Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
!!!!TRUGGY SERVO QUESTION!!!! >

!!!!TRUGGY SERVO QUESTION!!!!

!!!!TRUGGY SERVO QUESTION!!!!

Old 04-30-2014, 04:22 AM
  #16  
Tech Rookie
Thread Starter
 
quackjob's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Wilmington, NC
Posts: 10
Default

Originally Posted by ThePanda View Post
too much speed will make it feel twitchy. too much torque won't really do anything. too little torque can make the steering "bog down" as it can't turn the wheels well, and that should not be happening.



at 13 I would think you would have grown out of inappropriate "yo mama jokes"

savox sc1256 tg. about 80 dollars, and would be just fine.

for 40 dollars savox SC-0251 is your best bet, but it not ideal, and might not be enough toque for bashing (which is what you seem to be doing)

as others have said, open you budget a little more or save a bit. expect to pay 80-120 for a nice servo in this application.
Panda I'v had this account for a little while.......and i don't really care to waist time in settings anymore......Also I ordered the HS-7954SH.......Do I need a BEC or can i live of 6.0v....Also would this create a brown out with a spektrum receiver?
quackjob is offline  
Old 04-30-2014, 04:56 AM
  #17  
Tech Champion
iTrader: (68)
 
ThePanda's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Michigan
Posts: 7,201
Trader Rating: 68 (100%+)
Default

At 6 volts it should be fine, 7.4 would really increase performance though. It is just preference really now.
ThePanda is offline  
Old 04-30-2014, 06:48 AM
  #18  
Tech Regular
iTrader: (10)
 
rjohn929's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 308
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by quackjob View Post
Panda I'v had this account for a little while.......and i don't really care to waist time in settings anymore......Also I ordered the HS-7954SH.......Do I need a BEC or can i live of 6.0v....Also would this create a brown out with a spektrum receiver?
Good choice! You can always add the BEC later if you decide you want to try it on 7.4.
rjohn929 is offline  
Old 05-02-2014, 04:36 AM
  #19  
Tech Rookie
Thread Starter
 
quackjob's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Wilmington, NC
Posts: 10
Default

ok another off subject question is can you mount MT (3.8) tires on proline VTR (4.0) rims and do they have to be proline brand?
quackjob is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.