Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Help! how to setup the Futaba MC330CR ESC?? >

Help! how to setup the Futaba MC330CR ESC??

Help! how to setup the Futaba MC330CR ESC??

Reply

Old 06-07-2006, 08:21 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default Help! how to setup the Futaba MC330CR ESC??

another beginner questions: i have Futaba MC330CR and Futaba 2PL w/ S3003 servo. I follow all the transmitter setup instructions: turn on transmitter power, then amp power. Neutral --> press ESC button --> full throttle --> press again --> backward --> light should be off. But all i see is the light constantly blink and beep, i don't see the single blink --> double blink--> light off. How do I set this up to have the motor running??? HELP PLEASE!!

Michael
dds02400 is offline  
Reply With Quote
Old 06-07-2006, 08:51 PM
  #2  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

more information: TA-05 chassis, it has a stock motor a 540 i think.
Anyway i just got a futaba mc330cr esc and when its all connected and turned on the esc continuosly beeps and light flashes. I've tried messing with the button but it doesnt change anything.

thx.

michael
dds02400 is offline  
Reply With Quote
Old 06-08-2006, 02:18 AM
  #3  
Tech Addict
iTrader: (10)
 
Xtant3150c's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Kaneohe, HI
Posts: 681
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

You want to turn on the radio first than the esc.

Once on press and hold the setup button on the esc for at least 1 second.

The esc light should have a continuous single blink. If it does pull full throttle on the radio and press the setup button for at least 1 second.

The esc light should now be double blinking. If so push full brake on the radio and press the setup button for at least 1 second.

The esc light should now turn off.

If it does not you may need to check that the xrystals in the radio and receiver are on the same channel? And double check that the esc is plugged into the channel 2 on the receiver?
Xtant3150c is offline  
Reply With Quote
Old 06-08-2006, 07:46 AM
  #4  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

i am sure they are the channel, and is plug in channel 2. The steering is work fine, i might have turned on esc first, then radio. Let me try again. thanks for the comment!

mike
dds02400 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service