Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
TLR 22SCT Thread (Check First Page for FAQ & INFO) >

TLR 22SCT Thread (Check First Page for FAQ & INFO)

Like Tree1Likes

TLR 22SCT Thread (Check First Page for FAQ & INFO)

Old 12-03-2013, 08:11 PM
  #8806  
Tech Elite
iTrader: (143)
 
jammnjeff's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: WI
Posts: 3,817
Trader Rating: 143 (100%+)
Default

will the tlr rear sway bar kit mount up if you build in mid motor
thanks
jammnjeff is offline  
Old 12-03-2013, 08:23 PM
  #8807  
Tech Regular
 
drepus's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Toronto
Posts: 401
Default

Originally Posted by jammnjeff View Post
will the tlr rear sway bar kit mount up if you build in mid motor
thanks
Yes it comes with the hardware to mount it up rear or mid motor.
drepus is offline  
Old 12-03-2013, 09:19 PM
  #8808  
Tech Adept
 
stricko's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Tasmania, Aus
Posts: 243
Default

Did anyone else find that with the mid motor weight kit the rear sway bar mount won't go on? I got the dremel onto mine to get it to fit but just wondered if that was what everyone else was doing?
stricko is offline  
Old 12-04-2013, 06:37 AM
  #8809  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 473
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by BOLISARIO View Post
+1 If anyone is considering going this route, take in to account the need for a bigger/heavier 1/8 esc(strongly recommended by Tekin) to power the Tekin 4 pole.
I am running the R10 Pro so I should be good.
losi b is offline  
Old 12-04-2013, 07:30 AM
  #8810  
Tech Fanatic
iTrader: (150)
 
dirt42fan's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 980
Trader Rating: 150 (100%+)
Default

These PRO2 motors sound like fun, I run a 17.5 blinky class. I wonder if one of these would work? Which one would be close to that size?
Sorry, i dont under the KV thing.....
dirt42fan is offline  
Old 12-04-2013, 10:25 AM
  #8811  
Tech Prophet
iTrader: (34)
 
Casper's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orange, Ca
Posts: 17,869
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Originally Posted by dirt42fan View Post
These PRO2 motors sound like fun, I run a 17.5 blinky class. I wonder if one of these would work? Which one would be close to that size?
Sorry, i dont under the KV thing.....
Pro-2 motors are all 4 pole and "modified" class. You could not run any of those in a "stock" class where you have to run a 2 pole motor with a specific wind to be "legal"
Casper is offline  
Old 12-04-2013, 10:30 AM
  #8812  
Tech Elite
 
vito's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: roseburg or
Posts: 3,936
Default

I heard that losi going to update tis kit but re make them in a few mo down the road no update its the same kit?
vito is offline  
Old 12-04-2013, 10:45 PM
  #8813  
Tech Addict
iTrader: (77)
 
mbtoolmaker35's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Louisville ky
Posts: 684
Trader Rating: 77 (100%+)
Default

Originally Posted by vito View Post
I heard that losi going to update tis kit but re make them in a few mo down the road no update its the same kit?
Same kit just a lot cheaper. Still one of the best products losi TLR has ever made and still a winner on the track. I'm sure there will be a version 2 but I am very happy with version 1.
mbtoolmaker35 is offline  
Old 12-06-2013, 09:51 AM
  #8814  
Tech Master
iTrader: (58)
 
OfnaJoe's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bristol Va
Posts: 1,576
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

Anybody got a part # for the o-ring that goes inside the aluminum shock collar?
Or can you just get the oring or do you have to buy the collar too?
OfnaJoe is offline  
Old 12-06-2013, 09:53 AM
  #8815  
Super Moderator
iTrader: (22)
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 8,616
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

whatcha think

Bob Barry is offline  
Old 12-06-2013, 10:03 AM
  #8816  
Tech Master
iTrader: (58)
 
OfnaJoe's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bristol Va
Posts: 1,576
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

Awesome
OfnaJoe is offline  
Old 12-06-2013, 06:54 PM
  #8817  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 473
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Casper View Post
Pro-2 motors are all 4 pole and "modified" class. You could not run any of those in a "stock" class where you have to run a 2 pole motor with a specific wind to be "legal"
So, who's going to try the Pro 2 in they're 22 SCT? I don't want to be the 1st mere mortal driver to give it a try.
losi b is offline  
Old 12-06-2013, 06:58 PM
  #8818  
Tech Master
iTrader: (57)
 
BOLISARIO's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: S. Corona
Posts: 1,762
Trader Rating: 57 (100%+)
Default

Originally Posted by losi b View Post
So, who's going to try the Pro 2 in they're 22 SCT? I don't want to be the 1st mere mortal driver to give it a try.
I was debating getting the Pro 2 or a regular 2 pole 6.5 for MM mod. I'm game to try one if I can find an esc small enough to power this thing. i don't wanna rock a [email protected]$$ RX8 for this truck.


Does anyone know what gearing to use for the 5100kv version of the Pro 2?
BOLISARIO is offline  
Old 12-07-2013, 02:04 AM
  #8819  
Tech Master
iTrader: (58)
 
OfnaJoe's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bristol Va
Posts: 1,576
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

I used a 16/81 with the 5100 in my SC10. I have a RevTeck 12S 4600 in my 22SCT now with 17/84 and a HUGE Tekin RX8 Gen2. Wish Tekin would release the RSX, then it and a 5800 Pro2 will be in. The Avid slipper with red pads is CRAZY
OfnaJoe is offline  
Old 12-07-2013, 06:36 AM
  #8820  
Tech Regular
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 473
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by BOLISARIO View Post
I was debating getting the Pro 2 or a regular 2 pole 6.5 for MM mod. I'm game to try one if I can find an esc small enough to power this thing. i don't wanna rock a [email protected]$$ RX8 for this truck.


Does anyone know what gearing to use for the 5100kv version of the Pro 2?
The Orion R10 Pro 2/3 s version is rated at 160 amps. Many people use it in 4 wd short course trucks with no problems. I myself switched from the RS Pro to the R10 Pro in all 4 of my cars. It is an incredibly smooth esc when compared to the RS Pro. As I understand, the R10 is based on a Hobby Wing esc, so if you are on a budget, you could buy the HW version.
losi b is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.