Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread >

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Like Tree9Likes

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Old 01-07-2012, 09:30 PM
  #27211  
Tech Regular
 
Dano628's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: North West Jersey
Posts: 258
Default

Originally Posted by mdhyams View Post
Great, F3000, c3000, r2000 seems kind of light but I will give it a shot. What about the shocks, springs, sway bars, etc.
Try f5000 c5000 r2000 for the diffs
Dano628 is offline  
Old 01-07-2012, 10:03 PM
  #27212  
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Default newbi question

Is there any " how to " links about maintenance and mods on this truck in a RTR version ? Any secrets to keeping the shock sock from slipping off ?

I fixed the broken rear drive shaft and back and running. Things a blast to drive
chasingdirt is offline  
Old 01-07-2012, 10:05 PM
  #27213  
Tech Fanatic
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 778
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
I'm running on a track with similar lap times also. We're missing something if your Pro 4 is that hot. C1 is a custom profile so where is the Timing advance set?
Randy you run on a track the size of mine. Care to share your setup with me?
LosiMadMan is offline  
Old 01-07-2012, 11:11 PM
  #27214  
Tech Master
iTrader: (13)
 
TrickyMick's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ipswich
Posts: 1,247
Trader Rating: 13 (100%+)
Default Team Orion Carbon Pro 6500mAh 90C 7.4V

Anyone else been using these Lipos in thier SCTE? Any Problems with them or am I the only one?

Two minutes into the first heat of the Day. Battery is only 6-8 cycles old. Thank God the closest Marshall knew what he was doing and saved my Car.
Attached Thumbnails Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread-lipo-used.jpg  
TrickyMick is offline  
Old 01-07-2012, 11:40 PM
  #27215  
Tech Adept
 
Evilgies's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 114
Default

Originally Posted by TrickyMick View Post
Anyone else been using these Lipos in thier SCTE? Any Problems with them or am I the only one?

Two minutes into the first heat of the Day. Battery is only 6-8 cycles old. Thank God the closest Marshall knew what he was doing and saved my Car.
ORION???


I read a lot of bad things about them lately!!!
Evilgies is offline  
Old 01-07-2012, 11:45 PM
  #27216  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (105)
 
thecman26's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Central Kansas
Posts: 7,992
Trader Rating: 105 (100%+)
Default

Originally Posted by TrickyMick View Post
Anyone else been using these Lipos in thier SCTE? Any Problems with them or am I the only one?

Two minutes into the first heat of the Day. Battery is only 6-8 cycles old. Thank God the closest Marshall knew what he was doing and saved my Car.
Yeah... Lets just say you are definately NOT the first....
thecman26 is offline  
Old 01-08-2012, 12:24 AM
  #27217  
Tech Master
iTrader: (13)
 
TrickyMick's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ipswich
Posts: 1,247
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by Evilgies View Post
ORION???


I read a lot of bad things about them lately!!!
Team Orion Carbon Pro 6500mAh 90C 7.4V
TrickyMick is offline  
Old 01-08-2012, 01:20 AM
  #27218  
Tech Elite
 
porkchop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: o-h-i-o
Posts: 2,830
Default

ok wth are you guy doing to these orion packs?
i got 8 of them now i bought more just because your having issue and i have not a one
porkchop is offline  
Old 01-08-2012, 02:16 AM
  #27219  
Tech Master
iTrader: (13)
 
TrickyMick's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ipswich
Posts: 1,247
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by porkchop View Post
ok wth are you guy doing to these orion packs?
i got 8 of them now i bought more just because your having issue and i have not a one
You bought more knowing that people are having issues with them????

I bought 2 to try them out. Luckily no damage from the one that went poof.

Ran the other with no problems for the rest of the day.
TrickyMick is offline  
Old 01-08-2012, 06:31 AM
  #27220  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
Factory Seal's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Memphis,TN.
Posts: 3,977
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by rcaddiction View Post
im looking for a scte chassis and a rear center cva does anyone have one?
Stock or aftermarket chassis??
Factory Seal is offline  
Old 01-08-2012, 07:16 AM
  #27221  
Tech Lord
iTrader: (8)
 
Integra's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 12,486
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by nitro0619 View Post
Chris attabery sells a kit that has harder shims. They do wear some too though. I just keep reusing them. They still work fine
Re-using the shims unfortunately leads to a Diff contaminated with Metal.
Integra is offline  
Old 01-08-2012, 07:22 AM
  #27222  
Tech Master
iTrader: (19)
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,307
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Originally Posted by Integra View Post
Re-using the shims unfortunately leads to a Diff contaminated with Metal.
Once they wear to a point they dont seem to contaminate anymore. I mean u can use new shims everytime u refill w oil but the u will have the same problem everytime u take them back apart. I dont see a way around this issue really
nitro0619 is offline  
Old 01-08-2012, 07:32 AM
  #27223  
Tech Master
iTrader: (24)
 
darryl80's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,263
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

i am looking for a good pair of 2s lipo batteries for my truggy what should i get?
darryl80 is offline  
Old 01-08-2012, 07:43 AM
  #27224  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nor Cal
Posts: 124
Default

Originally Posted by Integra View Post
Re-using the shims unfortunately leads to a Diff contaminated with Metal.
That seems to be the issue. I had to reuse mine due to the fact my LHS did not have any in stock. When I opened my center diff up, the clear fluid that I put in was a grey ,thick gooey mess. I'm guessing it was due to metal shavings.

I was just hoping there was an alternative out there.
mtnbiker67 is offline  
Old 01-08-2012, 07:53 AM
  #27225  
Tech Lord
iTrader: (8)
 
Integra's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 12,486
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by mtnbiker67 View Post
That seems to be the issue. I had to reuse mine due to the fact my LHS did not have any in stock. When I opened my center diff up, the clear fluid that I put in was a grey ,thick gooey mess. I'm guessing it was due to metal shavings.

I was just hoping there was an alternative out there.


Replace the shims every time is the only alternative ive managed to find. The Shims Will wear away to NOTHING if you leave them long enough.
Integra is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.