Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread >

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Like Tree9Likes

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Old 08-22-2011, 06:42 PM
  #18121  
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: North Texas
Posts: 13
Default

Originally Posted by DoogieLee View Post
Its your ESC, I run the MMP and still have to run an external BEC with my Savox servo's, I was running a capacitor, but went ahead and got the BEC
Im debating on getting rid of my MMP just for thgis reason and going to Tekin... I just really like the CastleLink software better than Tekins, much more user friendly
Just ordered the BEC from amain. I really like the Tekin idea. I have a couple buddies running the RX8 esc with a 5.5 in the Ten-SCT and it seems scary fast. As well they have no over heating problems in the 100+ temps here in TX. Thanks
MisfitFndr is offline  
Old 08-22-2011, 06:43 PM
  #18122  
Tech Master
iTrader: (1)
 
BmainStar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: pullin in,ca.
Posts: 1,985
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by 250r View Post
I've been fighting my sc10 4x4 since the day it came out!! Im done just ordered the scte I got it from amain should the diff pins in the kit be replaceda or they the good ones I did not know if it was taken care of on the new kits. Any other fixes out the box gonna put my 8ight shocks on first thing. Thanks
Try the stock ones first!!They work well!!!!
BmainStar is offline  
Old 08-22-2011, 06:48 PM
  #18123  
Tech Master
iTrader: (4)
 
larlev's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Austin, Tx.
Posts: 1,534
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Anyone order the 2 stage pistons from RCshox? I just got mine and installed them. Initial impression...good. Definitely different feel from stock.
larlev is offline  
Old 08-22-2011, 06:50 PM
  #18124  
Tech Master
iTrader: (4)
 
larlev's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Austin, Tx.
Posts: 1,534
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by MisfitFndr View Post
Just ordered the BEC from amain. I really like the Tekin idea. I have a couple buddies running the RX8 esc with a 5.5 in the Ten-SCT and it seems scary fast. As well they have no over heating problems in the 100+ temps here in TX. Thanks
I run MMP and 3800...my esc temps are never above 150. What are your castlelik settings? Steering travel settings(epa)? These all make a difference.
I use Savox and only have a cap...I guess I was lucky. Never had an issue since.

IMO the glitching sometimes is because of the cheap switch...once I cut it and soldered, never have had a single glitch. Had plenty even with cap at first.
larlev is offline  
Old 08-22-2011, 06:53 PM
  #18125  
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: North Texas
Posts: 13
Default

[QUOTE=250r;9560164]I've been fighting my sc10 4x4 since the day it came out!! Im done just ordered the scte I got it from amain should the diff pins in the kit be replaceda or they the good ones I did not know if it was taken care of on the new kits. Any other fixes out the box gonna put my 8ight shocks on first thing. Thanks[/

I have had good luck with the stock diff pins but I am having issues with the drive shaft pin coming out thru the plastic retaining collar that goes over it. The retainer doesn't break it just has one little hole in it that let the drive shaft pin out. I now change that ring every race weekend and that has solved it while I wait on the machine shop to build me a collar out of alum.
MisfitFndr is offline  
Old 08-22-2011, 06:54 PM
  #18126  
Tech Master
iTrader: (42)
 
DoogieLee's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lake Alfred, FL
Posts: 1,363
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Heres mine...
nothing special
MMP with an external Castle BEC
1410 motor with 15t pinion
Savox 1267 (overkill...perfect)
ChrisPins
Carbon Towers
Proline Snipers on DE Racing wheels
other than that and the Upgrade wrap, shes pretty much stock,
Body hasnt been painted yet, that "should" happen this week...we'll see how that goes.
Attached Thumbnails Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread-103_3111.jpg   Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread-103_3112.jpg   Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread-103_3114.jpg   Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread-103_3115.jpg   Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread-103_3116.jpg  

DoogieLee is offline  
Old 08-22-2011, 07:00 PM
  #18127  
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: North Texas
Posts: 13
Default

Originally Posted by larlev View Post
I run MMP and 3800...my esc temps are never above 150. What are your castlelik settings? Steering travel settings(epa)? These all make a difference.
I use Savox and only have a cap...I guess I was lucky. Never had an issue since.

