Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread >

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Like Tree9Likes

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Old 07-20-2012, 07:26 PM
  #37351  
Tech Addict
iTrader: (8)
 
eddomak's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Sydney, Australia
Posts: 531
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by Sean Dickinson View Post
Sorry bout that.
Wait, am I on the right forum? Someone actually apologising and trying to make some peace?

You, Sir, are a gentleman! Thanks for brightening my day.
eddomak is offline  
Old 07-20-2012, 10:04 PM
  #37352  
Tech Champion
iTrader: (21)
 
MarkA's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Corvallis, OR
Posts: 9,161
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by RC_Woody View Post
^ ^
| |
| |
Woohoo another Oregonian in this thread!
Mark, you run at Dave's and PRCR correct?
Yeah, PRCR most Tuesday nights, Daves more occasionally.
MarkA is offline  
Old 07-21-2012, 04:51 AM
  #37353  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (198)
 
XXXDad's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Palm Beach, Florida USA
Posts: 6,120
Trader Rating: 198 (100%+)
Default Aaron Scott

Originally Posted by DanielHolloway View Post
From what I've read numerous things about on this forum, and the others, and from watching them fail on quite a few setups in person, I'm of the opinion now that the Pro4 motors won't run as they should unless they are paired with an RX8. Now I haven't seen one of those motors paired with EVERY speedo out there of course, but I've seen them hooked to an Orion, no go, Castle MMP, no go, Viper VTXR, no go. Hook it up to an RX8, it's on the podium!!!

There are some threads on here about this issue with the Pro4 motors not working correctly with other speedos. That is an insanely low turn, 540 4pole motor line. Most, and remember I'm saying most, other speedos won't run it correctly. Now, I'm expecting to get attacked over posting this, so let the beatings begin!
Aaron Scott runs it with no issues... actualy he says its his hidden Seacret. Just Saying!
XXXDad is offline  
Old 07-21-2012, 05:01 AM
  #37354  
Tech Addict
 
USMC STONE's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 583
Default

Originally Posted by DanielHolloway View Post
From what I've read numerous things about on this forum, and the others, and from watching them fail on quite a few setups in person, I'm of the opinion now that the Pro4 motors won't run as they should unless they are paired with an RX8. Now I haven't seen one of those motors paired with EVERY speedo out there of course, but I've seen them hooked to an Orion, no go, Castle MMP, no go, Viper VTXR, no go. Hook it up to an RX8, it's on the podium!!!

There are some threads on here about this issue with the Pro4 motors not working correctly with other speedos. That is an insanely low turn, 540 4pole motor line. Most, and remember I'm saying most, other speedos won't run it correctly. Now, I'm expecting to get attacked over posting this, so let the beatings begin!
I have found all ESC's to be inconsistent.
No beatings but I have noticed one thing that is opposite. I have run the RX8 having to turn down current limit, and battle with the Pro4 4600 and 4000 temps. I slap on the MMP with external bec don't have to change current limiting or anything other than lvc and the motor runs 10-15 cooler and 12-15 minutes no problem on nanotechs 6000 or larger. On the RX8 10 minutes was on a prayer and the motor ran much hotter. I've tried at least 4-5 of each esc MMP and RX8. ran last 2 seasons on MMP and won everything it touched. Club Champ, VA RCPro Champ, 3rd so far in Roar Region.

It's seems the ESC technology is still a few years off, inconsistent is what they all seem to be
USMC STONE is offline  
Old 07-21-2012, 07:57 AM
  #37355  
Tech Addict
iTrader: (47)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Stevens Point, WI
Posts: 609
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

I posted this on the MIP thread, since it pertains to my SCTEi figured I should post it here also.

Seems like all the bypass1 setups on the MIP website from the team drivers are for nicely groomed indoor/outdoor tracks, definitely not the ones I'm racing on. I need to see some setups for rough loose tracks.

