Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Burning Glow Plugs..why? >

Burning Glow Plugs..why?

Burning Glow Plugs..why?

Reply

Old 08-18-2004, 07:36 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
 
Join Date: May 2004
Location: So Flo
Posts: 209
Default Burning Glow Plugs..why?

Tonight for some reason I had alot of problems starting my car, it appears I have blown about 4 plugs tonight before I even got the car started?

What could be happening here, the plugs ranged from 6-8 and I finally got to run one tank with the 8 and then that was it?
e420x is offline  
Reply With Quote
Old 08-20-2004, 07:35 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (15)
 
Scrad's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Plover, WI
Posts: 1,512
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

What are you using to ignite your plugs. You might be putting to many volts to the plug and they melt.
Scrad is offline  
Reply With Quote
Old 08-20-2004, 07:51 PM
  #3  
Tech Master
 
JoshR 85's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Franklin
Posts: 1,345
Default

HeY!!!


could you possibly be running the motor way to lean or way to rich???
JoshR 85 is offline  
Reply With Quote
Old 08-20-2004, 10:28 PM
  #4  
Tech Addict
 
ctardi's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: In my house
Posts: 524
Default

Sounds like way too much voltage. should be using 1.5 ish. Or, 1 single cell battery, such as a size C or D or some guys have even use AA or if they are desperate, AAA
ctardi is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service