IMO the glitching sometimes is because of the cheap switch...once I cut it and soldered, never have had a single glitch. Had plenty even with cap at first.
I solved a lot of the problem by setting the punch control at 20%. I also removed the switch due to issues with it turning off while driving it. That is a cheap switch.
MisfitFndr is offline  
Old 08-22-2011, 07:02 PM
  #18128  
Tech Elite
iTrader: (175)
 
ffpm46's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,582
Trader Rating: 175 (99%+)
Default

Anyone..... Anyone know what othe wheels work, besides stock and DE?
ffpm46 is offline  
Old 08-22-2011, 07:05 PM
  #18129  
Tech Master
iTrader: (48)
 
Bondonutz's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: St. Pete FL.
Posts: 1,326
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Originally Posted by ffpm46 View Post
Anyone..... Anyone know what othe wheels work, besides stock and DE?
Proline says they're working on it and if I remember correctly I think AKA is as well. So soon we'll have more choices.
Bondonutz is offline  
Old 08-22-2011, 07:06 PM
  #18130  
Tech Master
iTrader: (4)
 
larlev's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Austin, Tx.
Posts: 1,534
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by MisfitFndr View Post
I solved a lot of the problem by setting the punch control at 20%. I also removed the switch due to issues with it turning off while driving it. That is a cheap switch.
Ya it is....what motor are you running? 1410 or 1415?
I don't use punch at all, 50% brakes, initial power(low), no timing, 6v, can't remember others. Try these and see if temps get better.
larlev is offline  
Old 08-22-2011, 07:07 PM
  #18131  
Tech Master
iTrader: (42)
 
DoogieLee's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lake Alfred, FL
Posts: 1,363
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Originally Posted by MisfitFndr View Post
I solved a lot of the problem by setting the punch control at 20%. I also removed the switch due to issues with it turning off while driving it. That is a cheap switch.
My switch is cut and soldered as well, but I leave my punch and torque control at 0 and start power is at medium, no timing and external BEC is set at 6.0v, 50% brakes,no stutters for me.

Gens Ace 2s 40c's, damn good batteries for the money. So far its been a pretty bulletproof setup, I just hate the fact that I bought an external BEC to "band aid" the weak BEC in the MMP, which is known and recognized by Castle.
Honestly, if Tekins Hotwire interface was more user friendly, I probably would've went that route long ago, but I like Castles simple and easy to use software...
DoogieLee is offline  
Old 08-22-2011, 07:08 PM
  #18132  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (9)
 
SaladFork's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Earth
Posts: 3,349
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Originally Posted by Integra View Post
Some have been there and Done that, Think Moose racing. It was a Big FAIL to say the least.

Robert @ Matrix is the closest to perfection with the replaceable inserts and the fact his product was some of the best in the industry (20+ years in Composites will do that to ya)

Here's my Matrix Chassis after 3+ years of running on Anything you can think of for Dirt tracks from Smooth Blue groove to Loose as a Goose Rough Clay. Ya its not a SCTE, But being near a Pound heavier and being 1/8 it goes through a lot more punishment then a SC could ever think of.

Also if anyone is interested in a Matrix Chassis drop him a line @ [email protected]

The ball should be rolling on these Sooner then later

Thanks Integra, that is kind of what I had envisioned but the plate on to the top. If any old school ski racers remember derby flex or now Volkl does piston and motion technology (something similar). Not that any of this is cost effective in R/C applications but if someone has the resources you could make some trick stuff that I could see being applied to a chassis.
SaladFork is offline  
Old 08-22-2011, 07:10 PM
  #18133  
Tech Adept
 
DBARB's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Portland, MI
Posts: 175
Default

What are you guys doing for your bumpers are you running stock, trimming stock, or using t-bones?
Thanks
DBARB is offline  
Old 08-22-2011, 07:12 PM
  #18134  
Tech Master
iTrader: (4)
 
larlev's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Austin, Tx.
Posts: 1,534
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by DBARB View Post
What are you guys doing for your bumpers are you running stock, trimming stock, or using t-bones?
Thanks
Tbone rear(Ten-T), stock front
larlev is offline  
Old 08-22-2011, 07:13 PM
  #18135  
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: North Texas
Posts: 13
Default

Originally Posted by larlev View Post
Ya it is....what motor are you running? 1410 or 1415?
I don't use punch at all, 50% brakes, initial power(low), no timing, 6v, can't remember others. Try these and see if temps get better.
I am using the 1410 motor. I have not changed my initial power from the stock setting so I may need to look at that. No timing either.
MisfitFndr is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.