R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-09-2006, 12:10 AM   #1
agp
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 206
Default Can turbo 35BL charger batt higher than 3300mah?

could not find the specs anywhere. can this charger charge batt that is higher MAH like IB4200?
agp is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 12:18 AM   #2
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,999
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Yes it can. This charger was ahead of it's time many years ago. Everthing that has come out has been charging great with no problems. Lipo is the only down fall at this point.
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 05:07 PM   #3
Tech Regular
 
Thistle's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Manitoba, Canada
Posts: 495
Send a message via MSN to Thistle
Default

I use a Turbo35BL to charge my batteries, and yes, it can charge the larger mah. Depending on the software version though, it may shut off early. When I charge my 3800's, my charger shuts off after 2400 seconds. (This is at 6 amps). It just means that I have to re-peak.
__________________
Xray | Ofna | KO Propo | Tekin | Clockwork Racing Engines
Thistle is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 05:29 PM   #4
Tech Fanatic
 
dsrbltoys's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Renton, WA
Posts: 890
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I had the some problems cycling when I had mine. I was told to use the 7cell mode, but change the cutoff back to 5.4 volts. The lockout was not long enough, and the volts were still too high to start the discharge portion. I never had any troubles with the charge part though. Good luck.
dsrbltoys is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 05:36 PM   #5
Tech Elite
 
Joel Lagace's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,628
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dsrbltoys
I had the some problems cycling when I had mine. I was told to use the 7cell mode, but change the cutoff back to 5.4 volts. The lockout was not long enough, and the volts were still too high to start the discharge portion. I never had any troubles with the charge part though. Good luck.
This was rectified with a CMOS(??) chip upgrade... what ever it was i called them and they sent me the new chip took me 30seconds to swap out and the thing was updated. No more need to use 7cell mode.
__________________
"Without Rules its just Backyard Bashing!"
www.rcottawa.com
Joel Lagace is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] CE Turbo 35BL or Stealth Charger squarehead R/C Items: Wanted to Buy 3 08-12-2005 03:56 AM
need new stock motor and 3300mah batt. Sage11 Electric On-Road 10 07-20-2004 06:56 PM
Turbo 35BL charger w/ free batt Northerner R/C Items: For Sale/Trade 3 01-19-2003 09:29 PM
Turbo 35bl Charger moceanrc R/C Items: For Sale/Trade 0 07-16-2002 09:16 PM
Turbo 35BL, Protrak or Schulze Charger xray Electric On-Road 120 01-06-2002 05:23 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:35 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net