Glitch or

Reply

Old 05-15-2010, 05:47 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (15)
 
07d675cm2's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: South West Missouri
Posts: 108
Trader Rating: 15 (100%+)
Default Glitch or

Hello all id like to explain my little problem... What I have is a E revo that was converted to a novak 7.5 brushless running on 2 7.2 5000mah nimh venom batteries. This was all before i picked it up. As you may have guessed it was having some glitching problems i thought this would be taken are of with a new transmitter system. I purchased and installed the dx3s system and this got rid of all the glitching in mid speeds but still at full speed there is a horrible glitch its like a heart rate its so steady, almost could set a clock too it. its running for a second then off for a second then running then off... i have no idea what is causing this, and most times when im trying to go into reverse its like just a jerk then quits i have to try over and over to find the (sweet spot). is this my radio, receiver, or this shit ass novak esc, would getting the 2200kv mamba combo with some lipos fix all this, or what????? thanks in advance and sorry for the runons

Last edited by 07d675cm2; 05-15-2010 at 05:59 PM. Reason: added stuff
07d675cm2 is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2010, 06:06 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (32)
 
VenturaDC's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ventura, SoCal
Posts: 1,131
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Is it doing this with the batts fully charged?
VenturaDC is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2010, 06:10 PM
  #3  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (15)
 
07d675cm2's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: South West Missouri
Posts: 108
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

No I'm willing to bet they were not fully charged. Good call there charging now, but in my defense the lipo cut off is shut off. If that matters
07d675cm2 is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2010, 06:50 PM
  #4  
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2010
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 530
Default

The most likely cause is the BEC voltage dipping and the radio dropping out. If I remember correctly, the Novak HV only powers the linear BEC regulator off of one of the packs. So if one pack is dropping to 6 volts, or so, your BEC output starts dropping as well. A pair of LiPo's will help, but depending on the era of your HV system, it may not have the LVC in it. If it does, set it properly. If it does not, then get a smart stop, or other LVC. NiMh packs have a hard time supplying the current demands we ask for with modern brushless setups.
GSMnow is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2010, 08:47 PM
  #5  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (15)
 
07d675cm2's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: South West Missouri
Posts: 108
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Originally Posted by GSMnow View Post
The most likely cause is the BEC voltage dipping and the radio dropping out. If I remember correctly, the Novak HV only powers the linear BEC regulator off of one of the packs. So if one pack is dropping to 6 volts, or so, your BEC output starts dropping as well. A pair of LiPo's will help, but depending on the era of your HV system, it may not have the LVC in it. If it does, set it properly. If it does not, then get a smart stop, or other LVC. NiMh packs have a hard time supplying the current demands we ask for with modern brushless setups.


^^^ see... Now there is an answer that makes some since. Even if GSMnow is totally blowing smoke, that is a quantifiable, logical answer. I think ill run with this thankx.
07d675cm2 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service