Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Lipos on stock esc >

Lipos on stock esc

Lipos on stock esc

Old 03-21-2010, 01:25 PM
  #1  
Tech Elite
Thread Starter
iTrader: (85)
 
DPowers's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Where the fast guys are
Posts: 3,704
Trader Rating: 85 (100%+)
Default Lipos on stock esc

Hey guys im new to the lipo stuff and i heard u can run a 2 cell lipo on stock esc is the tru.
DPowers is offline  
Old 03-21-2010, 02:12 PM
  #2  
Tech Lord
iTrader: (21)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 11,530
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

No, not in general. I run 2 x 2S lipo with my stock EVX esc in my old Emaxx. Volts are volts, esc isn't going to be able to tell as long as the voltage doesn't exceed the esc specs, should be fine.

Lipo does need overdischarge protection and usually thats provided by esc in form of an internal low voltage cutoff. Not all escs have a low voltage cutoff - you either add a separate one (Smart Stop of the like) or run without and be very careful not to overdischarge the lipo (can damage lipo overdisch below ~3v/cell).
Duster_360 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.