Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread >

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Like Tree9Likes

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Old 02-11-2012, 08:38 AM
  #29206  
Tech Master
iTrader: (24)
 
darryl80's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,263
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

what would a scte roller ready for electronics be worth on here?
darryl80 is offline  
Old 02-11-2012, 09:19 AM
  #29207  
Tech Addict
iTrader: (22)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Hawaii
Posts: 602
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

The simple rule I follow is...
ESC hot - use a smaller pinion
Motor hot - use a bigger pinion
Both temp good - Sweet!
Honu is offline  
Old 02-11-2012, 09:39 AM
  #29208  
Tech Adept
 
Evilgies's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 114
Default


The simple solution for the breaking bumper problem, a simple piece of hard foam, stays on by itself!!
Evilgies is offline  
Old 02-11-2012, 10:58 AM
  #29209  
Tech Apprentice
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 87
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Any ideas on where to put a Mylaps transponder on the SCTE for good reception? I switch the transponder between two cars, so I use velcro to hold it on. Right now I have it just in front of the servo above the steering assembly, but the system missed a lap last night (moved me from 1st to 3rd), so maybe it's too high up?

There's space on the chassis, but I'm not sure if that will cause interference with the transponder.

Ideas?
Wildewinds is offline  
Old 02-11-2012, 11:02 AM
  #29210  
Tech Elite
iTrader: (121)
 
ChrisAttebery's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Gilroy, CA
Posts: 2,258
Trader Rating: 121 (100%+)
Default APE SCTE Diff Bushings are back in stock.

Hey guys,

I just got another batch of SCTE hardened steel diff bushings in today. I'm working hard to keep up with demand.

Thanks for your patience,


Chris

http://mysite.verizon.net/res8x8be/a...ceengineering/
ChrisAttebery is offline  
Old 02-11-2012, 11:10 AM
  #29211  
dtr
Tech Master
 
dtr's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: budapest, hungary
Posts: 1,664
Default

Originally Posted by Honu View Post
The simple rule I follow is...
ESC hot - use a smaller pinion
Motor hot - use a bigger pinion
Both temp good - Sweet!
Not the best of rules. For a hot motor try smaller pinion, for a hot esc it can be both ways. If both are good, then good

Originally Posted by Wildewinds View Post
Any ideas on where to put a Mylaps transponder on the SCTE for good reception? I switch the transponder between two cars, so I use velcro to hold it on. Right now I have it just in front of the servo above the steering assembly, but the system missed a lap last night (moved me from 1st to 3rd), so maybe it's too high up?

There's space on the chassis, but I'm not sure if that will cause interference with the transponder.

Ideas?
I (and many others) mount it on the rear plate of the radio box, originally meant for the on/off switch in nitro cars. The height difference between these two positions is very small, if it results in a missed lap, then the probably the timing loop is buried too deep. Mounting on a metal chassis will surely cause missed laps, so that won't work.

Last edited by dtr; 02-11-2012 at 01:19 PM.
dtr is offline  
Old 02-11-2012, 11:33 AM
  #29212  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 94
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I could use some help choosing tires. My track conditions change so much I can't seem to find good tires. When they blow the loom off there are no issues. Sometimes they leave the loom dry if it's a slow race day. Other times they wet the loom.

What tires should I choose for the dry loom? What tires should I use for the wet loom that clog up the tread?
mcgrath280 is offline  
Old 02-11-2012, 11:38 AM
  #29213  
Tech Fanatic
iTrader: (6)
 
nismomike's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Gilbert AZ
Posts: 867
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by mcgrath280 View Post
I could use some help choosing tires. My track conditions change so much I can't seem to find good tires. When they blow the loom off there are no issues. Sometimes they leave the loom dry if it's a slow race day. Other times they wet the loom.

What tires should I choose for the dry loom? What tires should I use for the wet loom that clog up the tread?
Calibers for dry loom, Holeshots for damp loom, Snipers for wet or damp swept/blown track.
nismomike is offline  
Old 02-11-2012, 11:55 AM
  #29214  
Tech Master
iTrader: (7)
 
spider882009's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Indiana, Pa
Posts: 1,955
Trader Rating: 7 (89%+)
Thumbs up Mylaps

Don't stick it any where on the chasis! I made that mistake! I have mine right on top the reciever box!!! It work perfect there! They say no metal and try to be 15mm off the deck your racing on!


Originally Posted by Wildewinds View Post
Any ideas on where to put a Mylaps transponder on the SCTE for good reception? I switch the transponder between two cars, so I use velcro to hold it on. Right now I have it just in front of the servo above the steering assembly, but the system missed a lap last night (moved me from 1st to 3rd), so maybe it's too high up?

There's space on the chassis, but I'm not sure if that will cause interference with the transponder.

Ideas?
spider882009 is offline  
Old 02-11-2012, 11:59 AM
  #29215  
Tech Master
iTrader: (39)
 
BDRMBULLY's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: toronto CANADA
Posts: 1,490
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

It can mount right in the middle of the frnt shock towers. The holes line up almst perfect for the mylaps mounting bracket.
BDRMBULLY is offline  
Old 02-11-2012, 12:05 PM
  #29216  
Tech Elite
iTrader: (79)
 
lowroad's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: New Mexico
Posts: 3,126
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Originally Posted by Wildewinds View Post
Any ideas on where to put a Mylaps transponder on the SCTE for good reception? I switch the transponder between two cars, so I use velcro to hold it on. Right now I have it just in front of the servo above the steering assembly, but the system missed a lap last night (moved me from 1st to 3rd), so maybe it's too high up?

There's space on the chassis, but I'm not sure if that will cause interference with the transponder.

Ideas?
Right in the receiver box in that little compartment behind the rx.
lowroad is offline  
Old 02-11-2012, 12:12 PM
  #29217  
Tech Master
iTrader: (7)
 
spider882009's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Indiana, Pa
Posts: 1,955
Trader Rating: 7 (89%+)
Questions?? Interferance

Originally Posted by lowroad View Post
Right in the receiver box in that little compartment behind the rx.
Is there any interferance in there??? Cause if not Im puttin mine in there instead of on top.
spider882009 is offline  
Old 02-11-2012, 12:14 PM
  #29218  
Tech Elite
iTrader: (79)
 
lowroad's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: New Mexico
Posts: 3,126
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Originally Posted by spider882009 View Post
Is there any interferance in there??? Cause if not Im puttin mine in there instead of on top.
I have had zero issues. I don't think a little plastic is going to interfere any more that a plastic chassis or anything else would. Mine is just in there and forgotten about.
lowroad is offline  
Old 02-11-2012, 12:20 PM
  #29219  
Tech Master
iTrader: (49)
 
HighLife420's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Fort Lauderdale, FL
Posts: 1,189
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Originally Posted by BDRMBULLY View Post
It can mount right in the middle of the frnt shock towers. The holes line up almst perfect for the mylaps mounting bracket.
+1 , saw this today, it lines up. Even the older style lines up. Its not perfect, its slightly off, just angle the screw a tad and straighten it out while you screw it in.

Last edited by HighLife420; 02-11-2012 at 01:18 PM.
HighLife420 is offline  
Old 02-11-2012, 01:53 PM
  #29220  
MOE
Tech Regular
iTrader: (14)
 
MOE's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Nolanville, TX
Posts: 353
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

I have my transponder inside my receiver box, no problems.
MOE is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.