R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-18-2005, 12:43 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Default Hyper 7 starts but dies as soon as throttle taken up!?

I've just got a hyper 7 and have ran it through two tanks of fuel on idle and low revs. I went out this morning with the intention of giving it a first 'easy' run but it kept cutting out as soon as I took the glowstarter off. I assumed the mixture was too rich and fouling the plug so leaned the main high speed adjuster AND the low speed a little. I could finally get her to run of her own accord but for love nor money I could not get the car to rev. As soon as you tried to apply some throttle it would cut out. I fiddled with all the settings leaning her some more and that didn't work. I figured I'd gone too far and richened it up a little and still the same problem and a lot of oil out of the exhaust after I shut her down so I leaned her right up again to no affect. I then put the car back to the factory settings, which it used for first 2 tanks, and still no joy?!

I'm assuming the car needs a setting different from the factory run in settings now that its been through two tanks, but what? Why is she cutting out on throttle? To rich/lean?
Saxo Boy is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2005, 05:50 PM   #2
Tech Addict
 
never lift's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: nanticoke, pa
Posts: 640
Send a message via AIM to never lift
Default

try a new plug that's what my wife hyper did . she uses a o.s. 8 plug
never lift is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2005, 11:37 AM   #3
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Default

Manged to sort it Put her back to the factory settings and then adjusted it slowly to lean her out a little until finally she responded and off I went. Had a great time today even though I'm still taking it quite easy to run her in. Had some air too
Saxo Boy is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2005, 12:12 PM   #4
Tech Addict
 
losi jon's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: california
Posts: 648
Default

you still might want to put a new plug in...you might have it too lean now just to keep it running...
losi jon is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2005, 09:44 PM   #5
Tech Master
 
Team Duratrax's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NSW, Albury/Wodonga
Posts: 1,674
Send a message via MSN to Team Duratrax
Default

That's quite normal at break-in. Next time when the engines running, leave the glow ignitor on for a few miniutes.

How many tanks has the engine been through so far?

Sean
Team Duratrax is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2005, 05:46 AM   #6
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 7
Default

Now on around its 15th-16th tank of fuel....and now with uprated high torque servo's, a better power set up and with other bigs on teh way. Uh-oh, I've got the bug
Saxo Boy is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2005, 09:56 AM   #7
Tech Master
 
Team Duratrax's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NSW, Albury/Wodonga
Posts: 1,674
Send a message via MSN to Team Duratrax
Default

Quote:
Originally Posted by Saxo Boy
Now on around its 15th-16th tank of fuel....and now with uprated high torque servo's, a better power set up and with other bigs on teh way. Uh-oh, I've got the bug
Replace the glowplug.

Sean
Team Duratrax is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Nitro RS4 RTR 3 EVO Starts then dies !! help. yoshi_sx Singapore R/C Racers 1 12-26-2005 05:09 AM
My engine dies at full throttle, any ideas? Prozak Nitro On-Road 13 02-18-2004 06:58 PM
motor dies tdragon Electric On-Road 4 05-19-2003 03:40 PM
engine dies tjrcs Nitro On-Road 1 05-17-2003 12:23 AM
When i when i take off the glo igniter it just DIES!?!?! BlakeH Monster Trucks 6 04-26-2003 10:39 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:08 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net