R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-25-2002, 01:50 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default HPI Sprint ---- car will not go?

i just got an hpi sprint.. i charged a 2400 battery for 2 hours w/ a 2-3 hour wall charger. i turned on the transmitter/controller, then plugged the battery up to the ESC. the green LED light on the ESC lights up but its blinking. the car will not go unless i put the antenna right next to the car but then it will just budge forward for 1 sec then stop. what is the prob? please help.
theclockstrikes is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 02:23 PM   #2
Tech Elite
 
Cole Trickle's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Denmark / Europe
Posts: 2,571
Default

Have you fresh batteries in your transmitter? Do the steering servo work properly? Have you done the setup routine for your ESC? Have you double checked your wiring?
__________________
Schumacher Mi5 - Sanwa MT-4 / RX-462 / KO Propo PDS-2123 - Nosram 5600 X-treme Saddle Pack - LRP SPX Zero/X12 17,5 - Nosram Stealth Touch Evolution - MAAS SPS 9250
Cole Trickle is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 02:44 PM   #3
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

fresh batteries. how do i check the servo and how do i setup the ESC? i just pulled it out of the box.. glued up the tires which is all i needed to do according to the directions. i put the battery in and it`s doing the above.
theclockstrikes is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 03:47 PM   #4
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

i think it`s fried. i tried it again w/ the body off this time to look at what was going on .. and there are blue sparks and stuff flying out of the engine. i`m taking this as a bad sign ... and i should just swap this car for a new one?
theclockstrikes is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 03:52 PM   #5
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: NY/FL
Posts: 3,376
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Wow,
Blue sparks and stuff !!! Nope, not a good sign. Is this a brand new car ?? If you see sparks that must mean the motor is running....correct?? Where are the instructions and have you read them ??
Evoracer is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 05:29 PM   #6
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

it`s a RTR car.. all i needed to do was glue up the tires and then charge the battery. i have read the instructions and they have no useful info about the problem since it`s a RTR car. im going to take it back tomorrow and swap it for a new one.
theclockstrikes is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 07:12 PM   #7
Tech Elite
 
lee82gx's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Land Of peace , Malaysia
Posts: 2,304
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

i had similar (not exactly ) problems like these:
if the car just spurts and stops it's bcos ur throttle trim is too high.switch on ur transmitter 1st b4 the car.after that disconnect the motor and run the esc setup.also try another radio set(transmitter and receiver)if u can.But best is go to ur LHS and show some fury
hehe just joking.hope this helps
Merry christmas
lee82gx is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 08:20 PM   #8
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

my ESC did not come w/ any instructions how will i run a setup? the ESC is a Nosram tomahawk w/ reverse.
theclockstrikes is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 08:29 PM   #9
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: NY/FL
Posts: 3,376
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Stay on line for a bit, I'm gonna look for some esc instructions...I'll get right back to you.
Evoracer is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 08:57 PM   #10
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: NY/FL
Posts: 3,376
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

I'm striking out with the instructions...the Nosram website www.nosram.com doesn't offer any downloads. It appears this is a one touch setup so we can try the "usual" method. I can talk you through it if you want??
Evoracer is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2002, 10:10 PM   #11
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

if you could email me the directions that would be good. [email protected]

i might take it all back tomorrow and just get it replaced w/ a brand new package. where would the setup button be i have looked at it and do not see anything. i guess i need to take it off and pull it apart to find it? thanks i appreciate it.

Last edited by theclockstrikes; 12-25-2002 at 10:12 PM.
theclockstrikes is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2002, 02:14 PM   #12
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Location: Newville,Pa
Posts: 2,152
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Try this the Nosram speedos look alot like LRP pieces so I think you actually have an LRP F-1 reverse.... so this manual for the runner lus should work..... runner plus manual



good luck!!!!
__________________
G's RC Raceway- Best off-road track on the east coast...period!!!

Pitman for Team Dallas Austin...
IMPACTPLAYR is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2002, 03:26 PM   #13
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,865
Default

The tomahawk is in fact a runner in a different suit - so that manual will be exactly what's needed (thing is, i wouldn't expect the RTR to come with LRP's little setting screwdriver...)
sosidge is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2002, 07:30 PM   #14
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 388
Send a message via ICQ to MaverickRacing
Default

Quote:
Originally posted by theclockstrikes
i think it`s fried. i tried it again w/ the body off this time to look at what was going on .. and there are blue sparks and stuff flying out of the engine. i`m taking this as a bad sign ... and i should just swap this car for a new one?

Blue Light= a good sign. Blue sparks...well, the blue lighting up means your brushes are making contact with the commutator. It happens to everyones motors. Thats not the problem.

You might have a brush hanging up, providing it an open enbell motor
MaverickRacing is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2002, 09:24 PM   #15
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Location: Newville,Pa
Posts: 2,152
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Well if you have blue sparks coming from your ENGINE on your rtr ELECTRIC car maybe you should take out teh ENGINE and put an ELECTRIC MOTOR in!!!! LOL Just picking, alot of guys call their nitro engines---- motors......
__________________
G's RC Raceway- Best off-road track on the east coast...period!!!

Pitman for Team Dallas Austin...
IMPACTPLAYR is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB C.W. Sprint car blackdog Oval, Larger Scales and More 3 07-17-2007 10:28 PM
HPI SPRINT 2 blue hornet. Electric On-Road 1 07-15-2005 10:34 PM
rtr tc3 vs. sprint kh15 Electric On-Road 7 07-02-2004 05:19 PM
Sprint ESC ctardi Electric Off-Road 3 05-26-2004 08:06 AM
XXX-S or Sprint dreadful Electric On-Road 9 05-03-2004 08:03 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:57 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net