Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread >

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Like Tree9Likes

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Old 02-04-2012, 08:24 PM
  #28756  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2009
Location: NJ
Posts: 599
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by fourseventeen View Post
I just got a new SCTE this week and I went to swap out the diff grease with Losi fluid instead. When I opened the diffs all of the metal parts inside looked rusted on 2 of the 3 diffs Is this the norm coming from Losi?

And I am reading there there were 2 different versions of the truck...one with soft or weak pins and then the newer truck with the upgrade pins? How do I know which one I have? I just got it on Wends but whos to say how long the shop had it for before I bought it. So I dont know if I have the updated version or not?
I had the same thing but I don't remember which ones had rust. I asked my brother and he said he didnt have any rust. I just figured there was nothing I could do about it anyway. I just cleaned them out and filled them with silicone. I have 4-5 full packs on the truck with a night of practice and it ran fine.

Oh yeah my truck does have a little white sticker on the side of the battery tray. So I guess I have a newer one...
Mark K is offline  
Old 02-04-2012, 08:30 PM
  #28757  
Tech Champion
iTrader: (141)
 
RC*PHREAK's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5,135
Trader Rating: 141 (100%+)
Default

Originally Posted by darryl80 View Post
doesnt that sleeve make the shaft smaller? i am looking for the sleeve that makes my sheft into a 5mm shaft.
i know what you want. i gave you a link. if you don't believe me or don't trust the info, i don't know what to tell you.
RC*PHREAK is offline  
Old 02-04-2012, 08:32 PM
  #28758  
Tech Master
iTrader: (24)
 
darryl80's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,263
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

i was reading the description wrong my bad.
darryl80 is offline  
Old 02-04-2012, 08:36 PM
  #28759  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (351)
 
rcaddiction's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San Tan Valley AZ
Posts: 4,187
Trader Rating: 351 (100%+)
Default scte rear chassis brace upgrade

has anyone thought of using part number ASC89069 for a rear brace?

all you have to do is grind out a little of the stock mounting area on the rear diff housing and use the other hole on the chassis it looks cool and holds the rear diff better to the chassis In my option check out the pictures

Attachment 873365

Attachment 873366

Attachment 873368

Last edited by rcaddiction; 05-28-2012 at 12:27 PM.
rcaddiction is offline  
Old 02-04-2012, 08:40 PM
  #28760  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (351)
 
rcaddiction's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San Tan Valley AZ
Posts: 4,187
Trader Rating: 351 (100%+)
Default 3mm to 5mm adapter

this is what i am using part number OFN30669 you can find it on amain
rcaddiction is offline  
Old 02-04-2012, 08:48 PM
  #28761  
Tech Regular
iTrader: (29)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ohio
Posts: 337
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by dmwilson09 View Post
Ok, I am stumped, I installed a cc bec after not being able to get the glitching to go away on my MMP/Pro 4 4600 set-up. I did a few full throttle pulls from a dead stop to make sure the glitching went away and then on the last pull, bam, nothing. The esc would not turn back on, nothing. So i switched out the battery and everything work turned back on. I looks like the battery shorted out or something, but there is no charge and I cannot even charge the battery. I was running a gens 2s 40c 5000mah. Any advice would be great??

My setup
MMP
Pro 4 4600
External BEC (6.0 v)
S6040 Servo
Spektrum sr300 RX
Spektrum DX3 Tx
Gens Ace 2s 5000 mAh 40C
What version firmware are you running? Maybe try dropping back to an older version (non-beta)?
Jay13 is offline  
Old 02-04-2012, 09:12 PM
  #28762  
Tech Addict
iTrader: (15)
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 629
Trader Rating: 15 (100%+)
Default shock mod

Has anyone drilled the shock cap and used the foam under the bladder to smooth the shocks out? I have done this on my 1/8th scale and touring cars and it works great.
mdhyams is offline  
Old 02-04-2012, 10:26 PM
  #28763  
Tech Master
iTrader: (49)
 
HighLife420's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Fort Lauderdale, FL
Posts: 1,189
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Originally Posted by LosiMadMan View Post
Try 5k in the front and if you want more steering go to 3k.
so run it 553 or change the others?

