Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
please help me with a steering glitch >

please help me with a steering glitch

please help me with a steering glitch

Old 08-23-2006, 02:25 AM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Croydon/ London
Posts: 182
please help me with a steering glitch

ok here it is, i have till tomorow morning to sort a glitch out with my re-assembled car, to give it to my little brother for his birthday!!

The servo is a fubuta nothing fancy, but after instilation the servo glitches left to right (just a little bit). It dosent happen all the time and i cant see any problems with wiring.

do i need a new servo?? i brought this one as part of a radio and reciever deal, could it be faulty???

The set up is a Tl01 with original MSC, tamiya 1400 battery pack, reciever and radio gear.

its not to bad but it does get worse and you have to flick the steering and it stops?? also adjusting the steering using the radio gear stops it for a bit???

please please help me get this running for tomorow!!!
creamsodauk is offline  
Old 08-23-2006, 04:17 AM
  #2  
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,974
Default

Check the motor has capacitors on it.
sosidge is offline  
Old 08-23-2006, 05:06 AM
  #3  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Croydon/ London
Posts: 182
Unhappy

erm still very new to this ?? the motor is a tock siver can?? using standard bullet conectors to the msc?? i havent added/removed anything from it???

any more info advice??
creamsodauk is offline  
Old 08-23-2006, 05:07 AM
  #4  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Croydon/ London
Posts: 182
Talking

i meant stock/ my keyboard batterys must be going as letters arnet always typing hehehe(well thats my excuse)
creamsodauk is offline  
Old 08-23-2006, 05:59 AM
  #5  
Tech Adept
 
santinuchi's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: YOUNGSTOWN
Posts: 199
Default hmmmm

Originally Posted by creamsodauk
i meant stock/ my keyboard batterys must be going as letters arnet always typing hehehe(well thats my excuse)
I would guess that a) the servo itself my be on it's way out, from the sounds of it it does this while the car is stationary right? or maybe the radio or reciever, troubleshooting if you can, i'd try to replace the reciever with another if you have one, and if it keeps happening, move on to the servo.....
santinuchi is offline  
Old 08-23-2006, 09:38 AM
  #6  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Croydon/ London
Posts: 182
Unhappy

ok well i spose it was gonna come down to that(what a pain i have all the gear x 2 but its all installed in two cars) well i spose i best start swapping this for that etc etc and see what happens

cheers!
creamsodauk is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.