CDC Problems

Reply

Old 10-27-2006, 04:00 AM
  #1  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (49)
 
Fast XXXS's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ballarat, VIC
Posts: 843
Trader Rating: 49 (100%+)
Default CDC Problems

Hi all,
I seem to be having problems with my CDC. It is the version 6.0. When i go to charge my packs up i set it for 6 amps for charging my 4200 but when i start it, it says its only putting in .11amps and wont go bach up to 6 amps. I have the same problem with my 2400 stick packs. This happens almost every time i charge a 2400 and it has happened twice when i was charging my 4200's which have only been charged once each by me.

Anyone else have this same problem?

Cheers
Fast XXXS is offline  
Reply With Quote
Old 10-27-2006, 04:06 AM
  #2  
Tech Master
iTrader: (4)
 
BrainTeased's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne
Posts: 1,342
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by Fast XXXS
Hi all,
I seem to be having problems with my CDC. It is the version 6.0. When i go to charge my packs up i set it for 6 amps for charging my 4200 but when i start it, it says its only putting in .11amps and wont go bach up to 6 amps. I have the same problem with my 2400 stick packs. This happens almost every time i charge a 2400 and it has happened twice when i was charging my 4200's which have only been charged once each by me.

Anyone else have this same problem?

Cheers
Hey Luke

the reason why the cdc is only charging at .11 amps is because theres either one or more cells that have no capacity / energy / voltage in them. they have probably been sitting like that for a while so you might have to use a voltmeter and check out which cells are the cells with nothing in them and then use your novak charger and see if you can put some charge into those cells.
BrainTeased is offline  
Reply With Quote
Old 10-27-2006, 05:11 AM
  #3  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (49)
 
Fast XXXS's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ballarat, VIC
Posts: 843
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Thanks Heaps James,
I got the 4200's charged up with marks ICE Charger so they should be right, and i will charge the other stick packs up again.

Thankyou
Fast XXXS is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service