Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
LRP SPHERE COMP. ESC (80700) >

LRP SPHERE COMP. ESC (80700)

LRP SPHERE COMP. ESC (80700)

Old 01-09-2007, 03:53 PM
  #106  
Tech Elite
iTrader: (91)
 
dr_hfuhuhurr's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westchester, NY
Posts: 4,752
Trader Rating: 91 (100%+)
Default

Are you using the old spektrum system? If so, you might be sending the receiver into failsafe mode.
dr_hfuhuhurr is offline  
Old 01-09-2007, 04:05 PM
  #107  
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2004
Location: SF Bay Area
Posts: 814
Default

Originally Posted by Wild Cherry
Question

Are you setting your Sphere on the sportsman mode ?
I'll check that.

Thanks!
Crashby is offline  
Old 01-09-2007, 04:07 PM
  #108  
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2004
Location: SF Bay Area
Posts: 814
Default

Originally Posted by dr_hfuhuhurr
Are you using the old spektrum system? If so, you might be sending the receiver into failsafe mode.
It could be. I would think that if the receiver (spectrum 3500) went into the fail safe mode, I would also loose the steering. I have steering, just no throttle.
Crashby is offline  
Old 01-09-2007, 06:50 PM
  #109  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
AdrianM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tampa, FL
Posts: 5,915
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

The speed controls cannot tell a diffrence between a Novak, LRP, GM or Orion Motor. Everything works with everything. This is what the current BL standards (connector pin outs, phase color and letter codes,etc...) were set.

There has to be some other cause for your problem. If you were running the old Spektrum that might have been the problem. I have seen what you describe with the original Spektrum systems and mod brushed motors.
AdrianM is offline  
Old 01-09-2007, 07:00 PM
  #110  
Tech Elite
 
Join Date: Feb 2005
Location: auburn washington
Posts: 2,053
Default

i'm thinking the reduced voltage to the rcvr is the problem.
Turtlemaster is offline  
Old 01-09-2007, 07:55 PM
  #111  
Tech Elite
iTrader: (91)
 
dr_hfuhuhurr's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westchester, NY
Posts: 4,752
Trader Rating: 91 (100%+)
Default

Because the steering wasn't lost I don't think it's the spektrum failsafe. Maybe a loose wire somewhere? Would one of the sensor wires loose cause something like this?
dr_hfuhuhurr is offline  
Old 01-10-2007, 12:42 AM
  #112  
Tech Legend
 
Wild Cherry's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: TRCR Modified Driver
Posts: 22,595
Default

sensor wire , make sure the plug`s are not loose...

If he is using the "sportsman" mode this happen`s with my experience....

The Esc say`s, you want to much power , and won`t give it until you back off the power..

Sometimes it will not even launch off the line , done that a lot of times for me..

This is only if you are using the sportsman mode ...
Wild Cherry is offline  
Old 01-10-2007, 03:48 AM
  #113  
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 57
Default

The 2007 edition already on sale.any different from old model??

http://www.racing11.net/shop/product...roducts_id=988
initialrays is offline  
Old 01-10-2007, 01:41 PM
  #114  
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2004
Location: SF Bay Area
Posts: 814
Default

Originally Posted by Wild Cherry
sensor wire , make sure the plug`s are not loose...

If he is using the "sportsman" mode this happen`s with my experience....

The Esc say`s, you want to much power , and won`t give it until you back off the power..

Sometimes it will not even launch off the line , done that a lot of times for me..

This is only if you are using the sportsman mode ...
This is exactly what they are doing. If I back off the throttle a little, the throttle comes back on instantly. If I don't, the throttle continues to stay in the off mode. I will check my mode settings again.
Crashby is offline  
Old 01-11-2007, 09:09 PM
  #115  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg MB
Posts: 457
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by burito
Sorry, didn't mean to come across the way I obviously did to you. It didn't really look as you were looking for my help, I understood it that you just wanted to state your bad experience.
Drop me a PM (or better email) with the full details of that unsuccesfull repair and I'll see if there's anything I can do for you from here.
Burrito, open up your PM or post your email address and I will

Cam
Cammer is offline  
Old 01-12-2007, 12:27 AM
  #116  
Shop Owner
iTrader: (1)
 
nnick's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Cheapest prices in Europe ;)
Posts: 1,390
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by initialrays
The 2007 edition already on sale.any different from old model??

http://www.racing11.net/shop/product...roducts_id=988
Yes they are different, has newer software and more profiles

Nick
nnick is offline  
Old 01-12-2007, 06:25 AM
  #117  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 308
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi

Anybody knows the specs for the new LRP touring spec? I want to know how much current it can handle continuously...

Thanks in advance
Itchy is offline  
Old 01-14-2007, 09:58 PM
  #118  
Tech Elite
iTrader: (91)
 
dr_hfuhuhurr's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westchester, NY
Posts: 4,752
Trader Rating: 91 (100%+)
Default

Ok...I need to get a speedo this week (racing brushless Sunday). Can anyone tell me when the Sphere Comp will be available in the US? Tower says Mid-Jan, Horizon Says Early-Feb. GTB 4 cell is pretty much the same on both.

Can anyone tell me if it will be available anytime soon? Please?
dr_hfuhuhurr is offline  
Old 01-16-2007, 12:40 AM
  #119  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 230
Default

Hiya

I have a GTB brushless speedo, and am looking at running an LRP X11 5.5 brushless motor on it. Is there anything i should be aware of?, and what FDR should i go with in a TC ?

Thanks
MoonTrap is offline  
Old 01-17-2007, 04:12 PM
  #120  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
AdrianM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tampa, FL
Posts: 5,915
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Any Euro racers out there know where to start gearing an LRP Sintered 5 Star on 5 cells? This will be on a fairly tight 45m x 20m track.
AdrianM is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.