Thanks for the help.
HighLife420 is offline  
Old 02-05-2012, 12:54 AM
  #28764  
Tech Regular
 
vasidudu's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 316
Default

Originally Posted by HighLife420 View Post
so run it 553 or change the others?

Thanks for the help.
I think he means 553 / FCR.
V
vasidudu is offline  
Old 02-05-2012, 02:02 AM
  #28765  
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 116
Default

Had my second practice day yesterday with the truck. I am now running everything the same as the Phend set up sheet on the losi site. The only thing that I am running different are the RC Shox 2 stage pistons.

The first time out I had a lot of problems with uncontrollable over steer. That was with 553 in the diffs and no end points set on the radio. This time I went with the 753 in the diffs and reduced the steering throw.

On bald super soft Rebar tires the car was turning and performing better than I could have expected. This was blue grove conditions at the Coral Springs R/C car track. Yeah, thats right. They run blue grove conditions for practice day.

There is alot of positive and negative comments out there about the two stage pistons. So far I like them.
oldschoolnewb is offline  
Old 02-05-2012, 05:17 AM
  #28766  
Tech Addict
iTrader: (54)
 
Ethan5050's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: SOCAL
Posts: 703
Trader Rating: 54 (98%+)
Default

Ok well this is my first short course truck, and I'm surfing the web for the best motor setup, but it really seems to be hit and miss. I'm looking for purely runtime, I want a setup that will give me the most runtime. I don't care about racing, or lipos, or motor size. Please tell me what you guys think would be the best with that being said.... Thanks....



Ethan5050 is offline  
Old 02-05-2012, 05:41 AM
  #28767  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
cwilkinson's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Castle Rock, WA
Posts: 280
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Ethan5050 View Post
Ok well this is my first short course truck, and I'm surfing the web for the best motor setup, but it really seems to be hit and miss. I'm looking for purely runtime, I want a setup that will give me the most runtime. I don't care about racing, or lipos, or motor size. Please tell me what you guys think would be the best with that being said.... Thanks....
1/8th motor like 2650 on 2s probably get you decent runtime compared to 540 and 550 can motors
cwilkinson is offline  
Old 02-05-2012, 05:46 AM
  #28768  
Tech Elite
iTrader: (45)
 
goehm's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Northern VA
Posts: 2,756
Trader Rating: 45 (100%+)
Default

The Castle 1410 motors seem very efficient. Though unsensored, they're a great price / performance option for bashing. Runtime will be determined greatly by batteries, so a Turnigy Nanotech 6600mah seems like a good fit. Maybe a Hobbywing 120A Xerun ESC.

Looks like you have some money in performance parts/tires for a non racing rig...
goehm is offline  
Old 02-05-2012, 06:44 AM
  #28769  
Tech Master
iTrader: (49)
 
HighLife420's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Fort Lauderdale, FL
Posts: 1,189
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Originally Posted by oldschoolnewb View Post
Had my second practice day yesterday with the truck. I am now running everything the same as the Phend set up sheet on the losi site. The only thing that I am running different are the RC Shox 2 stage pistons.

The first time out I had a lot of problems with uncontrollable over steer. That was with 553 in the diffs and no end points set on the radio. This time I went with the 753 in the diffs and reduced the steering throw.

On bald super soft Rebar tires the car was turning and performing better than I could have expected. This was blue grove conditions at the Coral Springs R/C car track. Yeah, thats right. They run blue grove conditions for practice day.

There is alot of positive and negative comments out there about the two stage pistons. So far I like them.

You going to practice today? Look out for me if you are...I sit next to Thomas and Dex. ll be the tall asian guy with the Associated shirt on...
HighLife420 is offline  
Old 02-05-2012, 06:51 AM
  #28770  
Tech Regular
 
rcus3r's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: any*cal
Posts: 353
Default

Originally Posted by BashemSmashem View Post
That is the dreaded brown out , try a spektrum cap first , if that doesnt work then get a BEC ......
My 'brownouts' follow the radio. I have SCTE RTR. I experience momentary loss of power at full throttle, but only at 20+ yards. Seems to work fine close by. Cap did not help. Put in Traxxas radio, no glitching; put the Spektrum radio into a different truck, glitching.

Send it to Horizon. They found nothing wrong and send it back to me. Installed it, glitching.
rcus3r is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.