In his velocity rc interview video, Eustace tasks about how compression bypass will probably be run on rough tracks (this is valves on the bottom).

http://www.youtube.com/watch?v=VlruG...e_gdata_player

The reference is at about 11:20 in the video, however you may want to tune in a bit earlier for reference.

So now to my question, is any one running the bypass1 in compression (valves on the bottom) on an scte and have a setup that works on rough track?
jcbudny is offline  
Old 07-21-2012, 09:18 AM
  #37356  
Tech Elite
iTrader: (32)
 
rcgod's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Blackfoot Idaho.
Posts: 3,353
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Ran my mip conversion last night for the first time. It definitely makes the truck feel different with so much weight to the rear, almost like an scte/rc10 hybrid. High bite outdoor track, semi rough. Started with the Olson setup but lacked on and off power steering. Changed to 3 degrees rear toe and it felt a lot better. Seemed like it was diffing out to the front a little on short approach jumps. Will go to 7,10,3 diff oils next time out. Truck was planted and easy to drive. It's going to take a while to get used to the front feeling so light.

Qualified 4th out of 11 in the expert class, was able to check out and take the win by 10 seconds.

Last edited by rcgod; 07-21-2012 at 09:30 AM.
rcgod is offline  
Old 07-21-2012, 10:15 AM
  #37357  
Tech Addict
iTrader: (6)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 645
Trader Rating: 6 (88%+)
Default

So far really unimpressed with the Stock SCTE roller.

My mud guards dont have the losi logo like my last ones did, is that an option part?

All the screws seem to be different sizes. Ive had to use three different tools to get the screws out, replacing them with the titanium screws.

The diffs are filled with...something. Not only that but inside the diff cases was just a big glob of the stuff. I replaced it with hi friction losi grease, and did a 5/5/3 diff setup.

And whos idea was it to have blue anodized shock bodies, but then make the losi tuning kit come with silver shock caps and threaded collars? Not very bright in my opinion.

Last but not least, where is an instruction book on putting all the pieces together seperately, like a build book? I dont think Im asking to much, especially of one of the most popular 4wd SCT's on the market.
Ironwolf1974 is offline  
Old 07-21-2012, 10:35 AM
  #37358  
Tech Elite
iTrader: (140)
 
timannnn6's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,284
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Originally Posted by Ironwolf1974 View Post
So far really unimpressed with the Stock SCTE roller.

My mud guards dont have the losi logo like my last ones did, is that an option part?

All the screws seem to be different sizes. Ive had to use three different tools to get the screws out, replacing them with the titanium screws.

The diffs are filled with...something. Not only that but inside the diff cases was just a big glob of the stuff. I replaced it with hi friction losi grease, and did a 5/5/3 diff setup.

And whos idea was it to have blue anodized shock bodies, but then make the losi tuning kit come with silver shock caps and threaded collars? Not very bright in my opinion.

Last but not least, where is an instruction book on putting all the pieces together seperately, like a build book? I dont think Im asking to much, especially of one of the most popular 4wd SCT's on the market.
OMG you had to use 3 tools?

You can always sell it and move on to the AE SC104x4. It's MUCH easier to work on
timannnn6 is offline  
Old 07-21-2012, 10:43 AM
  #37359  
Tech Elite
iTrader: (58)
 
8ight-e's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4,174
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

Originally Posted by USMC STONE View Post
I have found all ESC's to be inconsistent.
No beatings but I have noticed one thing that is opposite. I have run the RX8 having to turn down current limit, and battle with the Pro4 4600 and 4000 temps. I slap on the MMP with external bec don't have to change current limiting or anything other than lvc and the motor runs 10-15 cooler and 12-15 minutes no problem on nanotechs 6000 or larger. On the RX8 10 minutes was on a prayer and the motor ran much hotter. I've tried at least 4-5 of each esc MMP and RX8. ran last 2 seasons on MMP and won everything it touched. Club Champ, VA RCPro Champ, 3rd so far in Roar Region.

