R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-27-2005, 12:32 AM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ohio
Posts: 10
Default Clutch Problems

I have an rc10gt. For some reason everytime i run the truck for 2-3 tanks i manage to break the clip that holds my clutch bell on, when that falls off, my clutch bearing falls out then the cluch wobbles and frys my spur gear, its happend like 4 times already the exact same thing, the second time it happend i replaced the clutch and it still happend.... any ideas whats causing this? or a cheap way to fix it? ... i have a Megatech .16 motor
Tazman6789 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2005, 10:32 PM   #2
Tech Master
 
Join Date: May 2005
Location: michigan
Posts: 1,678
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

how do you have your clutch bell shimmed? you don't want it so there is no play, you want a little bit though. Are you getting the e clip on all the way? I know this may seem dumb, but I have seen it. make sure you are using the right size e clip too!
o.s. power is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2005, 11:13 PM   #3
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ohio
Posts: 10
Default

yeah its the right sized clip, i noticed the last couple times theres little shavings of steel inside my clutch bell, the bearing or something is starting to shave my clutch bell. Im probably just going to end up replacing the entire clutch bell assembly. I think when i shortened the pins on the flywheel for the new clutch i may have bent one or made it off balance
Tazman6789 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2005, 02:08 PM   #4
Tech Master
 
Join Date: May 2005
Location: michigan
Posts: 1,678
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

that is starting to make some sense, having the possible bent pin. something like that would give you the problems that you are experiencing.
o.s. power is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
clutch problems Mugen MBX-5 Nitro Off-Road 5 10-19-2007 01:10 PM
Problems with clutch! Hampe Electric Off-Road 2 01-18-2006 10:52 AM
Clutch problems?? chilionastick Monster Trucks 6 09-16-2005 04:56 PM
clutch problems, help! asd Nitro On-Road 3 09-07-2002 07:43 PM
clutch problems!! B3boy Racing Forum 3 08-22-2001 05:36 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:49 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net