which dyno

Reply

Old 10-07-2006, 06:54 AM
  #1  
Tech Regular
Thread Starter
 
RocketRacer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Durban South Africa
Posts: 337
Default which dyno

which dyno form these three would you guys recommend??

1. Team integy Indi Dyno V2
2. Team Trinity Monster Horsepower Dyno
3. Team Much More Motor Master

and why?
RocketRacer is offline  
Reply With Quote
Old 10-07-2006, 07:24 AM
  #2  
Tech Addict
iTrader: (10)
 
Join Date: May 2006
Posts: 732
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

those are not really dyno's but more motor break tools what are you looking to do?
bill941 is offline  
Reply With Quote
Old 10-07-2006, 07:30 AM
  #3  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Mr. Bubby's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,114
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

If you're really looking to get a real Dyno, look no further than the Competition Electronics Turbo Dyno45. Actually you need to look real hard to find one cuz they don't make 'em anymore. But all is not lost. I've got one for sale. Comes in original box and printer is included. All could be your for 600 bucks. Let me know if you're interested.
[email protected].
Mr. Bubby is offline  
Reply With Quote
Old 10-07-2006, 08:00 AM
  #4  
Tech Regular
Thread Starter
 
RocketRacer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Durban South Africa
Posts: 337
Default

i just want to check motor rpm and amp draw and stuff. i don't want to spend more than $175.

i do know that are "real dynos" out there, but right now all i can get is one of the above.
RocketRacer is offline  
Reply With Quote
Old 10-07-2006, 01:07 PM
  #5  
Tech Master
iTrader: (2)
 
tfrahm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Missouri
Posts: 1,074
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

OK -- I have a TRUE "Dyno" (Turbo Dyno 45), but... I also own an Indi Dyno v2...

The Indi is GREAT for reseating brushes, etc. -- all sorts of motor breakin tasks. It does measure RPM, but since it is under "no load" conditions, they are pretty meaningless.

Take it for what it is -- if that is what you want, fine...
tfrahm is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service