It's seems the ESC technology is still a few years off, inconsistent is what they all seem to be
You should give the hobbywing v3 120a a try.... P's the xerun 4000kv will out pace any pro4 and do it 30' cooler. My prior setup was the rx8 and 4600.... All sold and ill never look back. The sctpro is pretty sweet too but I can't say enough about the v3 esc, continues to impress.
8ight-e is offline  
Old 07-21-2012, 10:43 AM
  #37360  
Tech Addict
iTrader: (6)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 645
Trader Rating: 6 (88%+)
Default

Originally Posted by timannnn6 View Post
OMG you had to use 3 tools?

You can always sell it and move on to the AE SC104x4. It's MUCH easier to work on
What I was trying to say was...each screw required me to try three different tools to get it to come loose. Some took to my tools just fine, some I had to change the size, though it should have, and looked like what I had just taken out a second ago.

Its obvious these are not all the same screws, or didnt come from the same lot.
Ironwolf1974 is offline  
Old 07-21-2012, 10:51 AM
  #37361  
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2011
Location: 2012 & 2014 Stanley Cup Champs
Posts: 159
Default

Originally Posted by Ironwolf1974 View Post
So far really unimpressed with the Stock SCTE roller.

My mud guards dont have the losi logo like my last ones did, is that an option part?

All the screws seem to be different sizes. Ive had to use three different tools to get the screws out, replacing them with the titanium screws.

The diffs are filled with...something. Not only that but inside the diff cases was just a big glob of the stuff. I replaced it with hi friction losi grease, and did a 5/5/3 diff setup.

And whos idea was it to have blue anodized shock bodies, but then make the losi tuning kit come with silver shock caps and threaded collars? Not very bright in my opinion.

Last but not least, where is an instruction book on putting all the pieces together seperately, like a build book? I dont think Im asking to much, especially of one of the most popular 4wd SCT's on the market.
this is a race truck not a beauty queen.
Sierrahotel is offline  
Old 07-21-2012, 10:53 AM
  #37362  
Tech Addict
iTrader: (6)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 645
Trader Rating: 6 (88%+)
Default

Originally Posted by Sierrahotel View Post
this is a race truck not a beauty queen.
Roger that.
Ironwolf1974 is offline  
Old 07-21-2012, 10:57 AM
  #37363  
Tech Elite
iTrader: (58)
 
8ight-e's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4,174
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

Originally Posted by Ironwolf1974 View Post
So far really unimpressed with the Stock SCTE roller.

My mud guards dont have the losi logo like my last ones did, is that an option part?

All the screws seem to be different sizes. Ive had to use three different tools to get the screws out, replacing them with the titanium screws.

The diffs are filled with...something. Not only that but inside the diff cases was just a big glob of the stuff. I replaced it with hi friction losi grease, and did a 5/5/3 diff setup.

And whos idea was it to have blue anodized shock bodies, but then make the losi tuning kit come with silver shock caps and threaded collars? Not very bright in my opinion.

Last but not least, where is an instruction book on putting all the pieces together seperately, like a build book? I dont think Im asking to much, especially of one of the most popular 4wd SCT's on the market.
Would you like cheddar or swiss?
8ight-e is offline  
Old 07-21-2012, 11:27 AM
  #37364  
Tech Regular
iTrader: (45)
 
ach86's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Wapakoneta, Ohio
Posts: 391
Trader Rating: 45 (100%+)
Default

Those of you running the MMP ESC, are any running this with the RevTech 3800kv? I am thinking my RX8/Pro4 combo may be overkill at most of my tracks.

Thanks in advance.
ach86 is offline  
Old 07-21-2012, 11:32 AM
  #37365  
Tech Master
iTrader: (230)
 
nitro_mt_racer's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Wapakoneta OH
Posts: 1,592
Trader Rating: 230 (100%+)
Default

Originally Posted by ach86 View Post
Those of you running the MMP ESC, are any running this with the RevTech 3800kv? I am thinking my RX8/Pro4 combo may be overkill at most of my tracks.

Thanks in advance.
I was, but you know my story.
nitro_mt_racer is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.