Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread >

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Like Tree9Likes

Losi 1/10 TEN-SCTE ARR 4x4 Short Course Truck Thread

Old 08-11-2011, 03:40 PM
  #16996  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
BashemSmashem's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,649
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Originally Posted by Shark413
I placed my order on July 27th.

Hmm placed mine on the 27th as well , no chassis for me today
BashemSmashem is offline  
Old 08-11-2011, 03:44 PM
  #16997  
Tech Addict
iTrader: (19)
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 701
Trader Rating: 19 (95%+)
Default

Originally Posted by SupermaxxRich
whats the benefit of the BCE chassis over the optional Losi one?
In theory, the TLR chassis is a Tuned Flex design meaning it is milled in a certain way so as to produce a beneficial torsional flex while maintaining a very rigid front-to-rear design. Theoretical because it isnt yet available as far as I know so only team drivers have access.

The BCE chassis has been used on here by many and the reports have been good that it increases stability and turning while eliminating the front rear flex.

Both supply a similar weight reduction.

I plan on buying one of them at some point, but ATM I am saving my nickels for a TLR 22-SCT
RedDevil13 is offline  
Old 08-11-2011, 03:45 PM
  #16998  
Tech Regular
iTrader: (21)
 
annonymous's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: TX
Posts: 498
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by BashemSmashem
Hmm placed mine on the 27th as well , no chassis for me today
that makes three of us lol

and still no chassis - - - - one can hope though
annonymous is offline  
Old 08-11-2011, 04:23 PM
  #16999  
Tech Regular
iTrader: (11)
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bloomingdale, IL
Posts: 409
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by annonymous
that makes three of us lol

and still no chassis - - - - one can hope though
I guess I don't feel as bad. I ordered mine on July 28th and still nothing.
Mototech is offline  
Old 08-11-2011, 04:44 PM
  #17000  
Tech Apprentice
 
khannibal's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 85
Default

My scte finally came in the mail today. Ordered it from amain over a week ago, hopefully I got the latest batch? the sticker on the battery tray ends with AA.

Anyways, can anyone tell me if the droop screw issue has been fixed in the latest batch? Do we still have to get the 1/8th (losa6253) to remedy the problem?

I inspected the truck and it seems pretty solid, I can't wait strap my electronics in. The stock hexes seem shady though - do these require a change?
khannibal is offline  
Old 08-11-2011, 05:07 PM
  #17001  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
Asharus's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Long Island, NY
Posts: 3,123
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Originally Posted by khannibal
My scte finally came in the mail today. Ordered it from amain over a week ago, hopefully I got the latest batch? the sticker on the battery tray ends with AA.

Anyways, can anyone tell me if the droop screw issue has been fixed in the latest batch? Do we still have to get the 1/8th (losa6253) to remedy the problem?

I inspected the truck and it seems pretty solid, I can't wait strap my electronics in. The stock hexes seem shady though - do these require a change?
i just took the droop screws out. the setup i use run a full droop anyway

i replaced my hexes with the hpi blitz hexes with a set screw. TLR is coming out with their own soon
Asharus is offline  
Old 08-11-2011, 05:10 PM
  #17002  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (9)
 
SaladFork's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Earth
Posts: 3,349
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Originally Posted by Asharus
i just took the droop screws out. the setup i use run a full droop anyway

i replaced my hexes with the hpi blitz hexes with a set screw. TLR is coming out with their own soon
I did the same, run with full droop.
SaladFork is offline  
Old 08-11-2011, 05:17 PM
  #17003  
Tech Master
iTrader: (67)
 
Jason Turner's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Utah
Posts: 1,544
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

Originally Posted by speedsport
What kind of luck have people had with the novak systems? For a while novaks were getting hot and hitting the thermal protection pretty easy(this was quite a few years back been running castle for a while). Are there systems better now? And if so what system are you running? I see they have a mike truhe edition now also.

Thanks in advance
I am running a kinetic/ballistic 550 combo and it was okay the first few night might have thermaled once, but last night I finished first qual then picked up my truck and no throttle now the speedo lights are random cycling through all lights on flashing and then a the rest on randomly. I have no idea what went wrong
Jason Turner is offline  
Old 08-11-2011, 05:24 PM
  #17004  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
Asharus's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Long Island, NY
Posts: 3,123
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

check your sensor wire

edit: my bad, now the tenshock/castle guys are gonna laugh at ya
Asharus is offline  
Old 08-11-2011, 05:29 PM
  #17005  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
Asharus's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Long Island, NY
Posts: 3,123
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

got my new spring sets, if anyone wants my gold/silver sets (or black, i'll fish it out of the garbage for ya) PM me. I'll send ya the whole set for $7 bucks shipped, 2 bucks for my time and cost of shipping
Asharus is offline  
Old 08-11-2011, 05:36 PM
  #17006  
Tech Master
iTrader: (67)
 
Jason Turner's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Utah
Posts: 1,544
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

Originally Posted by Asharus
check your sensor wire

edit: my bad, now the tenshock/castle guys are gonna laugh at ya
I'll try that thanks! Why no Novak in your SCTE?
Jason Turner is offline  
Old 08-11-2011, 05:46 PM
  #17007  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (9)
 
SaladFork's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Earth
Posts: 3,349
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Wonder what this is?

SaladFork is offline  
Old 08-11-2011, 05:50 PM
  #17008  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
Asharus's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Long Island, NY
Posts: 3,123
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Originally Posted by Jason Turner
I'll try that thanks! Why no Novak in your SCTE?
cuz the novak can blow up any moment in any of my 3 other rides, i wouldn't want to subject my scte to that

the rx8 is the way to go w/ the scte

edit: my havoc 3s did an led scroll on saturday's race day, same symptoms (no throttle, but power to servo), it turned out to be the sensor wire. not sure what the led scroll means on the kinetic, but it's def the first thing i'd check if you have spares lying around
Asharus is offline  
Old 08-11-2011, 06:04 PM
  #17009  
Tech Regular
 
Lucid's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 264
Default

Originally Posted by Jason Turner
I am running a kinetic/ballistic 550 combo and it was okay the first few night might have thermaled once, but last night I finished first qual then picked up my truck and no throttle now the speedo lights are random cycling through all lights on flashing and then a the rest on randomly. I have no idea what went wrong

1.you may have thermaled out

2.sensor wire could be loose

3.sensor could be dead

4.the power board in the esc may be toast.


I just got my replacement motor/esc back from novak. I would run ok then all of a sudden no throttle but had steering and I got the thermal/hall error on my ESC.
novak blamed it on the power board in the ESC. (I have replacement sensors and cable)

that being said, I dont think I will ever go with novak again.
I have an SSpro that runs good but this ballistic motor/esc combo has been crap.

1 month later and I have finally been able to put 2 packs through it. I ran my 3rd pack today and after 20 minutes I temped at about 130
Lucid is offline  
Old 08-11-2011, 06:08 PM
  #17010  
Tech Apprentice
 
khannibal's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 85
Default

Originally Posted by SaladFork
I did the same, run with full droop.
Thanks for the feedback.. Is this the correct part ~ for the blitz hex? HPI103362
khannibal is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.