R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-13-2006, 11:11 AM   #31
Tech Fanatic
 
Nexus Racing's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2005
Posts: 848
Default

Quote:
Originally Posted by rayhuang
I want to make it clear that I harbor no ill feelings towards any radio manufacturer nor do I blame the maker of my radio!! I dont want anyone thinking this is a "flame" thread which I am afraid it will become if we start naming brand names. But my radio, which I love is a KO helios. And I have t give major props to Robert at KO for suffering through this with me and trying to trouble shoot it.

Also-I want to be clear that I dont think the wandering EPA's, etc is caused directly from initially setting epa's and subtrim per se. What it is is being in a certain range of numbers (d/r in the mid ranges of say 40 to 70), epa's in the same range and subtrims (any value other than 0, but maybe worse if value is say 10 or higher).

Now those combined with changing d/r while driving and maybe all by itself will cause radio to not hold the Endpoint steady.
Hey Ray,
I was talking to a buddy of mine on the phone last night (Brian Busse, you might know him). He informed me that there is a way to re-set the Helios much like you re-set an ESC, by recalibrating what the radio senses as the end points. It is the "Adjust VR" function...it might be worth checking out!
I just re-set mine last night. It's pretty easy.
__________________
NEXUSRACING.com
Nexus Racing is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 12:25 PM   #32
Tech Champion
 
rayhuang's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Cleveland Heights, Ohio
Posts: 6,511
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via AIM to rayhuang
Default

Yeah-thanks!! Doseck showed me that last fall. Its definately worth doing , especially if your radio logs massive amounts of hours, like mine...used to!!
rayhuang is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 06:46 PM   #33
Tech Master
 
RCMits's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: SoCal
Posts: 1,051
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AdrianM
This is a great tip for LRP and Novak speedos but do not do this on a Keyence. Keyence speedos have a lot more going on inside them than LRP and Novak and they prefer 100/100 endpoints. They have a microprocessor in them that dosen't understand what 40% more than full throttle means and this can make them stutter and do weird stuff. If you go back to 100% they are perfect again.
i noticed no big difference on teh GMV12's.. but I reset them at 140% and they seem "a bit" smoother... maybe its the placebo effect.. but hey.. im game.
RCMits is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2006, 10:10 PM   #34
Tech Fanatic
 
m8commando's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Brentwood Estates, CA
Posts: 942
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Does anybody know how to reset an M11... not reseting the models (tried model reset still same problem), but a total computer reset. I have some weird things going on with this radio. Servo will not center in radio, when moving wheel left to right the servo does not come back to center. center point is off... brake endpoints are off.. I have been racing for years and I now how to use this radio, but I am totally stumped on this one.. anybody having this problem. all endpoints are at 100, sub trim at zero. Keep in mind I did a model reset, problem still exist.
__________________
JAF RACING / AIRTRONICS
m8commando is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2006, 10:30 PM   #35
Tech Elite
 
JasonC's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Apr 2003
Location: oceanside ca
Posts: 4,099
Trader Rating: 120 (100%+)
Default

hey sean just get a KO.......................
__________________
#60 of the Original 100
If your not part of the solution
Your part of the problem !
JasonC is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2006, 10:34 PM   #36
Tech Fanatic
 
m8commando's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Brentwood Estates, CA
Posts: 942
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

seriously thinking about it, it ruined my whole weekend. The car was acting funny all weekned, had to keep adjusting throttle epa and stering epa. It was different everytime I turned on the radio. Crazy!
__________________
JAF RACING / AIRTRONICS
m8commando is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2006, 10:48 PM   #37
Tech Master
 
Chris Adams's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas,Texas
Posts: 1,003
Default

When you reset the model did you reset the speed control?
__________________
TEXASEOS.net, RcAmerica, Xray, Hudy, Protoform, Orca, Avid, 2mm Designs, Ulti Tires America

Texas EOS 2018!
Chris Adams is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2006, 10:49 PM   #38
Tech Master
 
Chris Adams's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas,Texas
Posts: 1,003
Default

Futaba has a nice radio also!
__________________
TEXASEOS.net, RcAmerica, Xray, Hudy, Protoform, Orca, Avid, 2mm Designs, Ulti Tires America

Texas EOS 2018!
Chris Adams is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2006, 10:53 PM   #39
Tech Elite
 
Anthony.L's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Federal Way, WA
Posts: 2,701
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by m8commando
Does anybody know how to reset an M11... not reseting the models (tried model reset still same problem), but a total computer reset. I have some weird things going on with this radio. Servo will not center in radio, when moving wheel left to right the servo does not come back to center. center point is off... brake endpoints are off.. I have been racing for years and I now how to use this radio, but I am totally stumped on this one.. anybody having this problem. all endpoints are at 100, sub trim at zero. Keep in mind I did a model reset, problem still exist.
That honestly sounds like your radio needs to be sent in for repair. A racer at my local track had similar problems with a brand new M11 and repair fixed it.
Anthony.L is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
im starting a live lounge threw this site for rc,ers big_jim1976 Web Links 14 08-07-2008 05:31 AM
CRC Gen X 3 months old! SALINET R/C Items: For Sale/Trade 0 07-28-2008 12:25 PM
lst 2 rtr 6 months old ALBERTO R/C Items: For Sale/Trade 13 10-29-2007 08:48 AM
getting bak into racing aftr a 10 months losi4life Electric Off-Road 4 10-23-2004 02:03 PM
OS.15CVX with Pullstart # tanks threw it K1WEY R/C Items: For Sale/Trade 0 02-13-2003 04:40 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:21 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net