R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-23-2005, 12:03 PM   #1
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Default Glow Plug problem?

I just got my fuel and what not on for my new Jato. Anywho I put the E-ZStart starter thing in and the motor part lights up, but the glow plug doesn't. I was thinking maybe the battery pack isn't fully charged yet? Thanks for input guys, I feel like such a newbie.
Varhalla is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 12:23 PM   #2
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2004
Location: ep nj
Posts: 403
Default

sounds like a bad plug to me ,time to get a new one and atleast 2 .should always have a spare plug, that atleast would tell you if your initor is dead or your plug
mgtman is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 12:31 PM   #3
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Default

I charged my battery pack up a bit and I had the glow plug out but still attached to the wire, I tried and it lite up, now when I put it back in it wouldn't fire, could it have something to do with the wire not being down enough on the glow plug?
Varhalla is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 12:43 PM   #4
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Default

I think what I did was when I pulled it out the first time the spring in there sorta stretched, could that cause it?
Varhalla is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 01:09 PM   #5
Tech Rookie
 
andyram78's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default

sometimes on those ez starts the glow wire doesn't work so I always find it best to get a glow igniter
andyram78 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 01:14 PM   #6
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Default

Well I charged it up and it still doesn't show that it's lighting up......how much do glow ignitors go for?

Also, do you think I could find it at my local hobby shop?
Varhalla is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 01:37 PM   #7
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Default

I stuck a piece of foil in the slot where the glow plug wire would stick into the EZStarter, and I pushed the button and didn't feel anything, does that mean it's messed up?
Varhalla is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 02:59 PM   #8
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2004
Location: ep nj
Posts: 403
Default

do what andy said and get yourself a glow ignitor i seen a lot of those easy starts fail
mgtman is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2005, 03:32 PM   #9
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Default

For the moment I'm just charging up my EZStarter and see if that helps. I'm going to see my mom on Monday, which she is filthy rich, but hopefully we'll find some stuff up there.



EDIT: I put the blue wire without the glow plug in it against the engine? And it sparked....so I think it is my glow plug. Anywhere I can get new ones online? And how do I know what kind I need?

Last edited by Varhalla; 12-23-2005 at 03:45 PM.
Varhalla is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glow plug problem (still!) mike_dmt Nitro Off-Road 14 04-25-2008 08:52 AM
mccoy glow plug problem demondan Electric Off-Road 3 05-06-2007 07:17 PM
glow plug problem simonr23 Onroad Nitro Engine Zone 4 04-25-2006 08:28 AM
Freaky glow plug problem Hesky Onroad Nitro Engine Zone 12 12-26-2005 05:10 PM
problem with traxxas glow plug #3231 onnetz Electric Off-Road 0 05-28-2004 12:32 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:53 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net