Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Team Losi JRXS Type-R >

Team Losi JRXS Type-R

Like Tree17Likes

Team Losi JRXS Type-R

Old 03-08-2008, 11:12 PM
  #6721  
Tech Master
iTrader: (3)
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Onroad Bermuda Triangle...
Posts: 1,741
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by dfiantii View Post
Xpress,
Are you running the new speedpassion esc? How do you like it? I am in the process of building my purchase list for Billy out at Speedworld and will be getting a type R here in another month or two and I could use some imput on the esc if you have it.
Yes, I have the GT and am currently using their 13.5 racing at a very small carpet track. I have not had any problems with the esc until today. When I went to change the timing with the programmer I noticed that some parameters had somehow changed like dead band and the punch setting. I have no idea how this happened? Then I started to have problems with the car acting odd when giving very small throttle inputs coming off of nuetral. A little blip of the throttle was acting like a full throttle stab. Not sure about that either. Then (during the same run) the car lost drive (not steering) for about 1 second three different times. I am not very knowledgable with electronics but I did the best troubleshooting I could. I unplugged the sensor harness from the motor and speedo and plugged back in making sure the plugs were all the way in. Then I set my radio back to default settings and reprogrammed the speedo. After that everything went back to normal and worked flawlessly the rest of the day. It sounds weird, but I actually am very happy with the speedo and motor. The programmer makes setting the speedo very easy. There are not any blinks to count etc... If you have any specific questions about the speedo let me know. I'll try to answer them for you.

-After speaking with Shawn at Schumacher USA I have figured out what happened and it was my own doing by changing something in the radio after the speedo was programmed. Still happy with my purchase!

Last edited by Xpress; 03-10-2008 at 08:00 AM. Reason: .
Xpress is offline  
Old 03-08-2008, 11:36 PM
  #6722  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by mike ivy View Post
Hey Guy's Question, can you tell what all parts and part# I need to make a complete spool.
This is all you need to make a spool: http://www.losipartshouse.com/servle...-Pulley/Detail
Yeti35 is offline  
Old 03-09-2008, 08:05 AM
  #6723  
Tech Master
iTrader: (23)
 
jla8874's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,042
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

A little off topic so please dont yell at me for this, but if anyone has a LOSI steel lipo tray they want to get rid of I'll pay $40-50 depending on condition.
jla8874 is offline  
Old 03-09-2008, 10:04 AM
  #6724  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by jla8874 View Post
A little off topic so please dont yell at me for this, but if anyone has a LOSI steel lipo tray they want to get rid of I'll pay $40-50 depending on condition.
Be patient, I think they are planning another run of them according to RocketRon who works for Horizon.
Yeti35 is offline  
Old 03-09-2008, 12:01 PM
  #6725  
Tech Adept
 
hamster778's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hampshire, UK
Posts: 110
Default

Hi guys

When you have used the Xray thrust race in the losi

Have you used the xray plates that go with it or just use the standard losi ones.

Cheers

Tim
hamster778 is offline  
Old 03-09-2008, 03:35 PM
  #6726  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
Capelracer's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bunbury, West Oz
Posts: 347
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Has anyone tried running with the roll centres high?? The manual recommends it for low-grip asphalt, but I've yet to see a setup sheet where anybody has tried that.
Capelracer is offline  
Old 03-09-2008, 03:40 PM
  #6727  
Tech Champion
iTrader: (42)
 
John Tag's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Huntersville, NC
Posts: 8,925
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

I run High rear diff and front spool and high Roll centers for rubber outdoors.
John Tag is offline  
Old 03-09-2008, 04:03 PM
  #6728  
Tech Adept
 
hamster778's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hampshire, UK
Posts: 110
Default

Hi there,

I have been running the high roll centres on my cars for a long time. We race outside on cold tarmac here in the UK, and it seems to work for us.

I have High on the front, with the rear in the low position but with a 2mm spacer under the block to give it a bit less that full high.


