Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
changing the leagth on sway bars >

changing the leagth on sway bars

changing the leagth on sway bars

Reply

Old 10-19-2011, 11:08 PM
  #1  
Tech Prophet
Thread Starter
 
tc5 man's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: levittown pa
Posts: 16,999
Default changing the leagth on sway bars

Heres my question will moving the sway bar coller in make the front end more reponsive on my truggy or moving the coller out make the front end less reponsive and less arm movement on the supension arms ?

I race on a semi rough track that is dry/dusty.
tc5 man is offline  
Reply With Quote
Old 10-20-2011, 02:00 AM
  #2  
Tech Addict
iTrader: (18)
 
mickeymouse93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 563
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

yup, the closer in u mover it the tighter it gets
mickeymouse93 is offline  
Reply With Quote
Old 10-20-2011, 02:26 AM
  #3  
Tech Master
iTrader: (4)
 
neobart's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Denmark
Posts: 1,413
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Not only will moving the ball in on the sway bar make it feel like a stiffer sway bar, but it will also speed up the side to side transfer as well.

It should be changed in very small increments.
neobart is offline  
Reply With Quote
Old 10-20-2011, 02:14 PM
  #4  
Tech Prophet
Thread Starter
 
tc5 man's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: levittown pa
Posts: 16,999
Default

ok thanks yea il try to adjust the coller out more on the front sway bar little by little it just seems like i could use a more reponsive front end .

I have it at 0.5mm now so il try 0.6mm or more ?

So i should notice a diffrence really ?
tc5 man is offline  
Reply With Quote
Old 10-20-2011, 02:44 PM
  #5  
Tech Master
iTrader: (4)
 
neobart's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Denmark
Posts: 1,413
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Maybe not with those small increments, 1-2mm at a time is my guesstimate.
neobart is offline  
Reply With Quote
Old 10-20-2011, 03:44 PM
  #6  
Tech Prophet
Thread Starter
 
tc5 man's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: levittown pa
Posts: 16,999
Default

yea il try 1mm its pretty hard to measure 0.5mm il admit but thats what my manuel told me on my rc8t.
tc5 man is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service