Xray T2'007

You're on Page 169 of 280
Go to
  • Drove my 007 first time yesterday....after 2minutes i broke a bearing to the layshaft
  • I've also had a couple Xray bearings go south on me. Did you clean and re-oil them before you built the car? I think Xray posted on the site a while back that the bearings didn't get packaged with sufficient lube and recommended that you clean and re-oil them to make sure they last...
  • Noob: I will find this out for us, i assume the same thing but dont know for sure.

    ff01: yes this was a problem in a batch of kits, they did catch the problem and post a bulliten about it but obviously its not your fault. re oil the rest of the bearings in the car. and if you pm me i will make sure you get another bearing. Thanks paul
  • Quote: I've also had a couple Xray bearings go south on me. Did you clean and re-oil them before you built the car? I think Xray posted on the site a while back that the bearings didn't get packaged with sufficient lube and recommended that you clean and re-oil them to make sure they last...
    I assumed it was an issue only on the first batch of kits... I would expect them since they found out the issue they would address it on the newer kits... Or maybe they have bought 200,000 bearings which all have the same problem... If that's the case then they should include the instructions in the manual. Website is nice but not everybody has access to the Net or think about checking it out in the first place.
  • It may have been just the first batch of kits that had this issue. I have had my 007 since they came out so that was probably the problem I had. Knowing Xray they did fix the problem once they found out something was wrong.
  • after the bearing broke i re-oiled the rest of bearings.
    i drived it an hour now without problem

    //thanks Peter
  • I didnt know about that problem when I built my kit, but I always clean and oil the bearings before installing them, you never know how long they have been on the shelf. I am starting to think the powers that be are out to get me though, I did all the proper chassis prep, first run a big chunk of the chassis falls off. Ok I CA glue the exposed CF, temperary fix for the Race for Grace in 4 days, then my brand new VFS-1 Comp 2 takes a dump on me, maybe I wasnt meant to drive again
  • I know that the bearing issue was taken care of but not before a batch of kits were already sent off. Xray would never continue to use those bearings in kits knowing that some would fail.
  • i have bought 2 original 007's one i oiled the bearings one i didnt. the one i did oil never had a bearing problem but the one i didnt i had 2 bearings go bad. pulled all bearings out and oiled them and havent had a problem since
  • Quote: i have bought 2 original 007's one i oiled the bearings one i didnt. the one i did oil never had a bearing problem but the one i didnt i had 2 bearings go bad. pulled all bearings out and oiled them and havent had a problem since
    change other bearing !
  • yes
  • Do you guys know if the Orion 3200mah carbon li-po will fit in the T2 '007?

    Right now I got the platnium 4800mah in it but I have to stand it up on the chassis because it doesn't fit under the top deck ( I refuse to mod the top deck), It looks absolutely retarded taped like this!

    Nexus racing says you can fit the Carbon 3200 pack by notching a divot into the pack to clear the layshaft bulkhead. Is that safe? I am afraid to dremel the Li-po case!
  • dremel the case or dremel a little on the rear bulkhead....
  • Quote: Do you guys know if the Orion 3200mah carbon li-po will fit in the T2 '007?

    Right now I got the platnium 4800mah in it but I have to stand it up on the chassis because it doesn't fit under the top deck ( I refuse to mod the top deck), It looks absolutely retarded taped like this!

    Nexus racing says you can fit the Carbon 3200 pack by notching a divot into the pack to clear the layshaft bulkhead. Is that safe? I am afraid to dremel the Li-po case!
    I think Nexus is your best bet..... he wouldn't do anything that he felt unsafe.
  • i ran a 3200 in mine for a couple runs... i just dremeled the little nub on the bottom of the upper bulkhead. didnt take much. this was on the EU rubber tire car. the US foam version with the thicker chassis may take a lot more involvement...

Similar Threads