Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
How do i fix servo that keeps vibrating or do i need to buy a new one >

How do i fix servo that keeps vibrating or do i need to buy a new one

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Roelof

How do i fix servo that keeps vibrating or do i need to buy a new one

Old 12-26-2019, 12:33 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 7
Default How do i fix servo that keeps vibrating or do i need to buy a new one

I have a radient standard 5kg analog servo an it keeps twitching and vibrating can i fix this or do i need a new servo. I barely ever used this servo.


Rcmaniacccc is offline  
Old 12-26-2019, 01:11 AM
  #2  
Tech Champion
 
Roelof's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland
Posts: 8,792
Default

It can be anything from a bad servo, bad BEC to a bad transmitter.
The servo is a cheap RTR thing, for sure low quality. Maybe it is wise to go to a local hobby shop to try a different servo and let you advise one new if another servo is running OK.
Rcmaniacccc likes this.
Roelof is offline  
Old 12-26-2019, 11:39 AM
  #3  
Tech Elite
 
Zerodefect's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Columbus, OH
Posts: 4,818
Default

Does it vibrate with the car sat flat on the ground? Or only when you pick it up?
Zerodefect is offline  
Old 12-26-2019, 11:48 AM
  #4  
Tech Champion
iTrader: (160)
 
SteveM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Ottawa, Ontario, CANADA
Posts: 7,455
Trader Rating: 160 (100%+)
Default

What radio are you using with this servo? Are you sure it is compatible?
SteveM is offline  
Old 12-26-2019, 12:47 PM
  #5  
Tech Elite
 
the rc guy's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Detroit
Posts: 2,081
Default

Rc that is a low cost servo. you might want to invest in a little more costly servo..maybe 8L in cost
the rc guy is offline  
Old 12-26-2019, 02:35 PM
  #6  
Tech Champion
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7,032
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

You might need a novak glitch buster on your receiver or reroute your wires to stop the glitch....Consult your experienced rc racer friends or local hobby shop techs for advice before spending a dime...
bertrandsv87 is offline  
Old 12-26-2019, 02:53 PM
  #7  
Tech Elite
 
the rc guy's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Detroit
Posts: 2,081
Default

Originally Posted by bertrandsv87 View Post
You might need a novak glitch buster on your receiver or reroute your wires to stop the glitch....Consult your experienced rc racer friends or local hobby shop techs for advice before spending a dime...
You tell the OP b4 spending a dime lol.. do you know what a glitch buster will cost this guy in the UK about 15L... thats a cheap servo upgrade it
the rc guy is offline  
Old 12-26-2019, 06:54 PM
  #8  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 7
Default

Originally Posted by Zerodefect View Post
Does it vibrate with the car sat flat on the ground? Or only when you pick it up?
it does it when I pick it up and when it is with the car sat flat on the ground
Rcmaniacccc is offline  
Old 12-26-2019, 06:55 PM
  #9  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 7
Default

Originally Posted by Roelof View Post
It can be anything from a bad servo, bad BEC to a bad transmitter.
The servo is a cheap RTR thing, for sure low quality. Maybe it is wise to go to a local hobby shop to try a different servo and let you advise one new if another servo is running OK.
thankyou I will
Rcmaniacccc is offline  
Old 12-26-2019, 06:56 PM
  #10  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 7
Default

Thankyou for your comments and replies. I will be getting a better servo thankyou!
Rcmaniacccc is offline  
Old 12-27-2019, 10:38 AM
  #11  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2010
Location: Chicagoland
Posts: 2,080
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by the rc guy View Post
You tell the OP b4 spending a dime lol.. do you know what a glitch buster will cost this guy in the UK about 15L... thats a cheap servo upgrade it
A $0.50 cap, and a old servo lead? I believe I have that in scrap hanging around my hobby bench.
Nerobro is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.