R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-10-2004, 09:18 AM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2
Send a message via AIM to Unitrick
Default LRP F1 Pro Reverse - Short Range/Glitching

I just installed a brand new LRP F1 Pro Reverse in my RC10 B3 buggy. It runs great except it goes out range fairly quickly. I can only control it up to about 30 feet away. After that it gets really glitchy or has no response at all. All the batteries in the car and transmitter are fully charged. I've used other speed controllers in this car and have never had this problem. My receiver and crystals are also brand new. Any thoughts?
Unitrick is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2004, 11:39 AM   #2
Tech Fanatic
 
Charlie O's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Corona, Ca
Posts: 739
Default

I also have had problems with the lrp f-1 pro reverse, one caught on fire, the other you couldn't get to go into program mode, they would not run at all some times, i have hade them replaced five times, through lrp/associated, anyways as far as glitching that sounds more like a receiver or transmitter problem, first try another receiver & crystals, then try another transmitter, make sure your antenna wire is not cut or frayed anywhere, & all the connections are good to the receiver, also try driving in a different location you might be picking up some other kind of interference. good luck!
Charlie O is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 03:22 PM   #3
Tech Addict
 
Techart27's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: AC Schnitzer X5 w/ 22" ACS NorCal
Posts: 677
Default

Does the throttle glitch or steering or both?
Techart27 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2004, 09:18 AM   #4
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 2
Send a message via AIM to Unitrick
Default

I think its both the steering and throttle that glitch. The glitching only happens when the car is 35 or 40 feet away and starting to lose the signal. My receiver and crystals are brand new. I've also tried other crystals and they didn't help. I'm thinking its the transmitter at this point. Its a 15 year old Airtronics XL2P. It worked perfect about a year ago when I last used it though.
Unitrick is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2004, 10:29 PM   #5
Tech Addict
 
Techart27's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: AC Schnitzer X5 w/ 22" ACS NorCal
Posts: 677
Default

It most likely is the reciever at fault. 15 years is quite old for a radio .
Techart27 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LRP F1 Super Reverse, Cant Get Forward/Brake/Reverse ? SDNitroGuy Radio and Electronics 0 06-09-2008 10:34 PM
No range drjimmy Rookie Zone 13 09-16-2007 03:01 PM
AM Tx Rx range TeeKuang Malaysian R/C Racers 9 05-05-2007 07:57 AM
McT and range//// sambonee Micro and Mini Scales 0 12-06-2006 11:54 AM
Increasing radio range? Or which radios have longer range if any? VN-TEC Nitro On-Road 23 12-13-2001 09:29 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:58 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net