Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
4-cell and spektrum >

4-cell and spektrum

4-cell and spektrum

Old 12-03-2006, 03:31 PM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (11)
 
James's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Perth
Posts: 1,196
Trader Rating: 11 (100%+)
Default 4-cell and spektrum

I'd like to have a crack at 4-cell and BL mod for a TC event coming up.. It's a small and tight track, so I'm thinking dopping from 6-cells could be the go.. be it 5, or 4 cell, whatever. I'm willing to test...

However I have concerns about the power requirements of spektrum, and my KO digital servo.

Will the spektrum failsafe on me or 'glitch out' with only 4-cells? will I need a cap on the reciever?

Advice and tips appreciated!

James
James is offline  
Old 12-03-2006, 03:33 PM
  #2  
Super Moderator
iTrader: (222)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 31,508
Trader Rating: 222 (100%+)
Default

Originally Posted by James
I'd like to have a crack at 4-cell and BL mod for a TC event coming up.. It's a small and tight track, so I'm thinking dopping from 6-cells could be the go.. be it 5, or 4 cell, whatever. I'm willing to test...

However I have concerns about the power requirements of spektrum, and my KO digital servo.

Will the spektrum failsafe on me or 'glitch out' with only 4-cells? will I need a cap on the reciever?

Advice and tips appreciated!

James
yo shouldnt have any problems but to keep it safe you might want to get the spektrum capacitor for the reveiver or you can run a micro reveiver pack (2/3 aaa)
Marcos.J is offline  
Old 12-03-2006, 03:48 PM
  #3  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (11)
 
James's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Perth
Posts: 1,196
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by Marcos.J
yo shouldnt have any problems but to keep it safe you might want to get the spektrum capacitor for the reveiver or you can run a micro reveiver pack (2/3 aaa)
Thanks, I'll have to give it a shot I spose, and go from there.

Cant run a micro rec pack, illegal in our rules (this is a sanctioned titles event)
James is offline  
Old 12-03-2006, 04:03 PM
  #4  
Super Moderator
iTrader: (222)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 31,508
Trader Rating: 222 (100%+)
Default

Originally Posted by James
Thanks, I'll have to give it a shot I spose, and go from there.

Cant run a micro rec pack, illegal in our rules (this is a sanctioned titles event)
oops, if you are running 4200's or 3800s you shouldnt have any problems with the spektrum
Marcos.J is offline  
Old 12-03-2006, 04:22 PM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (100)
 
olhipster1's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Far away from Covid19 but close to 20
Posts: 4,111
Trader Rating: 100 (100%+)
Default capacitor

the Spektrum capacitor should solve your problems, I don't think would affect any sanctioned event since it's not feeding additional power to the flow.

but best to check to make sure.
olhipster1 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.