Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
TLR 22 2.0 Race Kit: 1/10 2WD Buggy thread >

TLR 22 2.0 Race Kit: 1/10 2WD Buggy thread

Like Tree1Likes

TLR 22 2.0 Race Kit: 1/10 2WD Buggy thread

Old 03-20-2014, 04:51 AM
  #7066  
Tech Adept
 
Sc Sandman's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: melbourne
Posts: 197
Default

Dakota were you running the axle shim or did you have it removed, seems to be the only thing the setup sheet is missing.
Sc Sandman is offline  
Old 03-20-2014, 06:57 AM
  #7067  
Tech Regular
iTrader: (8)
 
Join Date: Feb 2010
Location: Morrisville, NC
Posts: 473
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

For those not running the waterfall brace, do you put in the 4th screw from the tranny to the motor plate that would normally hold the top of the waterfall brace? It seems solid enough with just the 3 screws.
kawi650 is offline  
Old 03-20-2014, 07:24 AM
  #7068  
Tech Lord
iTrader: (38)
 
Oasis's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: * Sin Cal *
Posts: 11,010
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Originally Posted by S.TRIPP77
What did u do to fix it? Space the servo back forward again?? Or sell the rack???
I have broken 2 of the "short" servos..I now run standard size servos and I haven't had any more problems. .that and I quit hitting solid objects....
Oasis is offline  
Old 03-20-2014, 01:44 PM
  #7069  
Tech Fanatic
iTrader: (11)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Commerce Twp. MI
Posts: 928
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by kawi650
For those not running the waterfall brace, do you put in the 4th screw from the tranny to the motor plate that would normally hold the top of the waterfall brace? It seems solid enough with just the 3 screws.
These are really sweet, me and my buddy are running them. It allows you to run your battery against the motor while still having a waterfall brace.

http://api.viglink.com/api/click?for...%252Fxmox%252F
rippen is offline  
Old 03-20-2014, 02:51 PM
  #7070  
mo
Tech Master
iTrader: (7)
 
mo's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Sacramento, CA
Posts: 1,378
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by rippen
These are really sweet, me and my buddy are running them. It allows you to run your battery against the motor while still having a waterfall brace.
Glad you got them and are liking it.
mo is offline  
Old 03-20-2014, 03:26 PM
  #7071  
Tech Addict
iTrader: (16)
 
Join Date: Aug 2013
Location: NY
Posts: 542
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by kawi650
For those not running the waterfall brace, do you put in the 4th screw from the tranny to the motor plate that would normally hold the top of the waterfall brace? It seems solid enough with just the 3 screws.
yes, I cut the "nub" off the waterfall and used it as a spacer with the screw that normally goes there

Last edited by Tommygun1; 03-20-2014 at 03:45 PM.
Tommygun1 is offline  
Old 03-20-2014, 03:32 PM
  #7072  
Tech Fanatic
iTrader: (11)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Commerce Twp. MI
Posts: 928
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

[QUOTE=mo;13115368]Glad you got them and are liking it.[

Are you kidding me, there awesome. I really appreciate you coming up with a part that takes care of that issue.
rippen is offline  
Old 03-20-2014, 04:50 PM
  #7073  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 315
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by mo
Glad you got them and are liking it.
Love mine too. Make the car much more consistent.
Dale.0 is offline  
Old 03-20-2014, 04:54 PM
  #7074  
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2011
Location: Chicago
Posts: 399
Default

Originally Posted by S.TRIPP77
What did u do to fix it? Space the servo back forward again?? Or sell the rack???
I was able to reuse the nice aluminum servo mounts, just mounted the servo in Losi position and installed the new 2.0 rack,which I see no problem with. After installing the Losi rack that's when I noticed the geometry problems with the Exo rack. After comparing the two it's pretty obvious why the servos where getting ruined.
Roken is offline  
Old 03-20-2014, 05:31 PM
  #7075  
TLRacing
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 101
Default

Originally Posted by Sc Sandman
Dakota were you running the axle shim or did you have it removed, seems to be the only thing the setup sheet is missing.
Yes, I am running it.
Dakotah Phend is offline  
Old 03-20-2014, 06:35 PM
  #7076  
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 471
Default

Originally Posted by Dakotah Phend
Yes, I am running it.
Hello Dakota could u tell us about the new steering rack that u ran on ur buggy. And when does it get released to us guys????
Is it plastic or aluminum??
How does it feel compared to the slide rake??
S.TRIPP77 is offline  
Old 03-20-2014, 08:09 PM
  #7077  
Tech Master
iTrader: (32)
 
Join Date: Jan 2014
Location: USA
Posts: 1,321
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Originally Posted by S.TRIPP77
Hello Dakota could u tell us about the new steering rack that u ran on ur buggy. And when does it get released to us guys????
Is it plastic or aluminum??
How does it feel compared to the slide rake??
I highly DOUBT but wish he could elaborate on the new steering rack. If its something that TLR is keeping a lil hush hush then I'm sure its worth having on your 22. The anticipation kills me!!
Skeeter36 is offline  
Old 03-20-2014, 08:21 PM
  #7078  
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 471
Default

Originally Posted by Skeeter36
I highly DOUBT but wish he could elaborate on the new steering rack. If its something that TLR is keeping a lil hush hush then I'm sure its worth having on your 22. The anticipation kills me!!
On the setup sheet from TLR, the rack has a TLR part number
S.TRIPP77 is offline  
Old 03-20-2014, 08:38 PM
  #7079  
Tech Master
iTrader: (32)
 
Join Date: Jan 2014
Location: USA
Posts: 1,321
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Originally Posted by S.TRIPP77
On the setup sheet from TLR, the rack has a TLR part number
Whats the part #
Skeeter36 is offline  
Old 03-20-2014, 08:48 PM
  #7080  
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 471
Default

Originally Posted by Skeeter36
Whats the part #
TLR231027 BUT I COULD NOT FIND IT ON TLR SITE??????

I search the part number on Google and found a pic.
On page 452 of this thread???
S.TRIPP77 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.