Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Novak GTX maybe dead >

Novak GTX maybe dead

Novak GTX maybe dead

Reply

Old 09-10-2006, 04:11 AM
  #1  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location: Leeds
Posts: 28
Default Novak GTX maybe dead

Help required

I have got novak GTX speedo, Which seems to have gone a bit faulty.

When i connect the wires to the battery the motor starts turning even if the switch is turned off. Is this a return job or is there anything i can do to fix this.

Cheers

Anthony
adavison1974 is offline  
Reply With Quote
Old 09-10-2006, 04:48 AM
  #2  
Tech Adept
 
TRFTIM's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 196
Default

Are you sure that the wires are connected up properly
TRFTIM is offline  
Reply With Quote
Old 09-10-2006, 04:50 AM
  #3  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location: Leeds
Posts: 28
Default

Yep,

As used it in round one then changed cells over and problem occured tried with different packs and also took speedo out of car in case of shorting etc and still same thing, tried diff speedo and hey presto working ok so cells and motor etc are ok problem must be with speedo
adavison1974 is offline  
Reply With Quote
Old 09-10-2006, 07:46 AM
  #4  
Tech Adept
iTrader: (2)
 
Much Much More's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Queenstown
Posts: 117
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Mosfet Failure in your ESC. Its fried!!
Much Much More is offline  
Reply With Quote
Old 09-10-2006, 08:03 AM
  #5  
Tech Adept
 
JAY_UK's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Yorkshire - UK
Posts: 135
Default

Told you it was dead!
JAY_UK is offline  
Reply With Quote
Old 09-10-2006, 01:43 PM
  #6  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location: Leeds
Posts: 28
Default

Originally Posted by JAY_UK
Told you it was dead!
Bit like your shiney blue turnbuckle on your trf
adavison1974 is offline  
Reply With Quote
Old 09-10-2006, 10:28 PM
  #7  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Join Date: Oct 2002
Location: Toronto
Posts: 1,316
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Have you had it working lately ... and as long as you have not changed the wires leading into the unit from the receiver, or have not installed it incorrectly in the receiver:

RIP GTX...
duckman996 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service