The full high at the rear was too much and didn't roll enough


Cheers
Tim
hamster778 is offline  
Old 03-09-2008, 04:16 PM
  #6729  
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 607
Default

Originally Posted by hamster778 View Post
Hi guys

When you have used the Xray thrust race in the losi

Have you used the xray plates that go with it or just use the standard losi ones.

Cheers

Tim
Use the plates that come with the XRay thrust bearing.

Dave
dave is offline  
Old 03-09-2008, 05:20 PM
  #6730  
Super Moderator
iTrader: (221)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 31,333
Trader Rating: 221 (100%+)
Default

Originally Posted by Capelracer View Post
Has anyone tried running with the roll centres high?? The manual recommends it for low-grip asphalt, but I've yet to see a setup sheet where anybody has tried that.
i did here is my set up posted on May 13th
Marcos.J is offline  
Old 03-09-2008, 07:04 PM
  #6731  
Tech Champion
iTrader: (73)
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,755
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

Anyone running Prism Lilac's all around? I can't seem to get a good setup for high grip, I keep rolling. I had the setup good for regular club grip, but we have a trophy race at 360 and I ended up on DP/O up front, which ended up too pushy.
MikeXray is offline  
Old 03-09-2008, 07:16 PM
  #6732  
Tech Elite
iTrader: (10)
 
flameoutgarrett's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Srcr Seattle, Wa
Posts: 3,648
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by MikeXray View Post
Anyone running Prism Lilac's all around? I can't seem to get a good setup for high grip, I keep rolling. I had the setup good for regular club grip, but we have a trophy race at 360 and I ended up on DP/O up front, which ended up too pushy.
i would try checking ride hight and droop before switching tires, all the big races have pretty high grip and most everyone on losi ran dp/o or cyan, and even people run DP all around, i would look at something else in your setup...

how long you leaving sauce on your tires? and what sauce u using?
flameoutgarrett is offline  
Old 03-10-2008, 07:40 AM
  #6733  
Tech Champion
iTrader: (73)
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,755
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

Originally Posted by flameoutgarrett View Post
i would try checking ride hight and droop before switching tires, all the big races have pretty high grip and most everyone on losi ran dp/o or cyan, and even people run DP all around, i would look at something else in your setup...

how long you leaving sauce on your tires? and what sauce u using?
I'm running Haynes setup, he was giving me tips throughout the day. We are running paragon only, I was only doing 1/4 the front about 5 mins before the race, wiped off with a rag. I probably should have tried none up front, just cleaning them off. I went as high as 35lbs up front and still couldn't get it to push, but the DP/O setup the car was loose all over, pushed, but would transfer to oversteer. (I changed before the main and only have a few laps to practice and make adjustments).
MikeXray is offline  
Old 03-10-2008, 09:13 AM
  #6734  
Tech Fanatic
iTrader: (16)
 
|JayFlores|2's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: parañaque
Posts: 910
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

hi guys, what shims do you guys use to take out the play in the arms, c-hubs, and rear hub?

thanks
|JayFlores|2 is offline  
Old 03-10-2008, 12:57 PM
  #6735  
Tech Master
iTrader: (23)
 
hobbipro's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: West Palm Beach
Posts: 1,372
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

Guys, called Horizon hobbies today about the steel tray. The Rep I was talking to said they havent had them for a year now, and many PPL have called and asked for it. Losi is aware PPL are wanting these, but in the reps understanding is that losi may make it again, but not for a while. Something to do with materials to built it....blah...blah...blah.
For gosh sake its steel, how hard can it be to mass produce, powder coated, painted whatever? I suggest starting a email and phone call campaign to get things rolling. Flood there feedback boxes, and call the losi customer support line. One way or another we will get the word across. build it and they will come, dont build it, and see me jump ship for the next MFG who comes out with a lipo optimized chassis.
hobbipro is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.