R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-06-2006, 01:18 PM   #1
Tech Adept
 
TRFTIM's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 196
Default Help Ive got no Brakes!!!

I have a Novak Tc Cyclone and seem to have no brakes, everything flashes on the esc as its spose to plus my EPA are at 120 percent.

What have I done???

Cheers

Tim
TRFTIM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 01:49 PM   #2
Tech Adept
 
santinuchi's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: YOUNGSTOWN
Posts: 199
Default hmmm

Quote:
Originally Posted by TRFTIM
I have a Novak Tc Cyclone and seem to have no brakes, everything flashes on the esc as its spose to plus my EPA are at 120 percent.

What have I done???

Cheers

Tim
if you have no brakes at all, that cyclone is on it's way out....i've had 2 do the exact same thing. i dont want to alamr you but that was my experience in the last 4 months.....are you running mod?
santinuchi is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 01:55 PM   #3
Tech Adept
 
TRFTIM's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 196
Default

Quote:
Originally Posted by santinuchi
if you have no brakes at all, that cyclone is on it's way out....i've had 2 do the exact same thing. i dont want to alamr you but that was my experience in the last 4 months.....are you running mod?
I m running stock for the time being, it seems to be intermittent sometimes i have brakes sometimes I havent.

Is i the FETs on the way out?
TRFTIM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 02:00 PM   #4
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 297
Default

Put your EPA back to 100, reset your ESC. If that doesn't work....Well, as Mr. Santinuchi said, she's done son. I had the same experience with my Cyclone.
Stampede is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 02:06 PM   #5
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

Like everyone else has mentioned try reprogramming your ESC and giving it another shot.

If it still doesn't work it means that the brake fets are probably shot.

99% of the time when I see this sort of thing it is the result of not running a schottky diode on the motor.

A schottky diode acts sort of like a one way valve protecting the ESC (the brake fets are first in line on the way back) from back voltage/current that is caused from braking and from coasting.

Unfortunately, adding a schottky diode now will not give your ESC its brakes back.
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 02:11 PM   #6
Tech Adept
 
TRFTIM's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 196
Default

Quote:
Originally Posted by Evicerator
Like everyone else has mentioned try reprogramming your ESC and giving it another shot.

If it still doesn't work it means that the brake fets are probably shot.

99% of the time when I see this sort of thing it is the result of not running a schottky diode on the motor.

A schottky diode acts sort of like a one way valve protecting the ESC (the brake fets are first in line on the way back) from back voltage/current that is caused from braking and from coasting.

Unfortunately, adding a schottky diode now will not give your ESC its brakes back.

Thanks alot Guys

really helpful.


Oh Well looks like ill have to buy A GT7 or alike or an esc with similar spec( suggestions appreciated)

Thanks again

Tim

Ps anyone want to buy a Novak cyclone forward only
TRFTIM is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no brakes greenthumb1977 Nitro Off-Road 1 06-21-2008 05:31 AM
Top Driving Styles: Using Brakes and Drag Brakes SlamMan Electric On-Road 32 04-30-2007 11:11 PM
QC2 - No Brakes? Jam-ehz Electric On-Road 2 01-23-2006 02:12 PM
Need help with brakes jigga21 Monster Trucks 1 07-25-2005 03:56 AM
Brakes ? imjonah Electric On-Road 10 10-30-2004 08:54 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:27 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net