Motor+ESC question

Reply

Old 08-29-2006, 04:50 PM
  #1  
SPO
Tech Regular
Thread Starter
 
SPO's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hockessin, Delaware
Posts: 400
Default Motor+ESC question

I'm planning on buying a 19T motor to race with, and I have a 13T to race with around my house. If I buy a 13T ESC , I know I can use the 19T motor with it, but do I have to re-program the ESC every time I switch motors? Any help would be nice, 'cause I don't feel like burning another ESC.
SPO is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2006, 05:11 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (6)
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,883
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Yes and no. Some ESC feed power differently, so depending on how much power you want to go to the motor, you CAN re-program if the ESC gives you the option. ESC's like the NOVAK dually, goes from stock to modified in a matter of two button presses. If you have an ESC that just feeds juice, then no need to think about programming, just plug and play.
bxpitbull is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2006, 05:29 PM
  #3  
SPO
Tech Regular
Thread Starter
 
SPO's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hockessin, Delaware
Posts: 400
Default

The ESC I'm going to get is the Futaba MC330R, the same one I had before. Would that be ok to just switch and go?
SPO is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service