R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-31-2006, 07:37 PM   #16
Tech Master
 
Tek Nickal's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Earth
Posts: 1,301
Default

Quote:
Originally Posted by cbrfreak
If you have a different speedo to try, do that. If it still glitches then it's your receiver. Trust me, I pulled my hair out for a week tracking the problem down.
This was after I moved my electronics from a different car, and this didn't happen on the car which I had moved it from. (Yokomo CGM to Tamiya MSX)
Tek Nickal is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2006, 07:42 PM   #17
Tech Addict
 
cbrfreak's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Stock Truck
Posts: 676
Default

Quote:
Originally Posted by Tek Nickal
This was after I moved my electronics from a different car, and this didn't happen on the car which I had moved it from. (Yokomo CGM to Tamiya MSX)
I raced my truck on Friday and pulled all the electronics out of it for a good chassis cleaning. Put it all back together and had the problem. SAME CHASSIS!
You can pull your hair out looking for a different cause, or you can try what I suggested. It's up to you.
cbrfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2006, 07:46 PM   #18
Tech Master
 
Tek Nickal's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Earth
Posts: 1,301
Default

I don't have a different ESC to try, and pulling the electronics out after I just put them in seems......like a big pain in the yeah. Also the electronics are clean, I opened up the reciever, dumped all the dirt out, the servo, and the ESC...well I can't really clean that more than the outside of it.
Tek Nickal is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2006, 08:14 PM   #19
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 454
Default

Does it glitch when it is out of the chassis?
trf_racer is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2006, 08:20 PM   #20
Tech Master
 
Tek Nickal's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Earth
Posts: 1,301
Default

I should try that, then if it is the problem maybe a extra layer of servo tape will do the trick.
Tek Nickal is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2006, 08:23 PM   #21
Tech Addict
 
cbrfreak's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Stock Truck
Posts: 676
Default

Ours wouldn't glitch when pulled away from the chassis so I tried extra tape too... For some reason my receiver just became overly sensitive to interference.
cbrfreak is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 07:08 AM   #22
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 495
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Well I've changed almost everything. One thing I noticed is that it is much worse on a full battery. Thought it was mostly gone then put in a fresh pack and it was real bad again. Gonna switch out the servo next. Have changed receiver, esc, and motor already.
__________________
Hot Bodies Cyclone
Xray T2 007
KO Helios
Duratrax ICE
porschejim911 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 02:56 PM   #23
Tech Master
 
Tek Nickal's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Earth
Posts: 1,301
Default

well, if thats the last thing, and if its still bad, then its probably your car, or maybe try an entirely different thing on the same car.
Tek Nickal is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 06:29 PM   #24
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 495
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Well it's not the servo either. Any other ideas? I'm going to take everything out of the car and see what happens.
__________________
Hot Bodies Cyclone
Xray T2 007
KO Helios
Duratrax ICE
porschejim911 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 08:08 PM   #25
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 495
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

So I can leave the motor and esc in the car and pull the servo and receiver off to the side and I get no glitch. Any ideas what I can do now? Obviously I need the receiver and servo in the car. Thanks.
__________________
Hot Bodies Cyclone
Xray T2 007
KO Helios
Duratrax ICE
porschejim911 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High power servo glitch? Revo-lution Radio and Electronics 1 04-24-2009 07:53 PM
Digital Servo glitch problem ckaspar Radio and Electronics 2 06-05-2008 04:19 PM
JRXR2 Radio 2 receivers JR Z650M Servo Batteries Glitch Buster Tires hardey R/C Items: For Sale/Trade 6 01-15-2007 02:19 PM
Can a servo cause a glitch? Iceracer Electric Off-Road 10 04-04-2006 02:07 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:52 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net