R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-25-2010, 08:01 AM   #1
Tech Adept
 
pvalenti's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kansas City, MO USA
Posts: 125
Trader Rating: 3 (100%+)
Questions?? BRAKES!!! All or nothing...WTH...HELP!!!

Hey all...

Okay so I've got an RC8Be w/ a MMM/1800neu combo and an M11x (and 92744 rx). All the rest of the details are in my sig if I've forgotten something.

No matter WHAT I adjust my brakes lock up. I've tried setting the esc brakes to 50% (which I believe is the default). I've also tried adjusting the brake end points and the expo and even at very extreme settings...when I feather the brakes...they just lock up!

This has got me tearing my hair out...and I don't have much left anyway! Can anybody enlighten me on what might be wrong? The car coasts fine...and I don't have any binding in the drive-train. I'm literally at wits-end with this thing. PLEASE HELP!
__________________
Paul Valenti

AE B44FT - Orion Vector Pro 8.5t - Ko Propo BMC Pro Mod
AE SC10 4x4 - Castle/Neu 1410 3800kv - Castle MMP
*Airtronics* * *JConcepts* *Sticky Kicks* *SAVOX*
pvalenti is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 08:25 AM   #2
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 633
Trader Rating: 21 (96%+)
Default

don't worry its just an adjustment i had to help a friend who was going through the same issue you had........i forget what exactly we did to fix it but i think it was something to do with the part where you select if you want reverser or not try the other settings even if it doesn't sound like the one you want and it works.its not anything to do with brake strength settings its where you select if they are proportional or not (in same menu is if you want reverse or not)
john stu is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 08:38 AM   #3
Tech Elite
 
morgoth's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Belgium
Posts: 2,518
Default

You need to select reverse with lockout or something. Or just brakes with no reserve. And try to calibrate your ESC again.

I run 50% brakes in the software and I adjust from there with the brake trim om my m11x
__________________
Serpent BeNeLux teamdriver // FX Engines // Nitrolux fuel
My blog: http://scrubbingspeed.wordpress.com
morgoth is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 10:35 AM   #4
Tech Adept
 
pvalenti's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kansas City, MO USA
Posts: 125
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Yeah I think I'm going to need to hook my esc up the 'puter to see what's up there. In demo mode the software automatically uses the latest version (which as we all know sucks). I'm using version 1.24 (the newest non-beta at the time I believe) at the moment.

The latest software (demo mode) only shows brakes, no brakes or crawler brakes! Ugh!!!
__________________
Paul Valenti

AE B44FT - Orion Vector Pro 8.5t - Ko Propo BMC Pro Mod
AE SC10 4x4 - Castle/Neu 1410 3800kv - Castle MMP
*Airtronics* * *JConcepts* *Sticky Kicks* *SAVOX*
pvalenti is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:42 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net