good old M8 on 27 band. That should keep me clean, and if I need to have it serviced, Airtronics isn't much of a drive.
Randy Caster is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2004, 01:33 AM   #7302
Tech Regular
 
Join Date: May 2002
Location: Vancouver Bc
Posts: 349
Default

soo Randman your done with yokomo
shortygy is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2004, 01:59 AM   #7303
Registered User
 
Hi-LowBrow's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 350
Send a message via Yahoo to Hi-LowBrow
Default

Quote:
Originally posted by Randman
I was using a japanese edition 3pk on 40mhz.
wow,I just got a New Version of 3PK
from japan. it looks really cool !!
I hope it solves my glich problem too.
Hi-LowBrow is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2004, 02:06 AM   #7304
Tech Elite
 
Horatio's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3,056
Default

He'll be back
Horatio is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2004, 06:08 AM   #7305
Tech Elite
 
Lonestar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Switzerland
Posts: 2,363
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

howdy folks,

question about roll-center... I'm still fighting that off-power hook that I described a few pages ago. I'm thinking about messing with roll-center. The question is, on a typical SD, is the roll center below, or above the CG? I know how to raise the RC, and lower it, but I'd like to know where I'm starting from, since the relative position of the CG and the RC can actually totally reverse the effect of a setup change...

Sooooo.... RC below CG or the opposite?

Thanks much,
LAter,
Paul
__________________
When the flag drops, the BS stops.

The train stops at the train station. The bus stops at the bus station. In my office I have a workstation.
Lonestar is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yokomo or yokomo parts yokomo7 R/C Items: Wanted to Buy 4 12-19-2009 08:45 PM
Yokomo is coming out with a new version of the bd : Yokomo BD 2 roadrashracing Electric On-Road 12 12-19-2007 07:08 AM
yokomo Aluminum Steering Bellcrank Posts and other yokomo spares hurley081182 R/C Items: Wanted to Buy 2 02-27-2006 06:07 PM
Lots FS: CRC 3.2 & Yokomo YRX-12, Yokomo TC Tires, JR Receivers, New Motors, more TurboFC3S R/C Items: For Sale/Trade 15 09-22-2005 09:38 PM
WTB Yokomo 1/12 Mini...Trade for 1/10 Yokomo dynamic_e R/C Items: For Sale/Trade 0 07-12-2003 05:58 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:03 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net